P3morgens store Eurovision-fest

P3morgen gir deg en alternativ partyplan for MGP-finalen på lørdag.

Lørdag 18.mai er det internasjonal finale i Eurovison Song Contest, som avholdes i Malmø. P3morgen fått lov å lage en alternativ MGP-sending på NRK3, hvor finalesendinga vil gå som normalt, og P3morgen lager kommentatorsporet.

Mer: Alt om MGP-finalen

Dette er et trivelig alternativ til NRK1, der P3morgen med lave skuldre og jovial synsing kommenterer det som ikke er prioritert på eneren. For Ronny, Silje og Yngve har dette lenge vært en drøm, og endelig har det gått i boks!

P3morgen inviterer til en helt ny opplevelse av Eurovision Song Contest (MGP-finalen), og pynter til fest i et tv-studio hvor de skal kommentere hele finalen.

Hva er det egentlig vi får se?

Ronny: Vi skal sørge for at alle som vil løfte stemninga på festen sin holder seg på NRK3. Dubstep og menn i bar overkropp er stikkord for denne MGP-finalen, og modulering lever i beste velgående. Når dette dukker opp på skjermen, skal vi markere det i studio.
Yngve: Siden jeg er best til å danse av oss, skal jeg være den som kommenterer dansinga mest. Noe av det viktigste blir å kommentere de som deler ut poeng fra de forskjellige landene til slutt.
Silje: Du får se oss i en rute på tv-skjermen, og hvis jeg får bestemme blir det full rulle — med paljetter, balonger og konfetti.
Ronny: Som regel får du det jo som du vil.

Hva trenger man for å lage en god MGP-fest?

Ronny: Pynting, entusiasme, og gøyale poengskjema.
Silje: Den negative holdniga legges igjen hjemme, for å si det sånn. Vi kommer ikke utelukkende til å komme med positive kommentarer, men hvis du ikke er med på konseptet MGP, så må du la være å se på.
Ronny: Enkeltbidrag vil jo kanskje få negative kommentarer, men under premissene til MGP. Min foreløpige favorittlåt er Latvia, jeg håper den kommer til finalen.

Hvem burde velge kommentarsendinga på NRK3?

Ronny: De som prioriterte 17. mai-festen kan enkelt bli med på vår.
Silje: Hvis du ikke har noen å se MGP-finalen med, kan du jo heller bli med på vår fest. Det som er bra er at vi ikke har noen regler. Vi gjør dette for aller første gang, mens de på NRK1 må forholde seg til lange tradisjoner.
Ronny: Stemninga hos oss blir annerledes, og ikke minst skal vi følge med på hva som skjer i sosiale medier. Du kan se for deg at kongen skal åpne en vei i for eksempel Møre og Romsdal. Programmet er offisielt, og kongen klipper snora. På NRK3 får du se den fnisete gjengen som står bakerst og ser på. Der har du oss, det blir awesome.
Yngve: Vi er en gæren gjeng. Det kan du sitere meg på.

Beste minne fra MGP-historien?

Ronny: Jeg satt med vennegjengen på et fyr ytterst i Oslofjorden. Det var 16. mai, og sola gikk ned ute i horisonten mens vi hørte på svensk radio at Alexander Rybak hanka inn noe voldsomt med tolvere i MGP-finalen. Vi fikk ikke inn norsk radio, men jeg fikk med meg at Rybak sa «sees på Gardermoen i morgen». Jeg skulle fly fra Gardermoen dagen etter, og tenkte at dette ikke kom til å gå bra.
Silje: I 2007 var det ei lesbisk dame med fra Serbia (Marija Serifovic), og hun vant med låta «Molitva». Det var utrolig fortjent og litt uventa, homofobien er sterk i Øst-Europa. Jeg var på en fest hvor det ble servert absinth, og humøret var på topp, det var helt fantastisk.
Yngve: Jeg hadde lagt meg, så øyeblikket gikk meg hus forbi. Bruttern ble veldig forelsket i Carola etter en vindmaskin-episode på åttitallet. At jeg gikk glipp av det, er det sterkeste minnet mitt. Reprisen var liksom ikke det samme.