Radiohøsten begynner

Verdens Rikeste Lands Niklas og Mathias fekter i påvente av den nye sesongen.

Fekting har i løpet av sommeren blitt den nye it-sporten. Verdens Rikeste Land-redaksjonen er tilbake på jobb etter ferie. Med hvite fektedrakter og sylskarpe korder møter de høstsesongen. En garde.

— Feriedagene føltes som år og klokken stod stille. Uansett hva jeg prøvde å finne på, så hjalp det ikke på følelsen av et endeløst vakuum. Da kalenderen endelig viste jobbdager igjen, fikk jeg gåsehud på tissetassen, sier Niklas.

(Foto: Madeleine Delp Bergsjø, NRK P3)

— Han brukte korden som et sexleketøy

Verdens Rikeste Land går på luften igjen mandag 13. august klokken 15. Åpenbart inspirert av den nye, norske fekteprinsen fra OL, brukte Niklas og Mathias en av sine første dager tilbake på jobb med en korde i hånden og hodet i en svett hjelm.

— Å fekte var en perfekt oppladning til premieren, ettersom jeg knuste Niklas så til de grader. For en elendig fekter Niklas er! Nå skal jeg forsøke å overføre dette styrkeforholdet til studio og ser fram til å knuse ham også verbalt, sier Mathias.

Niklas fikk virkelig kjenne på sine nyoppdagede fektemuskler. På skjermen fremstår fekting som en luftig, lettbeint og estetisk duell mellom gentlemenn, på gressplenen utenfor NRK Tyholt; mer som en svett og klumsete veivekamp utført i blinde.

— Det viser seg jo at fekting ikke bare er en øvelse i vift og pek, men faktisk ekstremt slitsomt. Jeg har aldri før vært støl i tærne. Jeg fikk ikke inn et eneste støt på Mathias, mens han brukte sin korde som et sexleketøy på meg. Jeg tror det endte 30-0, sier Niklas.

”Eit radioprograms verkelege vår skjer om hausten” – Einar Førde/Mathias Nylenna

Niklas og Mathias, utstyrt med (Foto: Madeleine Delp Bergsjø, NRK P3)

Falkeblikk og helgemoro

Programlederne kan avsløre at de skal rette et falkeblikk mot presidentvalget i USA og gi lytterne et eksklusivt innblikk i kjendisenes helgemoro, fra kjendisene selv.

— Mathias har fått ladet opp gammelmann-batteriene sine, så nå er han klar for noen måneder med belæring og besserwisserier jeg kan sable ned. Jeg gleder meg som et barn. Det blir bra ting! sier Niklas.

Begge er mer enn ferdig uthvilt og er godt i gang med planleggingen av den nye sesongen.

— Jeg siterer jeg min gamle sjef Einar Førde: “Eit radioprograms verkelege vår skjer om hausten”. Nå sa aldri Einar Førde dette, men jeg velger å sitere ham på det likevel. Jeg hadde nok aldri trodd jeg skulle si dette, men jeg ser fram til å tilbringe ettermiddagene med en Belieber fra Østfold, sier Mathias.

Hør høstens første sending av Verdens Rikeste Land mandag 13. august fra klokken 15.00