Med seks bandmedlemmer og tre gitarer blir det trøkk når Elverumsbandet Storm The Bastille drar i gang låter. De er Ukas Urørt med låta «Circle Robotics».
P3 Urørt mener:
Med et underlag av catchy feelgood-stemning, kjører Storm The Bastille på med brutal punk-vokal og et driv som gjør at du får lyst til å gå bananas og aldri stoppe.
Mer om: Storm The Bastille på Urørt
«Circle Robotics» startet med teksten, skrevet av vokalist Silas Sebastian Skonnord (21).
Det ble først litt jamming med en kassegitar som manglet en streng, sang og tromming på lår. De tok med låta til øvingslokalet, og da ble det skikkelig dreis over sakene.
– Det er litt vanskelig å si hva teksten handler om, siden det ikke er teksten i seg selv som er budskapet. Det er mer følelsen vi ønsker den skal gi lytteren som er poenget.
– I California på sent 80- og tidlig 90-tall hadde du oppstandelsen til Hardcore som sjanger. Det ble ikke lagt vekt på talent eller noe, bare pur energi og tempo. Under disse konsertene brukte de å kaste kroppene sine etter musikken og hoppe rundt, noe som kalles slam dance.
– Det er dette låta handler om. Når du hører et riff, spiller med gutta dine, eller er på en konsert og hører noe som gjør at du vil kaste deg i veggen og rive ned huset!
Hør intervjuet fra P3 Urørt her:
Energisk miks
I tillegg til Skonnord, består bandet av Anders Børresen (22, gitar og vokal), gitaristene Andreas Nordlie (22) og Herman Hulleberg (22), Joaquin Emilio Høvik (21) på bass og vokal og Vegard Nordlie (19) på trommer og vokal.
Det hele startet som et tomanns-prosjekt, bestående av brødrene Andreas og Vegard.
De fant etter hvert ut at lydbildet ble for tynt, og gikk fra to til seks.
Bandet het først Wizards Of Kogore.
– Vi satt på en benk og drøftet det daværende bandnavnet, da noen sa ordet Bastille. Vi kom på stormingen av Bastillen i 1789, og bandet fikk nytt navn.
Selv beskriver de musikken som en blanding av tempoet til punk, brutaliteten til hardcore ispedd en dose catchy pop.
– Den er energisk!
Grunnriffene blir vanligvis laget av Andreas Nordlie eller Børresen.
– Etterpå legger alle på det de vil selv. Så jammer vi videre på øving og leker litt med taktskifter og tempo. Tekstene skrives av Silas og Andreas.
– Vi liker å bruke metaforer og bilder når vi skriver.
God bekreftelse
Det mest interessante som har skjedd i karrieren så langt, mener bandet må bli da de varmet opp for Jaqueline i januar.
– Selvfølgelig også at vi ble Ukas Urørt etter så kort tid!
– Hva betyr det for dere å bli Ukas Urørt?
– Det betyr mye. Det er en bra mulighet til å få vist oss frem, også er det jo en bekreftelse på at det vi lager er bra!
Inspirasjonskildene til bandet er mange.
– Vi har ganske forskjellig musikksmak, samtidig som den er ganske lik. En gromlåt er en gromlåt, uansett.
Når det gjelder andre Urørt-artister, drar de i tillegg til Jaqueline frem andre Elverums-band som State Kuban og Team Me.
Sjokkbeskjed
– Har dere hatt noen merkelige opplevelser som band?
– Det kom som et stort sjokk da vi fikk høre at Silas hadde fått akutt lymfatisk leukemi. Det satte en skikkelig støkk i oss alle.
– Men med Silas’ positive holdning og gode humør gleder vi oss til han blir frisk, og kommer tilbake som den fete vokalisten han er!
– Planene fremover er å fortsette med låter så vi har mye fett å slenge ut når Silas blir frisk. Vi håper også å få spille mer live.
– Har dere en siste appell til folket?
– Sitt ned, len dere tilbake eller løp som faen. Nyt musikken vår og gled dere til nye låter.
Hør sendinga hvor radiointervjuet med Storm The Bastille var med, enten her eller i iTunes
Hva synes DU om artisten og låta? Legg gjerne igjen en kommentar!