P3s offisielle uoffisielle kåringer fra Rådhusplassen!

Slavedriveri, navnefeil og Fabian Stang. Her er vår skamløse liste med kåringer fra VG-lista.

Vi mener hardnakket at ingenting oppsummerer et arrangement som kåringer. Og er det én kveld som bør oppsummeres og mimres rundt, er det årets VG-lista-fest på Rådhusplassen.

Glem produksjonsverdi, sangstemme og alt annet som er irrelevant for å vurdere en konsert. I denne saken deler P3 ut priser til de på VG-lista som virkelig fortjente det.

Beste ikke-eksisterende headliner

VG-lista er en tre timer lang konsert med maaange navn på plakaten. Derfor er det ikke alltid like lett å huske hva alle artistene heter.

Norges nye stjerneduo? Illustrasjon: promo, Nico & Vinz / Ritz kjeks / facebook.com/vglistatopp20
Norges nye stjerneduo? Illustrasjon: promo, Nico & Vinz / Ritz kjeks / facebook.com/vglistatopp20

Alternativt er Nico & Ritz en superkredibel undergrunnsduo som har passert under P3s radar. Urort.p3.no/nicoogritz er ledig!

Beste eurovisionthrowback

ESC, MGP, Melådifestivalen, Grann Prii, kall det hva du vil. Med Måns Zelmerløw og Guy Sebastian i line upen, var Eurovision-kvota fylt på VG-lista. Det øyeblikket som fikk oss til å tenke mest på MGP, var likevel Sandra Lyngs hoftesvingende saksofonist. Han kunne gått ubemerket inn i bandet til Moldovas 2010-bidrag SunStroke Project.

Sax Guy

Dårligst skjulte Fabian Stang-pseudonym

Vi fant dette bildet under navnet @oleoksnes, men kom igjen. Vi vet det er deg, Fabi. Det er bare du som har kontor høyt nok oppe på Rådhuset til å ta dette bildet. Du kunne likesågodt brukt nicket @StabianFang.

Fabian Stangs alter ego? Foto: Skjermdump, instagram.com/oleoksnes
Fabian Stangs alter ego? Foto: Skjermdump, instagram.com/oleoksnes

Mest kryptoniske sikkerhetsvakt

En publikummer utkledd som Supermann prøvde å fly over gjerdet usett. På tross av høye ambisjoner ble den kappekledde raskt tatt hånd om og kastet ut av en vekter. Synd, spør du oss, fordi dude! Du er Supermann! Hadde du spurt, hadde vi gitt deg et backstage-pass.

Eldste Mest dedikerte fanboy

Ja, så er kanskje VG-lista hovedsakelig et show for de yngste. Og det er kanskje ikke så mange av Marcus & Martinus sine fans som har boliglån, bil eller i det hele tatt førerkort. Men ingen regel uten unntak, Rådhusplassens golden circle har sine modne alibier. For eksempel denne koristen som vår Snapchat-reporter Adiele forelsket seg i:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4dIOISoOG3s]

Minst dedikerte fanboy

Adiele fant også denne karen, som sto i sterk kontrast til publikumskollegaen i punktet over. Sorry Sandra, det hjalp rett og slett ikke at du hadde med deg buekorps og Epic Sax Guys. Denne fyren krever hardere skyts for å vrikke på dansefoten!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ySno_NOIfRU]

Mest kreative slavedriver

Vi gikk backstage under showet og spurte hva kjendisene ville gjort hvis de kunne hatt hele publikummet på Rådhusplassen til disposisjon. Ergo: hundre tusen slaver. Stian Blipp får premien for mest kreative slavedriver, etter at han avslørte sin fantasi om å bygge en sfinx med hodet til Erna Solberg.

Gjør dine egne kåringer i kommentarfeltet!