Hvor lenge skal man få være på do i fred?

Ingrid Gjessing, Harald Eia og Leo Ajkic gir sine beste råd.

I femte episode av Rådet er Harald Eia, Ingrid Gjessing og Leo Ajkic rådgivere. I følge Siri Kristiansen er dette vennegjengen du alltid har hatt lyst på, og som gir deg rådene du trenger.

Se også: Episode 4 med Erik Solbakken, Marte Stokstad og Bjørn Eidsvåg

Som rådgivere beskriver trioen seg slik:

Harald Eia mener han er nedlatende og belærende, Ingrid Gjessing går for uredd og grei, mens Leo Ajkic sier at han er direkte, men sexy.

UFO-dokumentar på do

Noe av det rådgiverne tar fatt på denne gangen, er problemstillingen til et ektepar som har forskjellig oppfatning om hvor lenge det er normalt å sitte på do. Camilla mener at det er ulovlig å komme inn når noen andre sitter på toalettet, og at det må være greit å se en halv UFO-dokumentar der inne. Cornelia mener på sin side at kona bør være ferdig etter åtte minutter, og hun spør Rådet:

Hvor lenge syns dere hun bør få sitte på do i fred?

Ingrid Gjessing sier at hun umiddelbart tenker at svaret er 15 minutter, men at hun kjenner seg igjen i det å kose seg på badet.

– Hvis du ikke  liker UFO-dokumentarer er det bedre at hun gjør det inne på do, enn at du blir tvunget til en sånn parkveld med UFO-dokumentarer. Det appellerer i alle fall ikke til meg, sier Ingrid.

Harald Eia lanserer derimot en tommelfingerregel som svar på spørsmålet.

– Du har sittet for lenge på do, når du ikke trenger å tørke deg.

– Du har sittet for lenge på do, når du ikke trenger å tørke deg.

En frisone, inni frisonen

I følge Leo Ajkic bør man må få sitte mer enn åtte minutter på do før man blir forstyrret, og han forteller at han bruker dobbelt så lang tid på badet hver morgen.

– Jeg vil bruke min tid, slappe av. Hvis huset mitt er frisonen, er toalettet enda en frisone inni frisonen. Ingenmannsland. Når jeg skal på do, og ikke tisse, men for eksempel barbere meg, da spør jeg andre som er hjemme “trenger dere å bruke toalettet? Nå skal jeg inn og bruke litt tid”, sier Leo.

Harald Eia mener at Camilla og Cornelia er ulike personlighetstyper og at den såkalte “UFO-dama” er introvert og trenger litt tid alene. Ingrid Gjessing opplever derimot paret helt motsatt, og det utløser en diskusjon rundt om det er “UFO-dama” som er den introverte eller ekstroverte i dette forholdet.

Å, gudskjelov, er på do, nå kan jeg slappe av med UFO-kritiske dokumentarer.

– “Hallo, er du snart ferdig på do?!” Introverte folk står ikke og dunker på dodøra og sier det. De er sånn “Å, gudskjelov, er på do, nå kan jeg slappe av med UFO-kritiske dokumentarer”. 

Til slutt blir rådgiverne enige om at det begynner å bli unormalt hvis man stenger seg inne mer enn 15 minutter på badet.

– Det er troverdig at du har et ærend på do som varer i 15 minutter. Det går en slags grense der.  Jeg er enig med deg, Ingrid, sier Harald Eia, før Siri konkluderer. 

I tillegg til dette do-problemet møter du blant annet en jente som har funnet “sexloggen” til typen hun holder på med, og et par som lurer på om de bør ta mer hensyn til naboene, når de går naken rundt hjemme.

Se hele femte episode av Rådet på NRK3, torsdag klokka 22.25.