URØRT 20 ÅR:Slik har du neppe hørt Mikhael Paskalevs «I Spy» før

Det populære livebandet Pom Poko laget coveren av vinnerlåta fra 2012 på én kveld.

Det gikk ikke lang tid fra Pom Poko ble et band ved en tilfeldighet til de spilte sin fjerde konsert i Jakob kirke som en av Urørt-finalistene i 2017. Siden har de hatt stor suksess med sin jazzete poprock, spesielt i utlandet. Bandet skulle egentlig turnere i USA denne våren, men måtte hive seg rundt og bestille billetter hjem fra New York da grensene stengte i mars.

– Vi har ikke spilt så lite live siden vi starta opp, sa trommis Ola Djupvik i et intervju med Urørt, og la til at timingen egentlig var bra siden de hadde planlagt å bruke høsten på å skrive ny musikk.

Likevel fikk Pom Poko børstet støv av liveenergien sin da de fremførte to låter i forbindelse med Urørts 20årsjubileum. I tillegg til urpremiere på låta «My Candidacy» fra deres kommende andrealbum, «Cheater», kunne de også by på en nydelig cover av «I Spy» som Mikhael Paskalev vant Urørt-finalen med i 2012. Noe vokalist Ragnhild Fangel Jamtveit fortsatt husker veldig godt.

– Det var siste året vårt på videregående, og jeg synes den var helt sykt fet, den låta. Og jeg tenkte sånn, «herregud, han er sikkert 50 år gammel. At det var så sykt å vinne og at han hadde brukt 30 år av livet sitt på å lage den låta. Jeg skjønte i ettertid at han er jo ikke så mye eldre enn oss, fortalte hun lattermildt til Urørt.

Urørt er 20 år i år og det feires med jubileumssendinger på P3 og stream på P3.no hver dag kl. 13-16 denne uken!