– Det blir både deilig og trist

Radioresepsjonen tar en liten pause, men overlater plassen til tre gladgutter fra Bergen.

I august var Radioresepsjonen tilbake på lufta etter en lengre pause på omtrent 8 måneder – nå tar gutta en liten radiopause for å komme tilbake i august 2014.

– Det blir både deilig og trist. Vi begynner å bli vant til disse halvårssyklusene nå. Jeg både gruer og gleder meg til pausen, kanskje mest til å skuffe alle lytterne som har oss som sin faste rutine i hverdagen, sier programleder Steinar Sagen, som kommer til å savne den gode kontakten og kommunikasjonen de har med lytterne.

– Det blir bedre radio av disse pausene

Hva er det du gruer deg til?

– Jeg gruer meg til å være uten Bjarte og Tore. Vi er jo en trio og plutselig må man klare seg på egenhånd, uten vennene mine, være alene i verden – det er ekkelt.

Steinar Sagen, P3 julebord 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Steinar Sagen, P3 julebord 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Tilbake til TV

Radiotrioen skal blant annet tilbake til å jobb med TV i pausen. Tore med humorserien «Side om Side», Bjarte med Underholdningsavdelingen. Steinar skal igjen tre inn i sin karakter, taxisjåfør Roar Lien i Lilyhammer, som han kan avsløre at det ikke kommer til å gå helt bra med fremover.

– Det blir en nedadgående spiral for Roar, kan man si. