Denne gjengen leder P3aksjonen 2018

Piercing i brystvortene, en fargerik hårsveis eller kanskje et herlig larvemåltid. Hvor langt er årets programledere villige til å gå for å samle inn penger?

  • Dette er P3aksjonen 2018
  • Sted: Solsiden, Trondheim
  • 17. oktober kl. 19.00 – 21. oktober kl. 23.00
  • Programledere: Ronny Brede Aase, Markus Neby, Adelina Ibishi og Vida Lill Berge
  • Gjesteprogramledere: Jonis Josef, Vita og Wanda, Matoma, MYRA
  • Årets P3aksjon går til Kirkens Bymisjon
  • Pengene går til deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

Fire dager. 100 timer radio. Fire programledere. Fire gjesteprogramledere. Gledestårer. Og mest sannsynlig andre tårer.

Kreativiteten kjenner nemlig ingen grenser når utfordringer skal deles ut under P3aksjonen, men årets programledere er villige til å gå langt for årets sak.

Ronny Brede Aase, Vida Lill Berge, Markus Neby og Adelina Ibishi er programlederne som skal lose årets P3aksjon i havn. De får kjærkomment besøk av fem sprudlende, morsomme og energiske gjester, som skal bidra med god stemning i studio i 24 timer hver.

Dette er årets gjesteprogramledere:
Onsdag-torsdag: Jonis Josef
Torsdag-fredag: Vita og Wanda Mashadi
Fredag-lørdag: Matoma
Lørdag-søndag: MYRA

Sendingen kan du få med deg på radio, eller ved å følge livesendingen på P3.no og NRK3. Dersom du tilfeldigvis befinner deg i Trondheim er det fritt fram å komme innom teltet på Solsiden.

Så trøtt at man føler seg drita

I år som i fjor, og årene før der igjen, er P3morgens Ronny Brede Aase med som programleder, og selv om han gleder seg enormt til det han beskriver som det «gøyaste og finaste på P3 i løpet av eit år», så er det én ting han begynner å bli rimelig lei av.

– Jeg håper da for guds skyld at vi er ferdige med å gi meg forferdelige sveiser og skjeggstiler. De siste åra har jeg gått ut i ferie med extentions og kullsvart hår. Så jeg håper alle er lei av å fakke med håret mitt i år, sier han.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5GjkomAFymQ]

Extensions og svart hår til tross, Ronny gleder seg like mye og elsker P3aksjonen like intenst hvert eneste år.

– Jeg gleder meg enormt til aksjonen, fordi jeg veit at det alltid skjer så sjukt mye rart, fint, overveldende og forferdelig moro i løpet av de 100 timene på Solsiden. Og så gleder jeg meg til å, nok et år, se det enorme engasjementet til P3 sine fantastiske lyttere.

Også Vida Lill Berge fra Norske tilstander på P3 trekker frem lytterne som et av høydepunktene fra P3aksjonen.

– De heier, støtter, kommer med mat, klemmer og penger fra egne innsamlingsaksjoner. De gråter, smiler og ler sammen med oss, døgnet rundt. De som følger aksjonen er helt unike, de beste lyttere som finnes, skryter hun.

Vida Lill er med som programleder for andre gang. I fjor fikk hun gjennomgå hardt, med både regnbuedreads og en tårefull konsumering av restesmoothie, men det finnes verre potensielle utfordringer.

SE OGSÅ: Alle høydepunktene fra P3aksjonen 2017

– Den verste utfordringa jeg kan få er nok noe innenfor høyder. Jeg har ekstrem høydeskrekk og kan ikke en gang klatre i trær uten å gråte av skrekk.

Ellers er mangelen på søvn helt klart den største utfordringen for Vida Lill.

– Jeg husker ikke de siste seks timene av P3aksjonen i fjor, da var jeg så trøtt og rar at jeg følte meg helt drita. Da vi tegnet Niklas Baarli sin nakne kropp sa jeg til Ronny, «Faen så støgg tegninga di er», uten å tenke over hvor frekt det er å si til en nydelig fyr som Ronny. Du blir ganske loka i hodet etter 100 timer radio, understreker hun.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4YG6FfrRZJE]

Norske tilstander-kollega Adelina Ibishi er også noe bekymret for hvordan P3aksjonen skal gå utover hennes søvnregime.

– Jeg er veldig streng på det å få åtte timer søvn hver natt, og det har jeg egentlig vært så lenge jeg kan huske! Så det å skulle sove veldig lite stresser meg litt, fordi jeg aner ikke helt hvordan jeg fungerer uten søvn. Blir jeg morsom når jeg er overtrøtt? Blir jeg et monster? Tiden vil vise, sier hun.

Skjøre brystvorter

Adelina er med som programleder for første gang og tror det blir en intens berg-og-dalbane av følelser, frykt og kjærlighet. I et tappert forsøk på omvendt psykologi har hun prøvd å overbevise de andre programlederne om at en Beyoncé-makeover er den verste utfordringen hun kan få.

– De kjøpte det ikke, dessverre. At bryna ryker er jo et mareritt, men hvis jeg må gå et skirenn i etterkant så faller verden min i grus. Jeg kan jo ikke gå på ski.

Markus Neby fra P3morgen er også med som programleder for første gang, og selv om han er villig til å gå med på mye, frykter han for at noe skal gå utover det aller skjøreste: brystvortene hans.

