Bli med P3morgen på ESC-Fest!

Tradisjonen tru gir Ronny, Silje og Markus deg ei alternativ Grand Prix-sending.

Kom mai du skjønne milde med sol, vår og sist, men ikkje minst: årets ESC-finale.

Det betyr sjølvsagt også at Ronny, Silje og Markus i P3morgen er klare for å følgje årets finale saman med deg der heime, i ei alternativ Grand Prix-sending. Allereie kan me avsløre at det blir plingfest, P3morgens stemmeskjema, og myyykje moro for femte året på rad!

Les meir om årets ESC-finale her!

LAST NED STEMMESKJEMAET HER.

Det beste frå ESC?

Sjølve finalen startar laurdag 13. mai, 21:00 på NRK1, men allereie klokka 20:20 samme kveld vil gjengen vere klare med vorspiel på NRK3.

Medan me (u)tålmodig ventar på årets finale, deler Silje, Markus og Ronny sine favorittaugeblikk og låtar frå Eurovision Song Contest. Der er det mykje rart å velje i, for å seie det mildt.

Sjekk ut tidlegare ESC-festar med P3morgen her!

Har du eit favoritt ESC-augeblikk?

Silje: Det er så mange fantastiske øyeblikk at det er vanskelig å velge, men da den russiske duoen t.A.T.u var med i finalen i 2003 var det i hvert fall veldig spennende. De hadde annonsert på forhånd at de skulle kysse på scenen, noe som skapte voldsomme kontroverser. Det endte med at de ikke gjorde det til slutt, så alt oppstyret var nok bare for å skape blest rundt opptredenen.
https://www.youtube.com/watch?v=1TouzY3_yq0


Markus: Mitt favoritt-øyeblikk er et fantastisk irsk bidrag. Vi snakker dyr i hovedrollen. Og ikke hvilket som helst dyr. Kalkun! Vi snakker… Kalkun!! En irsk kalkun. Fuglen er visstnok en kjent karakter i Irland og fansen klarte altså å stemme den frem til Europa. Noen utrolig merkelige dansere og en «sterk» kvinnestemme gjør dette til et nummer det er vanskelig å glemme. Legg merke til buingen på slutten:Ronny: Eg kjem aldri til å gløyme då Riverdance naila pausenummeret midt på nittitalet, og vart ein internasjonal hit. Det tykte vesle Ronny var ganske så megakult. Eg hugsar òg at mamma og pappa sa i 1995 at Nocturne ikkje hadde nubbesjans til å vinne for Norge, så eg måtte legge meg før resultata kom. Eg var ganske skuffa då eg vakna neste morgon til at vi hadde vunne – og at eg ikkje hadde fått det med meg. Året etter fekk eg sjå heile finalen.

Kva med låt, fins det ein ESC-favoritt?

Silje: Min favoritt gjennom tidene er serbiske Marija Šerifović med Molitva som vant finalen i 2007. Den sangen hører jeg fortsatt på når jeg trenger å komme i ESC-stemning:Markus: Favoritt ESC-låt er Walters og Kazha med The War Is Not Over. To gutter, som sannsynligvis har blitt misbrukt, synger en sang Max Martin kunne skrevet 5 år tidligere, om at det fortsatt er krig i verden. Vanskelig å ikke like det!Ronny: Oslo Spektrum, 1996. Gina G serverte Oh Ah, just a litte bit. Kjempelåt! Eg har den på singel. Og så var det jo rått då Rybak sjarmerte heile europa, men i ettertid må vel det felespelet der seiast å ha blitt vel slitt. Eg får grøssingar om eg høyrer anslaget på Fairytale. På den vonde måten.


Del ditt beste/verste/sjukaste ESC-minne med oss i kommentarfeltet!