P3 Spanderer: Mighty Oaks

Se Mighty Oaks spille «Seven Days» under eiketrærne i Tønsberg.

Vi møter  amerikaneren, italieneren og briten i Mighty Oaks inne på festivalområdet på Slottsfjell. Under armene har de gitarene sine, mens trommisen bærer utstyret sitt, med hans egne ord, som en sherpa. Vi tar bena fatt og går til en park i Tønsberg for å kunne høre dem spille under eiketrær.

På veien bort passerer vi inngangen til køa og bandet blir positivt overrasket over hvor utrolig mange som allerede har møtt opp for å komme seg inn til den første konserten.

Speidergutter i Norge

Det er ikke første gang Mighty Oaks setter sine ben på norsk jord, og føler de er uventet populære her. Og når de nå gjester Slottsfjellfestivalen i Tønsberg kommer de rett fra Trænafestivalen, en festival de tidligere har delt med P3 at de har gledet seg lenge til å spille på.

– Det er noe av de vakreste vi har opplevd. Vi brukte tiden vi var der på å gå rundt hele øya, klatre i fjell og leke speidergutter, forteller det Berlin-baserte bandet.

Fascinerende uteliv

Trioen har også fått tid til å oppleve Tønsberg og utelivet sommerbyen er kjent for – noe de fant svært fascinerende. Dette kan muligens også være grunnen til at det var ekstra slitsomt å bære utstyret denne dagen derpå.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.