– Her er absolutt alle velkomne

Last ned poengskjemaet og bli med på P3morgens store ESC-fest!

Det er ikke bare pollen, løvetann og optimistisk utepilsing som beviser at våren er her. Glitter, pyro og et samlet Europa er også et sikkert tegn at vi går varmere tider i møte.

Med andre ord er det veldig straks klart for Eurovision, og tradisjonen tro skal det feires skikkelig når P3morgen inviterer til både vorspiel-sending og ESC-fest! God stemning, spente øyeblikk, plingfest og poengskjema står på agendaen. Poengskjemaet vil bli lastet opp her så fort rekkefølgen for finalen er klar.

Les mer om årets ESC-finale her!

LAST NED STEMMESKJEMAET HER!

Overtenning og full fest

Lørdag 18.mai kl. 21.00 går Eurovision Song Contest 2019 av stabelen på NRK1, men Silje, Ronny og Markus er i gang med vorspiel-sending på NRK3 allerede kl. 20.20. Sjekk ut tidligere ESC-fester med P3morgen her!

Ikke glem å bruke emneknaggen #escnrk3 når du deler dine ESC-festøyeblikk på Instagram og Twitter!

Eurovision er uten tvil et av årets høydepunkt for programlederne, som gleder seg og har store forventninger til ESC-festen.

Markus NebyÅrets tema er «Dare to dream». Kan du beskrive din drømme-Eurovision-opptreden? Ingen begrensninger!

– Det må være et nummer hvor jeg i løpet av opptreden sier «Nei, nei, nei!». Jeg ser for meg et boyband på fire gutter hvor alle har på seg en lilla paljettdress. Den er litt for trang på han ene. De har koreografert en freidig dans som han ikke er helt komfortabel med. Henger alltid litt etter og klarer ikke gjøre dansen helt ut. For eksempel at han skal slå hjul, men får ikke beina helt opp. Hvis en av de andre i gruppen NAILER sin dans og leverer full innlevelse er det også positivt, men ikke nødvendig. Sangen handler om bikkjer.

Jon Ola Sand, Eurovision-sjefen sjøl, har også sagt at årets tema representerer alt Eurovision handler om: inkludering, mangfold og fellesskap – hvordan synes du disse verdiene kommer frem?

– I bokstavelig forstand er det jo veldig mye fargerike klær og imponerende lysshow, da. Lysbudsjettet er alltid veldig høyt og imponerer alltid i starten av showet, helt til man vender seg til standarden. Også er det alltid mange låter med budskap om at man må «værra som en er når en itte vart som en sku». Med en sånn kjerneverdi gir man jo rom for alle fasonger, religioner og seksuelle preferanser!

Hvilket bidrag har du troa på i år?

– Jeg har meget tro på det svenske bidraget. Dansingen og karismaen til vokalisten gir meg klare assosiasjoner til Youtube-klassikeren fra 2007 «What What (In The Butt)». Den gikk sin seiersgang på internett for 12 år siden og jeg ser ingen grunn til at den samme formidlingsevnen ikke skal vinne Europa i 2019.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fbGkxcY7YFU]

Hvilke forventninger har du til årets finale?

– Håper det skjer noe Jimmy Jump-aktig. Noe ingen, selv ikke produksjonen, er forberedt på. Håper alltid noen kler seg ut som dyr. Få på en ape eller en bikkje.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fdBLCT7bVCs]

Hvilket øyeblikk husker du best fra tidligere ESC-fester?

– Når jeg er inne på dyr husker jeg jo at Ronny kledde seg ut som en hai i fjor. Det var dritfett!

Hva kan seerne forvente av årets ESC-fest?

– Jeg tror vi får en meget god vorspiel-sending i år. Vil ikke si for mye, men stikkord for det ene innslaget er: Staysman, Ole Martin Alfsen og skjeggkre. Folk kan jo være med oss fra kl. 20.20 på NRK3 og så switche over til NRK1 hvis de ikke orker oss under hovedsendingen!

Ronny Brede AaseKan du beskrive din drømme-Eurovision-opptreden? Ingen begrensninger!

– Jeg tenker at det ultimate nummer bør ha flammer gjennom hele. Og så bør mennesker fly. Og så bør det være festlige dyr på scenen. Eller mennesker utkledd som tøysete dyr, altså. Han kalkunen fra Irland var sånn sett helt ultimat. Hadde han bare hatt flammer og flyging. Og karisma. Det hadde han jo heller ikke. Til tross for at han var en tøysete kalkun.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ps3kxGo_gro]

Hvordan synes du verdiene inkludering, mangfold og fellesskap kommer frem i Eurovision?

– Det er jo en eneste stor glitterfest! Og det er jo et av få eventer som faktisk samler hele Europa til noe positivt og morsomt. Det er nok derfor jeg elsker det, fordi vi alle er sammen om å oppleve det samme. Og så er det mye både frivillig og ufrivillig humor, masse glitter, påkosta opptredener og litt spenning rundt hvem som vinner, og hvor Norge ender.

Hvilke bidrag har du troa på i år?

– Jeg tror vi har en fair sjanse med vårt bidrag i år, jeg! Ellers må jeg se semifinalene før jeg bestemmer meg for hva jeg liker best. Og minst. He he.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=50WutSRykdE]

Hvilke forventninger har du til årets finale?

– Jeg tror det blir ganske så spektakulært. Madonna skal jo opptre og greier. Og det er jo et ganske høyt hakk opp fra fjorårets pauseunderholdning. Da opptrådte vinneren fra året før. Det var så dørgende kjedelig at vi satte på Toto sin Africa i stedet. La oss håpe Madonna kan holde oss engasjerte i år!

Hva kan seerne forvente av årets ESC-fest?

– Folk som skrur på kan forvente overtenning og full fest! At vi mater på med engasjement, latter og stor elsk for Eurovision! Og så håper vi folk vil dele sine synspunkt og fester med oss, sånn at dette kan boble over av kjærlighet, moro og musikkanmelderi av middels kvalitet. «Same procedure as last year», nettopp slik vi elsker det!

Silje NordnesKan du beskrive din drømme-Eurovision-opptreden? Ingen begrensninger!

– En duett med en dame i rått kostyme og en herre med pondus. Låten begynner rolig og handler om ulykkelig kjærlighet. Litt uti kommer et mellomparti med et instrument hentet fra folkemusikken før det bryter ut i full fest. Pyro, vindmaskin og modulering, og hvis noen kler av seg på siste refreng er det topp.

Hvordan synes du verdiene inkludering, mangfold og fellesskap kommer frem i Eurovision?

– I Eurovision er alt lov, det ER så mye rart som heies frem og som har gått helt til topps i konkurransen. Det sender et ganske tydelig signal, tenker jeg da, om at her er absolutt alle velkomne. Det er noe av dét som har vært grunnen til at jeg alltid har elsket Eurovision, og jeg håper det er noe de klarer å ta vare på videre.

Hvilket bidrag har du troa på i år?

– Jeg holder en knapp på Norge, jeg. Fengende låt, fine artister og det som ser ut til å bli et bra sceneshow. Jeg har trua!