P3morgens store Eurovision-fest 2015

En alternativ Grand Prix-fest for deg under 50!

Det har blitt en tradisjon – når glitter og glam inntar NRK1 med finalen i Eurovision Song Contest, inntar P3morgen NRK3 for en alternativ Grand Prix-sending.

På lørdag er det klart for P3morgens store Eurovision-fest på NRK3! Sendingen fra Wien starter klokka 21.00, men Ronny, Silje og Markus starter festen allerede 20.30 med et realt Eurovision-vorspiel.

De lover å lage fjernsynsfest fra første stund, og Silje forteller at dette er TV-sendinga for deg som ønsker en litt mer uhøytidelig stemning når du ser Eurovision-finalen.

– Det blir lave skuldre og høy partyfaktor. Hvis du ikke har noen å se finalen sammen med, så er vi vennegjengen du kan se den sammen med, forklarer hun.

– Det er også et alternativ for deg som vil se MGP, men føler deg yngre enn 50 år, som NRK1s kommentator Olav Viksmo Slettan ble for en måned siden, legger Markus til.

Plingfest, lek og moro

Ronny gleder seg veldig til vorspielsendinga der han Silje og Markus skal vise frem sine favorittopptredener fra MGP-historien.

– Også kjører vi plingfest, lek og moro under selve finalen, samtidig som vi ser hele greia sammen med deg der hjemme, sier Ronny som ikke vil avsløre for mye om hvilke overraskelser gjengen kan by på i år.

Tidligere har han blant annet måttet rette ut mer og mer av håret sitt for hver tolvpoenger som kom.

– Det kommer til å dukke opp flere overraselser i studio. Jeg kan røpe at det er litt avhengig av hvilke land vi velger å heie på, så følg med!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Markus, Ronny og Silje er klare for Eurovision-fest på NRK3. Er du? (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).
Markus, Ronny og Silje er klare for Eurovision-fest på NRK3. Er du? (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Ekstrapoeng for pyro og nakenhet

Som offisielle alternative Eurovision-kommentatorer er det viktig å kunne si noe vettugt om de forskjellige bidragene. Hva er det Ronny, Silje og Markus vektlegger i vurderinga av låtene?

Ronny: – Jeg heier på alt som ikke kjeder meg. Alle bidrag som enten er kjempeannerledes eller kjempefengende får tommel opp og jubel herfra!

Silje: – Jeg legger vekt på originalitet, det som spiller på følelsene mine og som har et skamløst og godt show. Jeg er ikke så opptatt av det musikalske.

Markus: – Jeg kommer til å heie på bidraget med den låta jeg liker best. For at den skal være det må det være en låt noen må kunne sette på uten at jeg tenker: «Nå går jeg inn i et annet rom, og håper ikke lyden når inn dit». Håper det svaret kan gi meg litt creds.

For å få det hele inn i ordna former stiller selvfølgelig P3morgen med sitt eget stemmeskjema. Det kan du laste ned og printe ut selv, sånn at du også kan være med på bedømminga.

Det er jo ingen tvil om at pyro, moduleringer og kanskje også nakenhet fortjener litt bonuspoeng, også kan du jo dele ut noen poeng for LOL-faktoren i tillegg.

Last ned stemmeskjemaet her!

Og har du lyst til å sette ditt preg på P3morgens Eurovision-sending på NRK3, legger du ut et bilde av din Eurovision-feiring på Instagram med #ESCnrk3. Akkurat sånn som Silje gjorde etter finalen i fjor.