P3morgens store Eurovision-fest

P3morgen gir deg en alternativ partyplan for MGP-finalen på lørdag.

Lørdag 18.mai er det internasjonal finale i Eurovison Song Contest, som avholdes i Malmø. P3morgen fått lov å lage en alternativ MGP-sending på NRK3, hvor finalesendinga vil gå som normalt, og P3morgen lager kommentatorsporet.

Mer: Alt om MGP-finalen

Dette er et trivelig alternativ til NRK1, der P3morgen med lave skuldre og jovial synsing kommenterer det som ikke er prioritert på eneren. For Ronny, Silje og Yngve har dette lenge vært en drøm, og endelig har det gått i boks!

P3morgen inviterer til en helt ny opplevelse av Eurovision Song Contest (MGP-finalen), og pynter til fest i et tv-studio hvor de skal kommentere hele finalen.

Hva er det egentlig vi får se?

Ronny: Vi skal sørge for at alle som vil løfte stemninga på festen sin holder seg på NRK3. Dubstep og menn i bar overkropp er stikkord for denne MGP-finalen, og modulering lever i beste velgående. Når dette dukker opp på skjermen, skal vi markere det i studio.
Yngve: Siden jeg er best til å danse av oss, skal jeg være den som kommenterer dansinga mest. Noe av det viktigste blir å kommentere de som deler ut poeng fra de forskjellige landene til slutt.
Silje: Du får se oss i en rute på tv-skjermen, og hvis jeg får bestemme blir det full rulle — med paljetter, balonger og konfetti.
Ronny: Som regel får du det jo som du vil.

Hva trenger man for å lage en god MGP-fest?

Ronny: Pynting, entusiasme, og gøyale poengskjema.
Silje: Den negative holdniga legges igjen hjemme, for å si det sånn. Vi kommer ikke utelukkende til å komme med positive kommentarer, men hvis du ikke er med på konseptet MGP, så må du la være å se på.
Ronny: Enkeltbidrag vil jo kanskje få negative kommentarer, men under premissene til MGP. Min foreløpige favorittlåt er Latvia, jeg håper den kommer til finalen.

Hvem burde velge kommentarsendinga på NRK3?

Ronny: De som prioriterte 17. mai-festen kan enkelt bli med på vår.
Silje: Hvis du ikke har noen å se MGP-finalen med, kan du jo heller bli med på vår fest. Det som er bra er at vi ikke har noen regler. Vi gjør dette for aller første gang, mens de på NRK1 må forholde seg til lange tradisjoner.
Ronny: Stemninga hos oss blir annerledes, og ikke minst skal vi følge med på hva som skjer i sosiale medier. Du kan se for deg at kongen skal åpne en vei i for eksempel Møre og Romsdal. Programmet er offisielt, og kongen klipper snora. På NRK3 får du se den fnisete gjengen som står bakerst og ser på. Der har du oss, det blir awesome.
Yngve: Vi er en gæren gjeng. Det kan du sitere meg på.

Beste minne fra MGP-historien?

Ronny: Jeg satt med vennegjengen på et fyr ytterst i Oslofjorden. Det var 16. mai, og sola gikk ned ute i horisonten mens vi hørte på svensk radio at Alexander Rybak hanka inn noe voldsomt med tolvere i MGP-finalen. Vi fikk ikke inn norsk radio, men jeg fikk med meg at Rybak sa “sees på Gardermoen i morgen”. Jeg skulle fly fra Gardermoen dagen etter, og tenkte at dette ikke kom til å gå bra.
Silje: I 2007 var det ei lesbisk dame med fra Serbia (Marija Serifovic), og hun vant med låta “Molitva”. Det var utrolig fortjent og litt uventa, homofobien er sterk i Øst-Europa. Jeg var på en fest hvor det ble servert absinth, og humøret var på topp, det var helt fantastisk.
Yngve: Jeg hadde lagt meg, så øyeblikket gikk meg hus forbi. Bruttern ble veldig forelsket i Carola etter en vindmaskin-episode på åttitallet. At jeg gikk glipp av det, er det sterkeste minnet mitt. Reprisen var liksom ikke det samme.

