Slik var P3 Gull

Vi fulgte P3 Gull – se hvem som vant hva og annet moro fra showet.

21:35: Sendinga er i gang! Karpe Diem fremfører «Hvite menn som pusher 50».

https://youtu.be/ncAMCWYvvxs

21:45: Lemaitre spiller «Closer».

https://youtu.be/efSbFyq1XRc

21:52: Årets nykommer blir annonsert.

Astrid S, P3 Gull 2015. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Astrid S, P3 Gull 2015. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Årets nykommer: Astrid S


I et sterkt heat kjempet Astrid S mot tropical house-prins Matoma, folksanger Daniel Kvammen, rapcrooner Unge Ferrari og gitarist/låtskriver Fay Wildhagen. “Hyde”- og “2 AM”-sangeren stakk av med nykommerprisen.

– Jeg skjelver. Føler ikke så mye, jeg bare skjelver. Det er sykt kult å få en sånn pris. Jeg er veldig fan av de andre som er nominert så nå er jeg helt målløs, sier Astrid S til P3.

Her leser du juryens begrunnelse:

Astrid S har med svært gode vokalprestasjoner sakte, men sikkert bygget seg opp som artist. Fra å trollbinde mange med coverlåter til å selv skrive låter i verdensklasse, har hun vekket stor interesse både nasjonalt og internasjonalt. På tross av få utgitte låter, er hun allerede en ambassadør for den nordiske sounden og god smak. Astrid S vokser også stadig som liveartist – alt liger med andre ord til rette for at hun blir en viktig stemme i lang tid fremover.

21:57: Ary og Carl Louis fremfører «Telescope».

https://www.youtube.com/watch?v=R_0Im7zz6Aw

22:04: Årets liveartist blir annonsert.

Honningbarna, P3 Gull 2015. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Årets liveartist: Honningbarna


Lars Vaular gjorde rent bord på Øya, Arif leverte godsakene på Slottsfjell, Susanne Sundfør rundet av Øya hvor P3s anmelder trillet fem øyne på terningen, og Bendik har vist ved flere anledninger hvor sterkt liveuttrykket til bandet kan være.

Likevel er det et band som har utmerket seg enda mer enn de respektive, ovennevnte navnene: punkrockbandet Honningbarna har med stort engasjement og medrivende konserter imponert publikum i land og strand.

Sørlandspunkerne er et av landets aller friskeste band. Honningbarna har gått fra Urørtvinnere til å servere politiske og musikalske knyttnever fra scenekanten i inn- og utland. I 2015 låter de tightere, tøffere og bedre enn noensinne.

– Det er veldig veldig deilig. Litt sånn jeg forestiller kokain føles. Såklart å få bekreftelse er jævlig digg. Hadde vi ikke vunnet så hadde vi følt oss snytt for noe, sier Honningbarna til P3.

P3 Spanderer: Honningbarna – «Prinser av Sarajevo»:

22:08 Onkl P & De Fjerne Slektningen spiller «B-film».

https://youtu.be/X23jHXD9p3k

22:12Årets groveste tekst – Tix får støt.

22:18: Daniel Kvammen fremfører «Du fortenar ein som meg».

https://youtu.be/0AGg1pFz3Ek

22:26: Årets låt blir annonsert.

Astrid S, P3 Gull 2015. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Astrid S, P3 Gull 2015. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Årets låt – Astrid S – “2 AM”

I konkurranse med Daniel Kvammens “Du fortenar ein som meg”, Madcons “Don’t Worry”, Susanne Sundførs “Delirious” og Kygos “Firestone”, trakk trønderen det lengste strået om hvem som har Årets låt.

– Trodde du at du kom til å vinne? spør P3 vinneren.

– Nei, jeg tenkte jo at siden alle i Norge kunne stemme hadde alle en lik sjanse til å vinne, men jeg var ikke sikker. Shit, jeg vant for årets låt! Det er det sykeste.

P3aksjonen 2014: Astrid Smeplass spiller 2 A.M:
https://youtu.be/ZE2oMsNwDrI

22:32: Ronny og Niklas kjører en rapbattle. Ronny stikker av med seieren.

https://youtu.be/aKqrP3asFEw

22:40: Aurora fremfører «Running with the Wolves».

https://youtu.be/BOmW63wCwm8

22:47: P3-prisen blir annonsert.

Lars Vaular,  P3 Gull 2015. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Lars Vaular, P3 Gull 2015. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

P3-prisen – Lars Vaular

Med 666-trilogien viser rapperen Lars Vaular et sammensatt sinn, evnerik nok til å være den grasiøse gasellen og lederen av ulveflokken samtidig. En fryktløs artist som behersker å gå ut av den berømmelige boksen og lage noe unikt.

– Det føles jævlig bra. Trodde ikke jeg skulle vinne. Jævlig takknemlig. Jeg skulle gjerne kommet med noen flere ord, men vet ikke hva jeg skal si. Tusen tusen takk, sier rapperen til P3.

Her leser du juryens begrunnelse:

Lars Vaular har gjennom et drøyt tiår bevist at han er av våre fremste artister og kunstnere. Han har satt norsk hiphop i bevegelse gjennom stilskifter og samarbeid på tvers av sjanger og fagfelt. Han er progressiv, uredd og fri. Vaular har skapt et tankevekkende tekstunivers, der refleksjon, humor og brodd tvinnes sammen. Med en rekke konsistente utgivelser på skyhøyt nivå, befinner han seg i den øverste ligaen blant norske artister.

“Det ordnar seg for pappa”:

22:50 Nico & Vinz og venner fremfører «That’s How You Know You Fucked Up».

https://youtu.be/pq_UxVF8Fxg

Se bildegalleri fra P3 Gull 2015

P3 Gull 2015 Foto: Mattis Folkestad, Rashid Akrim, Kim Erlandsen og Tom Øverlie, NRK P3.