Platehøsten i fysisk format

Ny norsk undergrunnsmusikk utgis i stadig økende tempo. Last ned Urørt som podcast og hør et utvalg av bandene som bidrar til en spennende platehøst.

Platehøsten byr på mang et Urørtband i fysisk format. Her er en halv promille. (Foto: Henning Severud/NRKP3)
Platehøsten byr på mang et Urørtband i fysisk format. Her er en promille. (Foto: Henning Severud/NRKP3)

Ny norsk undergrunnsmusikk utgis i stadig økende tempo. Store deler av ukens Urørtsending er viet flere av Urørtbandene som bidrar til en spennende platehøst.


En komplett liste er det langt i fra, men det er i det minste et tappert forsøk på å samle et lite knippe av lovende Urørtband du kan sikre deg på riller eller magnetplate utover høsten.

Hva sier musikkjournalistene?

For å få inn litt friske ører til Urørtredaksjonen har programleder Amund Grepperud invitert Dagbladets musikksjef Sven Ove Bakke i studio for å snakke om platehøsten.


– Jeg vender hele tiden tilbake til Kvelertak, et bekjentskap som fortsetter å fascinere meg. De blander tung gitarrock fra ulike epoker og sjangre på en sømløs måte. De er tydeligvis platesamlere, og deres store styrke er måten de blandet tingene de liker på, sier Bakke når han trekker frem ett av bandene han gleder seg til.


Last ned hele Urørtsendingen som podcast her!


Foruten Kvelertak trekker han frem Kråkesølv og John Olav Nilsen & Gjengen som unge artister han har tro på. Men han etterlyser mer originalitet fra nye norske band.

Nåløyer

– Man må gjennom en del nåløyer for å få plass i folks bevissthet. Enten via spalteplass i pressen, eller ved å jobbe seg opp ved å reise rundt i landet og spille for folk. Som Tom Nordlie sier, det er gratis å trene. Jeg savner flere som lugger litt i bevisstheten, de som tyter over av de gode ideene og som trenger seg frem og krever plass.

Her er noen av bandene som gir ut plate i høst:
«WTF!? Hvor er verdens beste band My Chemical Pirate!?»
Slapp av – dette er bare et lite utvalg av hva Urørtredaksjonen gleder seg mest til.
Savner du verdens viktigste undergrunnsband på listen? Kjør på med hemningsløs promo i kommentarfeltet.