Politiaksjon skapte kaos

Kilde nær Bieber-crewet forteller om panikk blant reisefølget da politiet gjennomsøke turnébussen i jakt på dop.

(Foto: AFP-PHOTO-SVEN-HOPPE-GERMANY.)
(Foto: AFP-PHOTO-SVEN-HOPPE-GERMANY.)

I går kom nyheten om at svensk politi fant en liten mengde cannabis og en meldepliktig el-pistol i Justin Biebers turnébuss like før hans tredje konsert i Stockholm denne uka. Da Justin Bieber onsdag skulle gå ombord i bussen kjente politiet som holdt vakt en mistenkelig lukt, og bestemte seg for å søke etter narkotika.

Les: Dop i turnébussen

Kilde nær crewet

– Kollegaen vår kjente noe som ble oppfatta som en sterk lukt av marihuana, akkurat som om noen hadde røyka det i bussen, sa Lars Byström, informasjonsansvarlig for politiet i Stockholm til Aftonbladet.

I dag publiserte samme avis et intervju med en kilde som har vært nær tenåringsidolets crew under Sverige-besøket. Aftonbladet skriver blant annet at det brøt ut kaos i bussen da det ble klart at politiet var på leting etter dop i bussen, som sto parkert utenfor konsertarenaen Globen, hvor Bieber og crewet var i ferd med å gjøre seg klare til konsert.

– Personer fra Justins crew rev opp dørene til dansernes garderober og ropte «no weed» og «shit, the stash». Da ble det fart på sakene, sier kilden.

– Spill dumme!

Vesker og kasser skal kjapt ha blitt flyttet til Biebers private backstageområde, hvor kun stjernen og hans aller nærmeste har tilgang. De som jobbet backstage på arenaen skal  ha fått beskjed om å «spille dumme» dersom politiet kom til å kreve tilgang til den 19 år gamle popkometens garderobe.

Like etter konserten skal alle vesker og kasser ha blitt samlet i bussen, og kjørt vekk fra baksiden av konsertarenaen Globen. Den første bussen forlot visstnok området kun 15 minutter etter at konserten var over. Bieber selv skal ha holdt en lav profil backstage.

– Vi så han knapt, og det var kunstig stille rundt ham. Det var tydelig at noe hadde skjedd, forteller kilden.

Kaotisk

Etter konserten far stjernen raskt ute med å forlate arenaen.

– Det var ganske kaotisk. Alle ville fra derfra som fort som mulig, og Bieber selv dro aller først.

Politiet skal ikke ha gjort noen ransakelse backstage i forbindelse med konserten. I en av turnébussen fant de en liten mengde cannabis ingen vil bli straffet for, samt en elektrisk pistol man i følge svensk lov må melde fra at man har.

Justin Bieber spilte tre konserter utenfor Oslo forrige uke. Les anmeldelse av den første konserten her.