P3-sjefen hører på deg

Håkon Moslet er åpen for å endre P3s musikkpolitikk. Benytt sjansen til å si din mening her!

Håkon Moslet (FOTO: Kim Erlandsen, NRK)
Håkon Moslet (FOTO: Kim Erlandsen, NRK)

Håkon Moslet tar med seg brukernes innspill inn i framtidas musikkpolitikk på P3. Benytt sjansen til å si din mening her!

– Jeg kommer til å ta med meg innspillene som kommer fram i denne debatten, sier Håkon Moslet.

Etter at det ble kjent at P3s sendeskjema endres, har debatten rast. Om hvilke programmer som er best, om hvem P3 når best ut til, og ikke minst om P3musikken.

– P3 skal fremdeles være eterens beste musikkformidler. Vi beholder de fleste av de reine musikkprogrammene, og får i tillegg en time uformatert musikk på dagtid. Vi vil også jobbe for at vår formaterte musikk er den beste. Musikkpolitikken til P3 er ikke låst for all fremtid, og det kan hende vi endrer oppsettet for A- B- og C-lista, sier musikksjefen.

Toner ned hitfaktoren

Mange har hevdet P3 har blitt for kommersiell nå som Harald Are Lunds sendetid kortes ned. Dette tilbakeviser Moslet, og poengterer blant annet at Urørtbandet Howl er P3s mest spilte band i 2008.

– P3s miks av ny norsk rock, engelsk og amerikansk rock, singer-songwritere, kvalitetspop, klassikere og en liten dose hip hop, får du ikke på noen andre radiostasjoner i Norge. Vi har bevisst valgt å tone ned hitfaktoren de siste årene, fordi dette er låter som spilles på veldig mange andre kanaler. Jeg mener med hånda på hjertet at P3 er unik som musikk-kanal, svarer Moslet.

Samtidig som musikkgruppa i P3 vil fronte smal musikk, understreker Moslet at de også vil spille hits som folk liker. Han mener variasjon er nøkkelen til suksess.

– Jeg tror det finnes en kombinasjon av Coldplay 17 uker på a-lista og Harald Are Lund, av humor og alvor, av Radioresepsjonen og Osenbanden, av de beste intervjuene i Lydverket og jovial stemning i P3helg.

– Forstår at høy rotasjon irriterer

Hører man på P3 gjennom en hel arbeidsdag, er det en kjensgjerning at man får høre enkelte låter mange ganger. Litt for mange, i følge noen av debbatantene. Dette tar Moslet til etterretning.

– Jeg har forståelse for at rotasjonen av A-lista noen ganger kan irritere folk som hører mye på P3. Formatering er da heller ikke noen eksakt vitenskap, men tanken er å finne en musikkmiks som både faller i smak hos de som hører mye og ofte og de som hører litt mindre og sjeldnere. Kanskje har vi likevel for høy rotasjon i dag. I tida framover kommer vi til å se på det.

Her kan du sjekke ut P3s spillelister.

Håkon Moslet til db.no: – Folk må tåle forandringer