– Jeg får frysninger av å tenke på å skulle stikke noe inn i brystvortene mine. Det er en angst jeg har hatt siden jeg lanserte idéen om piercing i nippelen blant gutta på ungdomsskolen og tre andre faktisk tok det. Jeg feiget ut og ikke ble med til salongen, innrømmer han.

Sett bort fra skjøre brystvorter, tror Markus det blir vanskelig å sette han skikkelig ut.

– Jeg blir ikke så lett flau. Jeg hadde ikke hatt noe problem med å ligge naken i et badekar med Erna Solberg og spise jordbær av magen hennes. Herregud, det hadde jo faktisk vært helt rått.

Markus kommer heller ikke til å være nådig med de andre programlederne og gleder seg til å se dem gjennomføre utfordringer i løpet av aksjonen.

– Det er særlig én hemmelig idé vi har på Ronny jeg gleder meg noe voldsomt til. Hvis dette skjer kommer det til å være mitt lykkeligste øyeblikk i 2018.

Han er spent på hvordan det blir å lage 100 timer radio i strekk, og sammenligner det med den siste uka før premiere på en skolerevy i Oslo. Men mest av alt gleder han seg.

– Ja, det kiler faktisk litt i magen når jeg tenker på det! Jeg tror jo det blir utrolig intenst og slitsomt, men det skal nok gå bra siden jeg er en intens og slitsom fyr fra før.

Vil prøve å ikke banne

Årets aksjon går til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. De fire programlederne er ikke i tvil om hvorfor folk bør gi penger til P3aksjonen i år.

– Uansett om du har eller har hatt et rusproblem, har falt av «lasset» fordi du har psykiske eller fysiske utfordringer, eller om du ikke eier nåla i veggen, så er du en like stor del av fellesskapet Norge som alle andre, sier Vida Lill bestemt og legger til:

– Alle skal føle seg sett og verdsatt. Kirkens Bymisjon gir arbeidserfaring til de som ikke har en CV, de skaper møteplasser for de som er ensomme, og de låner ut utstyret du trenger om du ikke har råd til nytt til leirskole med klassen. Derfor skal vi donere penger til årets aksjon.

Gjesteprogramlederne håper også givergleden er på plass hos det norske folk i år.

– Jeg synes folk bør bidra til årets aksjon fordi vi generelt har det altfor bra i Norge. ALLE har råd til å donere noe. Om man så må droppe en kaffe til 30 kroner eller én snusboks, og helle donere pengene. Jeg håper alle ser at de kan bidra litt, for litt er bedre enn ingenting, sier Vita Mashadi.

Både Vita og tvillingsøsteren Wanda gleder seg til alt det gøyale de skal finne på. De føler seg ydmyke over å ha blitt spurt om å være gjesteprogramledere, men tror også det venter utfordringer.

– Det mest utfordrende blir å ikke banne og skrike. Jeg blir ofte veldig høylytt og stygg i språket om jeg er superstresset, glad, sur, irritert eller rett og slett hypet, sier Wanda.

– Vi er jo live. Jeg må prøve å tenke før jeg snakker, og det er ikke jeg så kjent for akkurat, sier Vita.

Piercing vs. larver

Søstrene kan gjerne spise noe ekkelt eller ofre høydeskrekken for aksjonen, men å endre på utseendet blir uaktuelt.

– Jeg kommer virkelig ikke til å gjøre noe som har med piercing, tatovering eller hårklipp og farging å gjøre! DET SKJER IKKE, understreker Wanda.

Rapperen Myra hadde derimot heller tatt en piercing enn å spise larver.

– Den verst tenkelige utfordringen er et eller annet med slanger, så det må de faktisk ikke gjøre. Ellers er jeg ganske åpen. Alt for aksjonen, sier hun.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BRVbhsVzAxo]

Hun går inn i rollen som gjesteprogramleder med Pippi Langstrømpe-innstilling: «Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare».

– Jeg har aldri vært med på noe sånt før, og det er en veldig viktig sak, så jeg håper jeg gjør en god jobb.

Myra tror ikke det blir vanskelig å holde seg våken, men heller at det blir vanskelig å få frem poenget i 24 timer.

– Vi mennesker må se og høre noe ofte for å få det inn, for å reagere. Alle har lyst til å hjelpe til der man kan, og P3aksjonen gir oss muligheten til å bli oppmerksomme og gi en hjelpende hånd til de som trenger det. Her får man det rett i fleisen, sier hun.

En annen som gleder seg til å bidra til en god sak er EDM-DJ Matoma. Etter et spontant besøk med DJ-sett under fjorårets aksjon, var han rask med å takke ja til å komme tilbake til P3aksjonen i år.

– Det var tilfeldig at jeg var hjemme i Trondheim på samme tidspunkt og kunne ta turen innom da jeg ble spurt. I år vil jeg stille enda sterkere. Vi skal skravle, spille musikk og skape god stemning, noe jeg elsker! Det å være radiovert i 24 timer i seg selv er en utfordring, men det kan nok hende at det blir noen overraskelser i år også. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å bidra positivt!

Mens vi lader opp til nye utfordringer, masse sprell og forhåpentligvis innsamlingsrekord kaster vi den tilbake til fjorårets P3aksjon:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=z4z8q42KH5Y&w=560&h=315]