P3 Spanderer: Lorentz

Se det nye, svenske stjerneskuddet fremføre «Allt Från Mig» backstage.

– «Allt Från Mig» handler om en relasjon som går fram og tilbake. En kjærlighetslåt, rett og slett, sier den unge og lovende rapperen fra Sverige til P3.no.

Denne uka ble nemlig singelen hans «Allt Från Mig» lista på P3, i tillegg til at han spilte under Øyanatt. En gigg han håper gjør at Norge vil invitere han tilbake.

Lorentz er allerede et godt etablert navn i nabolandet og fikk sitt store gjennombrudd med låta «Mayhem» tilbake i 2009. Den gang var han imidlertid ikke soloartist, men jobbet tett sammen med sin bror under navnet Lorentz & Sakarias.

– Vi vokste opp sammen veldig tett som bestekompiser og hadde samme idé for hva vi ville gjøre innen musikk. Derfor var det supergivende, samtidig som det også kunne bli mye. Men musikken kom veldig naturlig for oss.

Måtte få ut et album

Selv om 23-åringen nå har gitt ut sin første plate uten sin bror, ser han ikke på dette prosjektet som et sideprosjekt eller soloprosjekt.

lorentz_bilde

– Jeg bare gjør det jeg gjør og jeg tror jeg vil prøve mye forskjellig i løpet av min musikkarriere. Jeg vil ikke holde meg til en ting, og det tror jeg ingen vil, sier han og fortsetter:

– Men i fjor sommer kjente jeg at jeg hadde et album inni meg som jeg ville få ut. Så vi begynte å gjøre låtene selv om vi ikke hadde noen idé for hva det skulle bli. Så vi tenkte at vi gjør mange låter som mulig på to uker – så ser vi hvor vi havner. Deretter bare ballet det på seg med albumtittel og flere ideer.

Det var sånn skiva Kärlekslåtar ble til.

Sammenlignet med Drake

Vi sitter i bakgården på Sawol på Grønland i Oslo. Klokken har passert 20 og sola er på vei ned. Det er to timer til han skal stå inne og spille for festklare mennesker.

Lorentz snakker om musikken sin og hvor han henter inspirasjon fra. Han beskriver musikken sin som en blanding mellom rap, r&b, pop og kjærlighetslåter, noe som kanskje sier seg selv når man leser albumtittelen.

Han forteller at han blir inspirert overalt, av både ting og andre artister. En av artistene er den populære hjerteknuseren Drake, som Lorentz har blitt sammenlignet med.

– Jeg elsker Drake og synes han er blant de beste, om ikke den beste, artisten som har kommet de siste årene. Og det er kjempegøy at folk drar den parallellen.

– Hvor vil du og hva er drømmen?

– Jeg har allerede begynt å spille inn ny musikk, så det er hovedfokuset mitt nå for tida. Ellers kunne jeg jo tenkt meg å bli fotballproff, men det ser ut som det er for sent, sier han lattermildt og legger til:

– Men jeg kommer til å gjøre mer musikk. Hvor det leder vil vise seg med tiden.

Se musikkvideoen til «Allt Från Mig» som er spilt inn i Norge: