P3 Spanderer: Katy B

Se den britiske popstjerna gjøre “Crying For no Reason” i bakgården på Angst Bar i Oslo.

Kathleen Brien, bedre kjent som Katy B, kommer smilende inn i bakgården til Angst Bar i Oslo. Kledd i jeans og en fargerik topp drikker hun litt te og vann før hun gjør seg klar for en prat. Om få timer skal hun stå på scenen under VG-lista Topp 20.

– Jeg gleder meg veldig til i kveld, jeg liker meg i Norge. Flyvertinnen kom faktisk bort til meg for å vise meg VG-lista-scenen fra lufta, noe som var veldig kult.

Se fredagens show på nytt her.

At det er mellom 50 000 til 100 000 mennesker på Rådhusplassen gjør henne ikke nervøs – hun understreker at hun kun gleder deg.

– Jeg skal bare synge en sang og den har jeg sunget mange ganger, derfor er jeg ikke nervøs. Jeg gleder meg til å gjøre låta foran det norske publikum og jeg er veldig glad for at jeg får lov til å komme.

Se Katy B fremføre “Crying For No Reason” øverst i saken.

Hang på soverommet til kompisene

Katy B fikk sitt gjennombrudd i 2010 med blant annet låta “Katy on a Mission” fra debutalbumet On A Mission, og allerede da ble hun lista på P3s spillelister.

Da P3 møter henne i Strøget er hun rolig, hyggelig og imøtekommende. Hun hilser på folka som spaserer forbi og smiler. Hun forteller at allerede tilbake i 2007 jobbet hun med musikk, men da på soverommet til kompisgjengen.

– Noen venner av meg produserte låter som jeg begynte å synge på. Da hang vi bare på soverommet og spilte inn låtene.

– Så begynte små radiokanaler i London (piratradio) og spille en av låtene. Det var da jeg begynte å spille elektroniske låter i undergrunnsmiljøet – og det var sånn jeg møtte manageren min. Han spurte om jeg ville lage et album og tre år senere kom debutalbumet.

– Jeg jobbet lenge med debutalbumet, noe som var veldig deilig. Jeg hadde ikke noe press på meg, legger hun til.

Se Katy Bs “Katy On A Mission” her:

– Vil jobbe med Disclosure

– Hva er den største forskjellen på Katy B nå og da?

– Jeg bor fortsatt i Sør-London og for øyeblikket bor jeg hjemme hos foreldrene mine, så mye er det samme, sier hun lattermildt og fortsetter:

– Elektronisk- og dansemusikk er alltid under utvikling, så om jeg hadde prøvd å gjøre mitt siste album likt de to første, hadde det fortsatt hørtes helt ulikt ut. Så jeg prøver å bevege meg likt med musikken og jobbe med nye up-and-coming produsenter og artister.

På sitt siste album, Little Red, jobbet hun blant annet med artister som Jessie Ware og Sampha og P3s anmelder skrev:

«Da Katy B i 2010 brakdebuterte med singelen “Katy On A Mission” var hun blant de første som tok det dubstep-influerte uttrykket opp av undergrunnen og inn i listepopen. Knapt fire år og to album senere føles hun langt fra like definerende, selv om uttrykket i seg selv er perfeksjonert og polert siden sist», og trillet terningkast tre.

Nå ønsker hun å jobbe med et av Storbritannias største duo – nemlig Disclosure.

– Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å jobbe med Disclosure – det hadde vært utrolig fett. Jeg var på en konsert med dem i Los Angeles for litt siden og de er på vei til å ta over verden, forteller hun til P3.

Saken fortsetter under bildet.

Katy B gjestet VG-lista Topp 20 i går. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Katy B gjestet VG-lista Topp 20 i går. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Inspirert av et kjærlighetsbrudd

For tida er hun aktuell med hitlåta “Crying For no Reason” – som spilles verden over. Hun forteller at inspirasjonen til låta er en blanding mellom egne erfaringer og venners.

– Jeg fikk ideen til sangen da ei venninne ringte meg og hylgråt. Hun var helt fra seg, men visst ikke hvorfor hun gråt. Men så innså hun at det var på grunn av at det hadde blitt slutt mellom hun og kjæresten seks måneder tidligere.

– Hun hadde ikke tatt seg tid til å bearbeide det, noe som kan skje oss alle – om det gjelder kjærlighetssorg eller andre ting. Jeg kjente meg veldig igjen i det, for i min jobb kan jeg også havne i situasjoner der jeg ikke får tid til å tenke.

Sommeren er allerede i gang – og planene for Katy B er for lengst booket. Hun skal spille på flere festivaler, før hun legger ut på turné i Storbritannia i oktober.

– Jeg håper vi kommer innom Norge i løpet av året, så nå må jeg bli promotert her til lands så noen booker meg, sier hun lattermidt.