P3 Spanderer: First Aid Kit

Se søsterduoen synge «Stay Gold» rundt verdens lengste blåhvalskjelett.

De svenske søstrene Klara og Johanna Söderberg har sjarmert seg langt utover de svenske landegrensene med sin folkpop. Søstrene er i Tønsberg for å opptre på Slottsfjellfestivalen, en festival de har trukket frem til Ruben som et av sine favorittøyeblikk hittil i karrieren. Sist gang hoppet en naken mann opp på scenen og danset bak dem mens morfaren deres var i publikum.

Selv om Tønsberg er badet i sol, har vi tatt med duoen innendørs,  til Slottsfjellmuseet i Tønsberg, og Hvalhallen – hvor verdens lengste blåhvalskjelett er utstilt. Samtlige levninger i det imponerende rommet er over 100 år gamle og Klara og Johanna er tydelig imponerte og interesserte i hvalene, hvor de kommer fra og hvor gamle de er.

Låten de fremfører, «Stay Gold», er tittelsporet på deres tredje album som kom i juni og legger virkelig til rette for vokalharmoniene de er så ekstremt gode på. Sangen i seg selv er inspirert av diktet «Nothing Gold Can Stay» av Robert Frost.

– Det er som med alle låtene våre – de blir til mens vi lager dem av det som inspirerer oss.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.