P3 Spanderer: Sandra Kolstad

Se henne fremføre singelen «Zero Gravity State Of Mind» og «Ice Age» på et lånt flygel i et nedlagt fabrikklokale i Øst-Berlin.

Sandra Kolstad. Skjermdump, NRK P3
Sandra Kolstad. Skjermdump, NRK P3

I forrige uke gikk Berlin Music Week av stabelen i den tyske hovedstaden. Blant de norske artistene som presenterte musikken sin der var Sandra Kolstad, som de siste årene har vært bosatt i byen.

Rubens utsendte reporter Trine Sollie møtte henne mellom spillejobbene, i en nedlagt fabrikk på østkanten, med et flygel lånt av Phillipp Gropper – «en av byens beste jazzmusikere», ifølge Kolstad – til rådighet. Anledningen?

En dønn eksklusiv tapning av den nye singelen «Zero Gravity State Of Mind», som du ser i toppen av denne saken, og «Ice Age», som du ser nederst i saken.

Hør hele intervjuet hos Ruben her! | Les flere saker om Sandra Kolstad | Flere P3 Spanderer her

Mot tyngdekraften

«Zero Gravity State Of Mind» handler om ytre og indre frigjøring, ifølge artisten selv.

– Jeg prøver å beskrive en tilstand der det ikke er noe som tynger en ned. Og det kan jo være så mye her i livet – veldig mye, av og til. Det kan være politiske ting, ting i samfunnet, kjønn, forestillinger om kjønn, klasse. Men det kan også være mer psykologiske problemstillinger: Angst, uro, alt som trekker i oss og holder oss nede. Og det er jo det som er tyngdekraft i fysisk forstand, forteller Kolstad til P3s reporter.

Hun fortsetter:

– Og så finnes det noen velsignede øyeblikk i livet på jorda hvor alt det plutselig ikke betyr noe. Denne låta er en hyllest til det jeg kaller «den mentale vektløsheten».

Sandra Kolstad. Skjermdump, NRK P3
Sandra Kolstad. Skjermdump, NRK P3

Presenterer sine favorittlåter

I intervjuet med Sandra Kolstad, som du kan høre i sin helhet i Rubens mandagssending fra denne uken, har hun plukket ut noen av låtene hun helst har smygende rundt i øregangene. Aller øverst i hennes musikalsk univers troner svenske Jenny Wilson.

Hør Jenny Wilson i Spotify og WiMP

– I min verden er Jenny Wilson superstjernen. Hun har en låt som heter «Restless Wind», for øvrig en tittel som kunne ha vært tittelen på mitt liv, og Wilson har en helt særegen stemme som hun kan gjøre de utroligste ting med. Det samme gjelder karakteren og prosjektet hennes. Hun klarer å lage musikk politisk på en fin måte. Wilson er også inspirerende i måten hun er på i offentligheten: veldig tydelig, uredd og sterk type.

– Personlig blir jeg dypt inspirert av dette, både musikalsk og menneskelig, forteller Sandra Kolstad.

Se Sandra Kolstad fremføre «Ice Age»: