Ny innsamlingsrekord

P3s lyttere sprengte alle grenser for P3aksjonen.

Fire dager. Fire programledere. 100 timer galskap og alvor i skjønn forening. Ambisjons-nivået var skyhøyt for årets P3aksjon. Programlederne gikk for å toppe fjorårets innsamlede beløp på hele 7.841.986 kroner.

Og det, kjære lyttere, klarte dere å samle inn med god margin:

10.804.906 kroner – vi er målløse. ❤️

– Vi har samlet inn nesten 11 millioner kroner til kvinner i utsatte land, dette er helt utrolig, sa Markus Ulv mens tårene strømmet nedover kinnet da den endelige summen ble avslørt, klokken 23:00 søndag kveld.

– Tusen takk til deg som har fulgt oss og gitt din støtte. Dette er min tiende P3aksjon, men så mye entusiasme, velvilje, og rause og gale og fine lyttere har jeg aldri opplevd maken til, stemte Ronny i.

– P3s lyttere er ekte legender. Det er så bra at det kommer så mye penger til en så god sak, dette er viktig for fremtida, sa en sliten, men lykkelig Tete.

Da summen ble avslørt var det en følelse av eufori og takknemlighet som slo over Adelina. Hun kan nesten ikke tro at P3aksjonen har klart å samle inn så mye penger.

– Det er helt sinnssykt, jeg skjønner ikke at vi har fått inn så mye. Jeg er så takknemlig for at folk har gitt så sykt mye penger til årets P3aksjon som har gått til en helt fantastisk sak, sa Adelina.

Syke ting for en god sak

Årets aksjon var tiende gang NRK P3 har slått seg sammen med verdens beste lyttere for å samle inn penger. Årets aksjon går til Care Norge, og til deres arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Årets programledere Ronny Brede Aase, Tete Lidbom, Adelina Ibishi og Markus Ulv Neby har virkelig ofret seg selv for saken i år. Men det er dere der hjemme som har gjort dette mulig. Vi kan ikke takke dere nok for den imponerende innsatsen.❤️

Se høydepunkter fra aksjonen her!

Markus, Adelina, Ronny og Tete like før P3aksjonen smelte i gang på onsdag. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Lytternes kjærlighetssang

Under innspurten av P3aksjonen på søndag fikk Markus Ulv utfordringen om å skrive en kjærlighetslåt til P3aksjonen og til lytterne som har vært med å bidra underveis.

Så kjære P3-lytter, denne er til deg:

Når du går gjennom mørket
Og du faller ned fra høyder
Og når du ser din største frykt
Du ser deg selv og syns det er stygt
Så tar vi steg for steg sammen

Og du sitter helt alene
Foran skjermen da du mener
At du kan være med å dra
At du kan gi med det du har
Du gir fyr til denne flammen

Identiteten er i endring
En ny form i erindring
følelser som blusser opp
Du må videre, men du vil si stopp
Nok en vending i livets sending

Vi står i dette sammen
Ledestjerner oppi dammen
Ingen utgjør kjernestammen – vi fordeler likt på skammen
Når vi tenner denne flammen

Du har et budskap som du tror på
De sultne ulvene skal få
Gjennom egen empiri,
har DU fått din teori
Og støtt med den så skal du stå

Tusen, tusen takk.
❤️

https://www.youtube.com/watch?v=4nrW9WFjdn4