25 Responses to “P3morgens store Eurovision-fest”

 1. Intel863

  Æhhhh.. Nei takk.. jeg orker ikke den derre “hø hø hø” lattern til Ronny i det hele tatt ! Pluss at han virker som en ESC n00b som egentlig ikke kan så mye om det… Hans beste esc minne er når han ikke så finalen i 2009.. høres ut som en esc fan.. not !! Og Ronny kaller all tekno for dubstep.. han har så utrolig lite peiling.. Nei ser jeg på SVT HD..i mangel av bedre alternativ ( BBC )

  • Kim

   Om Ronnys latter er det problemet du har i livet, tror jeg du bør satse på DPS i stedet for SVT

   • Intel863

    Hadde jeg villet ha råd fra en tard som deg så hadde jeg spurt deg.. Du tåler ikke at noen kritiserer her ser jeg.. kanskje du bør oppsøke noen som kan lære deg at alle har rett til å ha en mening..

    • Kim

     Klart du skal ha din mening, jeg nekter deg ikke det. Jeg bare sier at argumentasjonen din er på nivå med en prepubertal snørrunge!

     • Intel863

      Be folk dra på DPS og kalle de prepubertale snørrunger er en mye bedre argumentasjon mener du ?? DPS er ikke for prepubertale ungdommer FYI.. Din argumentasjon er på nivå med en veslevoksen wannabe-smartass med iq som en vareheis..

      • Cecilie Kristine Aker Hatlø

       Bytt kanal og slutt og klag. Ingen tvinger deg til å verken se på Eurovision på NRK3 eller å lytte til Ronny, Ynge og Silje. De er en herlig trio for oss som er unge til sinns. Hold deg til SVT og P1 og hvorfor da bare ikke droppe å se Eurovision hvis alle kommentatorer er så dårlig. Søk på jobben hvis han som er kommentator for NRK eller SVT skal slutte 😛

       • Intel863

        Den trioen der er ikke for folk som er unge til sinns.. Er vel heller de som hører hjemme på p1 eller helst distriktsendinga til sogn og fjordane..
        Ronny er bare en usikker bygdegutt som ler bort usikkerheten sin.. Når han gjør intervjuer så hører han ikke på svaret og kommer med oppfølgingspørsmål.. han bare svarer “ja ikkje sant” eller “høhøhø” og går videre.. Han gjør alt for å holde seg inne med “radiovennene” sine og er alltid enig i alt de sier og gjør.. han har ingen meninger selv.. Er gøy å høre Silje disse ronny og han bruker “selvironien sin” til forsvar.. samme når Live holdt på.. men han er jo bare patetisk..
        Men sånn er det i Norge.. De svake blir løftet frem i karrierer og i samfunnet generelt..

   • Cecilie Kristine Aker Hatlø

    Helt enig, hold deg til P1, Leif Kjærnsrød! Ingen tvinger deg til å lytte til P3. P3 er for alle oss som liker moro og som er unge både i alder og til sinns, i hvertfall til sinns :-p

 2. TheIdea

  Yngve, den der “fisting-neven”.. scorer du sikkert noen ekstra poeng for..

  • P3Yngve

   Jepp. Men som jeg sier, det går an å ha fist uten å fiste.

   • TheIdea

    Derfor skrev jeg det også i gåse-tegn..

    Vel.., uansett så er det utrolig mange “fisting-never” hos NRK for tiden, så en kan jo tro at dere ønsker å promotere noe..

    I programmet Adresse Malmö hvor din kollega Ronny deltok, var det vel ikke tvil om hva som ble promotert..

    Programlederen Jenny Skavlan satt nærmest å surmulte inntil “tråden” ble tatt opp og ble dratt helt ut..

  • Kim

   Neivel. At ikke du er sjef i krinken det fatter jeg ikke! Du veit jo ka ungdommen lika!

 3. Henrik Sivertsen

  For noen kjipe kommentarer på en dritgod ide! P3MORGEN ER BEST!! Odd Bjørn og Leif lurer ingen. RONNY, SILJE (og Yngve..) kommer til å lage superunderholdning på nrk3

 4. Karoline

  Dette blir første gangen jeg skal se en hel MGP-finale frivillig! Gleder meg til plingfest med Norges trivligste trio<3

 5. TheIdea

  Skulle nesten tru at p-tre redaksjonen hadde oppretta noen egne profiler for å heie på seg sjøl..

  • Cecilie Kristine Aker Hatlø

   Det er vel ingen som tvinger deg til å se på NRK3 med P3 morgen, bare å bytte til NRK1 da.

 6. Steinar Sundberg

  Bruker NRK lisenspenger p3 morgen???? Da syns jeg de kan sette ned prisen og la oss slippe sånn møllllllllllllll :(((((((((((((((((