P3s beste øyeblikk

Ingen bursdagsfeiring uten mimring. Du er herved invitert til å dele ditt beste P3-øyeblikk med oss!


P3 fyller 15 år denne uken og i den forbindelse vil vi gjerne høre hva som er ditt beste P3-øyeblikk.

2. oktober 1993 gikk P3 på lufta for første gang. Dette må selvsagt feires og vi går dermed inn for en feiring uten bakrus hele denne uken.

Det kan være lurt å følge ekstra godt med på P3 de kommende dagene. Jubileet skal nemlig markeres med innslag og gjester i alle program. Men før vi begynner med fest og moro, vil vi gjerne høre hva du synes er P3s beste øyeblikk gjennom de første 15 årene.

Del dine minner i kommentarfeltet under. Dersom vi faller for ditt innlegg, kan det hende det venter en P3-overraskelse i posten.

Kjør på, og god bursdagsuke!

159 Responses to “P3s beste øyeblikk”

 1. Rune

  FK Fottball, de første sesongene med Herreavdelingen,
  Bare Are osv…Mange av grundene til at jeg med glede betaler NRK lisens.

 2. Olav

  Mitt største P3 minne er da en fersk stuntreporter som het Are hadde en morsom sak der det var snakk om å røyke på verdens største pipe. Den ligger i Trondheim tiltrekker pilgrimmer fra hele europa.
  Ellers må jeg trekke frem Et Norge i krig, som det p3 program med desidert mest substans. Og det prigrammet som viser at Frimurere som Brenander er dritredde for sannheten.

  Som premie vil jeg ha en 32fots havseiler.

 3. Stian Hopmark

  Tidenes P3-øyeblikk, eller tidenes radioøyeblikk for den saks skyld, er uten tvil siste program med Holger Nielsens Metode – muligens 9. eller 12. juni 2003. Vi stod opp grisetidlig, det vil si midt på natta, fordi programmet skulle sendes i Store studio på Marienlyst, og sendingen var jo fra klokken 6 til 9. Vel sendingen, til tross for litt tekniske problemer som gikk ut over lyden for oss i salen, var historisk, og da vi stod oppreist på slutten av programmet og ga hele gjengen applaus som aldri sluttet var det i det hele ganske rørende, og et radioøyeblikk man aldri glemmer. En venn av en venn som var med har enda ikke sluttet å måpe, etter at Kari Slaatsveen snakket til ham under første nyhetssending.

  Da vi kom ut møtte vi på flere som hadde sittet på plenen utenfor, som ikke hadde fått plass inne. De hadde hørt programmet på radio, på mobilen. Det var visst et forlenget nachspiel..

  For øvrig: de hundre første fikk en fin rød t-skjorte, som det stod FERDIG! på baksiden. Den har jeg selvsagt ennå, og bærer den i penere lag.

   • Stian Hopmark

    “Farvel” var dagens ord. Og hvilket sukk som gikk gjennom salen, da ordet ble uttalt.

 4. Knewton

  Et av mine høydepunkter var Bare Are på lørdager, (før Klaus “Odin” Sonstad ble med-programleder), med spalter som ukas kjøter, homo-promo, pass deg for presten og sist men ikke minst Freddie Mercury’s Minneband. Dette var et “cover-band” som spilte folkekjære melodier, men der teksten var på svensk og var stort sett “..smälla’an opp i tvåan/ tveken”, eller noe i den dur.

  Karate med “gjester” som Kim Enoksen, Hildi Kringle og Daniel Svellanger var jo hysterisk.

  Ellers var programmet til DJ Pål “Strangefruit” Nyhus er det beste musikk-program som noengang har vært sendt på radio. Spesielt når Prins Thomas var co-pilot. Der ble det spilt alt fra gammal Stones, Bowie og syrete soundtrack fra 60-tallet til moderne elektronica og dansbar rock i en salig gryte. Og musikken som ble spilt dukket som regel opp på spillelistene til P3 et halvt år etterpå.

  Er dritlei av at de tar en sang fra et album og spiller den ihjel. Som regel er det rundt 11 sanger på et album. Hva med å spille noen av de 10 andre?

 5. Mari

  “Kaaaaari og Baaarbaaaraaaaaaaaa… Hiiiiiipp, hurraaaaaaaa”

  Herreavdelingen med mange herlige folk, men Marius Müller han var utrolig morsom… Brødskivetesten – faller brødskiva alltid med pålegget ned – klassisk.

  XL-Espen, hans mor, Kristoffer som er ulike dyr og Gunnhild som synger, spesielt bra sammen med Jan Werner.

  Kristoffer og Alesksander som hadde Trond Viggo som gjest på mandager – kroppsdeler vi kan greie oss uten.

  Kari på Holger Nilsen – kan man våkne til en herligere stemme og for en humor. Eg primar!!!!

  Støtter Håvard – det er så utrolig masse bra.

  Frdagsgjest på P3morgen – med Anne Marit Jackobsen – herligehet fra nåtiden.

  Takk P3 – det var som en drøm særlig på 90-tallet

 6. Dan Kjetil Kristoffersen

  Beste minner : Samtlige Karate sendinger 😀

 7. Kristine Tobias

  Holger Nielsens Metode!

  Det var så utrolig deilig å la morgentimene farges av den vanvittige surrealistiske stemninga i programmet.

  Jeg er nesten fristet til å påstå at jeg var et lykkeligere menneske i Holger Nielsen-perioden, fordi dagen alltid startet med latter og underfundigheter.

  sukk, hvilket savn

 8. Christian Lindh

  Sier som Dan Kjetil; samtlige Karate-sendinger, og programmer som Holger Nilesens metode, HAL9000 og Roxrevyen.

 9. Eivind Hanssen

  Reisebrev på p3

  Under p3-sommers dykk i arkivet i august hørte jeg en sykt fet reisebrev-sketsj som imiterer p1s “god Tur”.

  hva heter programmet eller disse skjetsjene? finnes de på podcast?

  Takk

 10. einar flatebø

  lurte på om det er mulig å få tak i opptak med en daniel svellanger som var med på nrk p3 program karate?