Pophåpet har kun én regel når han lager musikk

Låtaktuelle Natnael (25) er i ferd med å finne seg selv som artist, og én ting er han klar på.

– Selv om jeg til nå kun har gitt ut R&B-låter, er jeg på en sti der jeg fortsetter å lære ting. Jeg prøver å forstå meg selv 100 prosent, forteller den sympatiske sangeren til P3.no i et videointervju.

Forrige uke lanserte den etiopisk-fødte artisten det afrobeat-flørtende sporet «Kl.5», som er oppfølgeren til debutlåta «Beom». Det er ikke mange låter Natnael har sluppet, men han har allerede skapt bølger med to R&B-inspirerte solospor.

TO PÅ RAD: Artisten fra Romsås lanserte i forrige uke låta «Kl.5». Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
TO PÅ RAD: Artisten fra Romsås lanserte i forrige uke låta «Kl.5». Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

– Jeg tenkte: «Fuck it!»

Du trenger ikke være fan av urbanmusikk for å anerkjenne at artisten fra Romsås har en imponerende sangstemme; i jungelen av urban-relatert musikk finner du Natnael Niguse som skiller seg ut med dyptfølt vokal.

Det har ført til at begge sololåtene til Natnael har gått rett inn på P3s spillelister, og samarbeid med noen av landets største artister som Cezinando og Arif, henholdsvis på låtene «Fritidsaktiv» og «Sommeren var den varmeste».

Startskuddet, eller anerkjennelsen Natnael trengte for å ta steget som artist, skjedde da han sang foran musikklassen i 10. klasse.

– Jeg visste ikke om jeg kunne synge i det hele tatt. Jeg sang for meg selv på soverommet og turte ikke engang å synge for familiemedlemmer. Vi fikk en musikkoppgave fra skolen der de spurte om vi kunne spille et instrument, danse eller synge. Da tenkte jeg: «Fuck it – nå får jeg bare teste om dette funker.»

Lærerne mente Natnael burde ta synginga videre, og på videregående ble han kjent med folk som driver med musikk. De hadde også troa på han som artist, og dermed økte selvtilliten. Natnael følte at han fikk bekreftelsen på at han har noe spennende å tilføre Musikk-Norge.

HØR NATNAEL – «KL.5»:

Lek utenfor komfortsonen

Natnael er ydmyk på spørsmål om hva som skiller ham fra resten av urban-landskapet i Norge. Etter en liten tenkepause kommer svaret, og han legger ikke skjul på at han har ambisjoner.

– Det som skiller meg ut, er at jeg har en ganske sterk stemme. Jeg vil være en entertainer som fyller Spektrum med et fett show. Jeg vil at lytterne skal føle seg bra og bli sett og hørt når de hører låtene mine. Jeg har noen ideer og ambisjoner, men som det må jobbes hardt med, forteller han gjennom skjermen.

Riktignok har vi i løpet av to singelslipp blitt kjent med R&B-artisten Natnael, men sangeren vil utvide uttrykket. Han er vokst opp med hiphop, R&B, og ikke minst etiopisk musikk som faren hans presenterte for ham fra barnsben av.

– Oppveksten min besto av forskjellige typer musikk, og akkurat det prøver jeg å putte inn i musikken jeg selv lager.

AMBISJONER: – Jeg har noen ideer og ambisjoner, men som det må jobbes hardt med, forteller sangeren til P3.no. Foto: Doan Dominoco, Nora Creatives
AMBISJONER: – Jeg har noen ideer og ambisjoner, men som det må jobbes hardt med, forteller sangeren til P3.no. Foto: Doan Dominoco, Nora Creatives

Vil ikke være forutsigbar

Natnael forteller også at han forsøker å reflektere sin positive tankegang via musikken, og at lek utenfor komfortsonen er viktig for ham.

Han har kun én eneste regel han jobber etter når han lager musikken.

– Jeg går alltid etter magefølelsen. Låtene jeg har spilt inn, er skapt uten noen spesifikk plan. Det har ikke vært: «Ok, det her skal vi lage.» Når jeg er i «sonen», spiller jeg inn det som faller meg inn; det som føles godt. Hver gang jeg hører en beat, tenker jeg: Hva er det den prøver å fortelle meg? Hva er det jeg kan synge på den som gjør at dette blir en fullverdig greie – at den føles ektefølt? forklarer Natnael rolig og avbalansert.

Til høsten lanserer Natnael en EP som skal presentere flere sider ved ham. Han har inngått en avtale med seg selv om ikke å være forutsigbar og fortsette å gå etter magefølelse-regelen.

– Jeg kommer til å eksperimentere med forskjellige stiler, og det kommer man til å høre på EP-en. Det viktigste er at jeg spiller inn musikk som føles riktig for meg, og som kommer til å gå i dybden på hvem jeg er, runder mannen med den store stemmen av med.

NATNAEL FREMFØRER «BEOM» PÅ MARIENLYST:
https://youtu.be/kjP0ShUe2UA