P3 Spanderer: Aurora

– «Running with the Wolves» handler blant annet om å finne instinktet. Et dyr som våkner opp igjen, sier pophåpet.

– Det er håp og frihet i “Running With The Wolves”. Jeg opplever det når jeg spiser sjokolade – en av mine svakheter i livet. Det er kjempefett å være her, smiler Aurora når vi sitter inne på opplevelsessenteret Freialand. Straks spiller 96-modellen inn et P3 Spanderer-opptak av ovennevnte låt.

Hva handler låten om?

– I samfunnet vi lever i dag, vi har så mye ting rundt oss. Teknologi, måten barn vokser opp nå. Det er så annerledes enn før. Det handler om å ta avstand fra alt det materielle og tingene vi har. Og alt vi gjør fordi samfunnet sier at vi skal gjøre det. Å finne instinktet. Et dyr som våkner opp igjen.

Er dette noe du har blitt bevisst på etter at du ble kjent?

– Ja. Jeg får beskjed av plateselskapet at jeg må legge ut bilder på Instagram og holde fansen oppdatert. Sånne ting. Jeg er mye mer på mobilen nå enn det jeg var før. Jeg har aldri vært glad i TV, data og mobil. Men nå må jeg nesten. Jeg vet at folk setter pris på det.

Aurora finner inspirasjon i både naturen og elektroniske elementer. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3
Aurora finner inspirasjon i både naturen og elektroniske elementer. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3

– Trenger noen som trenger musikken min

Aurora setter av halvannen time før hun skal legge seg for å svare fans som skriver til henne.

– Jeg må svare når det kommer personlige meldinger. Det er utrolig fint når jeg hører folk fortelle at en sang har hjulpet dem, at de kjenner seg igjen. Og jeg tror jeg trenger noen som trenger musikken min.

Kan du fortelle litt om skapelsesprosessen til EPen?

– “Runaway” ble skrevet da jeg var tretten. “Running with the Wolves” ble skrevet i juni. “Little Boy in the Grass” begynte jeg på da jeg var ti, så fortsatte jeg på den før jul. “In Boxes” skrev jeg tidligere i år. Det er en veldig rar historie bak den låten, om en dame som gjør rare ting. Vi lar fansen finne ut betydningen selv, sier Aurora som holder hemmeligheten skjult.

Les anmeldelsen av Running with the Wolves

Aurora avbildet i Freialand. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3
Aurora avbildet i Freialand. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3

Går fint å ikke ha kontroll

Det har gått fort siden Ukas Urørt-kåringen og by:Larm-konserten i fjor. Føler du at du har ting under kontroll? Hva er det du aktivt jobber med for å beholde roen?

– Jeg har jo aldri hatt det sånn at folk forventer ting. Nå jobber jeg med plateselskap, management og booking. For å beholde roen gjør jeg ting som minner meg på hvem jeg er. Sitte i Buddah-stilling under et tre, gresset, oppå kjøkkenbordet. Tegne trær. Jeg liker å tenke, stille og alene, sier Aurora og forklarer nærmere:

– Når det kommer til kontroll, så har jeg ikke kontroll. For eksempel, på by:Larm i fjor. Jeg visste ikke at noen hadde hørt om meg eller bandet. Plutselig var vi signert. Jeg har ikke kontroll, men jeg har det helt fint. Det går fint å ikke ha kontroll, sier Os-artisten som lanserer debutalbumet i september.

P3 møtte Aurora i Berlin: – Jeg må ta vare på meg selv