Pølse & Brød anmelder Hove-maten

Vi sendte kontorets to mest matinteresserte rundt Hove for å kartlegge mattilbudet.

Vi kutter grønnsakene i terninger

Jada, festival er musikk og band og sånn. Men du blir ikke mett av Fendere eller turntables, og akkorder er fortsatt ikke spiselige. (Selv om ikke alle er uspiselige. Nuvel.) Noe garvede festivaldeltakere vet er at mat er alfa og omega for å overleve en ellers knallhard uke. Vi er på ballen og sendte kontorets to mest matinteresserte, Pølse og Brød, rundt Hove for å kartlegge mattilbudet. På Lydverket-vis.

Tirsdag:
Persilleriet
Handlegata
Pris: 79,-

Vennlig og velsmakende økologisk mat

Persilleriet har vært på området et par år, og representert et økologisk vegetar-alternativ til burger og pizza, også før dette ble normen på norske festivalområder.

Den ser veldig sunn ut, men den smaker som synden selv: Digg! (Foto: Brød)
Den ser veldig sunn ut, men den smaker som synden selv: Digg! (Foto: Brød)

Brød lot seg imponere av den riktig så hyggelige beliggenheten nederst i handlegata. ”Javisst”, fulgte Pølse opp. ”Det er fint her, rett ved rockebaren, i området som på folkemunne heter skrukken, altså strekket mellom Amfiscenen og Hovescenen.”

Begge var enige om at menyen muligens var litt liten, der den kun besto av tre typer wraps med grønnsaksburger og forskjellig topping. ”Det er jo bedre at de fokuserer på lite og gjør det bra”, sa Pølse. Det hadde han nemlig sett på Hellstrøm rydder opp.

Brød, som setter pris på økologisk mat var vennlig innstilt. Men hun måtte påpeke at hun etter ett døgn på festivalcampen håpet at maten ikke var altfor kortreist.

Det står ikke stille hos Persilleriet, grunnen er at rableblokkarmen til venstre lager fantastisk festivalmat! (Foto: Pølse)
Det står ikke stille hos Persilleriet, grunnen er at rableblokkarmen til venstre lager fantastisk festivalmat! (Foto: Pølse)

Saftig burger av tatoverte menn

”Jeg tror jeg skal gå for hummous og chili-varianten” smalt det fra Pølse, og Brød sa seg enig. De ble raskt ekspedert av en tatovert ung mann. ”Kombinasjonen av plasthansker og fullsleeves gir meg en herlig tattoostudio-feel”, utbrøt Pølse.

Med hver sin bugnende wrap servert i matpapir fant de begge kjapt hver sin sitteplass på en trebenk i umiddelbar nærhet. ”Jeg synes jentene bak oss er så søte”, sa Pølse. ”Jeg er mest imponert over maten”, parerte Brød. Råkosten var sprø, hummousen god og burgeren fersk og saftig. Chili-sausen sparket fra seg uten å være for sterk, så dersom du er mer Kylesa enn Jared Leto kan du selvsagt be om mer chili. Brød lot seg særlig imponere over vinagretten og mente hun spiste et festivalmåltid på høyt skandinavisk nivå.

”Skal vi trekke for noe, må det vel være mangelen på servietter”, mente Pølse. ”De kan jo rappes i boden ved siden av”, kontret Brød. Men Pølse insisterte på at stjålne servietter tørker mindre godt enn lovlige. Alt i alt landet de på en knallsterk femmer.
”Det er viktig å ha alternativer til all den junk’en man dytter i seg på en uke på festival. Og så er det digg å føle seg mer som Mick Jagger enn Keith Richards for en gangs skyld”.

Terningkast 5

”Nå fikk jeg lyst på noe søtt” skvapp det fra en mett Pølse.
”Kanskje en kaffe?”, spurte Brød.

Friele-Standen
Ved Litteraturscenen
Kaffe: 15,-
Brownie: 10,-

– Iskaffen smaker flytende uttynnet karamellpudding

Den litt usympatiske Onkel Skrue-figuren Herman Friele har altså fått sin egen stand, ikke for langt unna Flamme Forlag.

Pølse var opprørt allerede før de ankom standen. Queen dundret nemlig ut av høyttalerne. ”Allerede trekk på terningen for min del.” ”Nå må du ikke være så vanskelig, svarte Pølse”. ”Se de har brownies og alt. Og gutten med Kjartan Salvesen-sveis synger med. Dette er god stemning. Ta deg en iskaffe og kjøl deg litt ned, nå!” Som sagt så gjort. Pølse var langt fra imponert. ”Denne iskaffen smaker flytende uttynnet karamellpudding. Det er ekkelt”.

Du tror kanskje at Pølse holder browniens bakside opp? Nei, den var lik på begge sider. (Foto: Brød)
Du tror kanskje at Pølse holder browniens bakside opp? Nei, den var lik på begge sider. (Foto: Brød)

– Garvesyre-smak i trakteren

Brød var heller ikke imponert over traktekaffen de serverte, som var lunken og med en vond bismak av sen Chris Cornell. ”Jeg nekter å tro at en bergenser som samler på Mercedeser drikker dette selv. Hvordan klarer de å få garvesyre-smak i trakteren allerede første dagen? Har de ikke renset de siden My Chemical Romance?”. Brownien imponerte heller ikke. Han mente han ved et tilfelle hadde blitt servert noe liknende på Nordstrand. ”Da kalte de det jødekake. Men det er kanskje ikke greit å skrive?” Akkompagnert av en enerverende volumkrig med Dagbladet-teltet rett ved siden av, ble det klart at desserten var en skandale.

”Dette var jo mer skuffende enn da Lil Wayne avlyste”, påpekte Brød.
”Ja, det kan synes som om vi har båret de tunge terningene helt hit kun for å trille en ener”, sier Pølse.

Terningkast 1

Dersom du har tips om serveringssteder Pølse & Brød bør besøke både på Hove og andre, kommende festivaler er kommentarfeltet til for å brukes!

(Pølse har for øvrig et liten oppfordring til slutt: Spis sunt, drikk vann og ikke tiss der vi skal spise!”)

Følg med videre på P3.no for flere matanmeldelser fra Hovefestivalen!