Ble Årets Radionavn – igjen!

For andre år på rad stakk Radioresepsjonen av med prestisjeprisen ‘Årets Radionavn’.

Foto: Kim Erlandsen, Nrk
Foto: Kim Erlandsen, Nrk

I år som i fjor stakk Radioresepsjonen av med prestisjeprisen ‘Årets Radionavn’ på bransjesamlingen Radiodager 2009. De tre resepsjonistene Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim har levert enda et år med lettbeint radiounderholdning fra kl 10 til 12, mandag til torsdag på P3. Dette fikk belønning i ny pris og ut fra stemmetallene var aldri radiopublikummet i tvil om at P3-trioen skulle vinne i år også.

Kategorien ‘Årets Radionavn 2009’ ble avgjort med stemmer på SMS eller på radiodager.no og det har vært stor aktivitet blant Radioresepsjonens lytterskare for å få trioen til topps på pallen for andre år på rad. Innsatsen betalte seg da Resepsjonistene fikk 50% av alle de 12.000 avlagte stemmene og følgelig vant med suveren margin.

– Vi er overlykkelig og vi vil gjerne få lov til å rette en stor takk til alle resepsjonister som har stemt oss frem, sier Bjarte Tjøstheim i en kommentar, rett etter at prisen var et faktum.

Se også: RR med podkast-rekord

I tillegg til Radioresepsjonen ble P3s levende musikklegende Harald Are Lund hedret for over 40 års tjeneste i musikkmisjoneringens virke. Nrk vant også pris for ‘Årets Intervju’ og ‘Årets Radiopogram’ under Radiodagene 2009.

Årets Intervju:

Min far stornazisten, NRK P2

Juryens begrunnelse: Vinneren har en nesten bibelsk fremstilling og intervjuet vekker mange følelser hos lytteren. En veldig fasinerende historie, der bruken av virkemiddel er veldig  bra.

Årets Radioprogram:

Den gule Hawaiiskjorta, NRK P2

Juryens begrunnelse: I denne kategorien er vi ute etter radiomagi, originalitet og framdrift. Her får vi en gripende, dramaturgisk og interessant historie. Veldig bra. Det er en god lydlegging, historien er billedskapende, og fortjener å blir fortalt videre. Programmet er fengende fra start til slutt og gode fortellere gjør at lytteren til slutt blir helt stille.