Prebz & Dennis – nå på P3 og mP3!

NYTT RADIOPROGRAM: De norske Youtube-stjernene skal få boltre seg på radio i sommer.

Fra 5.juli kan du høre Norges mest kjente youtubere på radio! Prebs & Dennis skal nemlig ta med seg livene, hverdagsopplevelsene og tøysinga si inn til NRKP3 og mP3.

Den spillglade duoen Preben Fjell og Dennis Vareide – best kjent som Prebz & Dennis – har på et par år blitt Norges nye Youtube-stjerner. Til P3.no kan Dennis fortelle at han nesten føler seg som en kjendis iblant:

– Jeg har opplevd å bli stoppet på gata, spesielt på Karl Johan (i Oslo, red.anm.) når det er mye klasseturer. Det kan være alt fra 10-åringer til 18-åringer som har sett videoene våre, sier han.

Og kjendisfaktoren blir nok ikke noe mindre nå: I sommer møter nye medier et tradisjonelt medium når Prebz & Dennis skal lage radiobasert sommermoro for P3 og mP3.

Kanalen deres er hovedsakelig tuftet på såkalte «Let’s Play»-videoer, der gutta sitter og prater løst mens de spiller TV- og dataspill. Dette formatet ble for alvor gjort kjent av den svenske Youtube-kollegaen PewDiePie, som håver inn millioner på sin virksomhet.

Aldri hørt om Prebz og Dennis? Se gutta introdusere seg i klippet under.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=VYCwRh9oid0&w=560&h=315]


Stort publikum

Med over 140 000 abonnenter på videotjenesten når også Prebz & Dennis ut til et stort publikum med videoklippene sine, som de selv filmer, klipper og produserer. Det er med andre ord bilde og lyd det har gått i – så hvordan endte ablegøyene deres opp på radio?

– Vi holdt et foredrag på Nordiske Mediedager, hvor vi hintet kraftig om at det hadde vært kult å prøve seg på noe annet enn Youtube. Etterpå ble vi spurt om å sende inn en pilot, som vi fikk bruke P3s studio til å lage, sier Dennis.

Når vi spør om planene for sommershowet blir det tydelig at de har et avslappet forhold til forberedelsene. Stikkord i denne sammenheng er «uformelt»:

– Vi har ingen klar kjøreplan enda, men skal prate om alt mulig. Livet vårt, hverdagsopplevelser, tull og tøys. Men det blir ikke bare spillprat, som vi er vant til.

Internetthumor på radio

Men funker internetthumor på radio?

– Vi har vel vår egen type humor, tror det skal gå bra. Jeg og Preben er vant til å prate i mikrofon, hovedforskjellen blir at vi ikke har skjermen foran oss. Tenker ellers tonen blir tett opp mot den vi har på Youtube, sier Dennis.

Nå som de får sendetid på radio får de samtidig mulighet til å nå bredere ut blant folket. Men selv om Preben og Dennis skal prate for et potensielt nytt publikum, holder de nervene i sjakk.

– Vi tar det helt rolig egentlig, men gleder oss! Frem mot første sending skal vi jobbe videre med Youtube-kanalen, og kanskje ta oss litt ferie, avslutter Dennis.

Som Youtube-stjerne må man tåle en del pepper. Se hvordan Prebz og Dennis takler det:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=mkhbGyDwVfw&w=560&h=315]


Du hører Prebs&Dennis på NRKP3 fra 5.juli kl.1800. Fra tirsdag 7.juli hører du dem også på mP3 fra kl 19.00-2100