PSY med ny YouTube-rekord

Sørkoreanerens oppfølgersang «Gentleman» er allerede en suksess.

PSY opplever ny suksess med ny låt. (Foto: NTB Scanpix, AP,  Kin Cheung)
PSY opplever ny suksess med ny låt. (Foto: NTB Scanpix, AP, Kin Cheung)

13. april slapp K-pop-stjernen PSY (35) videoen til «Gentleman» på YouTube. Sangen, som har den «utakknemlige» jobben med å kjempe mot den hinsides populære sangen «Gangnam Style», kan dog allerede skilte med en rekord.

Slo Bieber-rekord

«Gentleman» nådde 18,9 millioner visninger på første dag, melder Reuters. Dermed knuste sangen rekorden med 8,3 millioner flere visninger enn Justin Bieber- og Nicki Minaj-samarbeidet på «Beauty and a Beat». Rekorden til den unge kanadieren og rapperen nådde 10,6 millioner treff dagen sangen ble sluppet på YouTube (13. oktober 2012).

Les flere sanger om PSY her

1,5 milliarder visninger

Likefullt har oppfølgersangen til sørkoreaneren mye leve opp til siden verdensfarsotten «Gangnam Style» holder rekorden på flest YouTube-visninger noensinne: 1,5 milliarder ganger har sangen blitt satt på via nettstedet.

PSY insisterer på at han ikke forsøker å få til nok en verdensomfattende hitlåt med «Gentleman».

– Jeg har drevet med musikk i 12 år. Ville det ha vært rettferdig å kalle meg en døgnflue dersom min neste sang ikke blir like populær?, spør han, før han fortsetter:

– Jeg ble tilfeldigvis internasjonalt anerkjent. Men det betyr ikke nødvendigvis at jeg kommer med desperate forsøk på å opprettholde global popularitet, sier sør-koreaneren.

Se musikkvideoene til «Gentleman» og «Gangnam Style»: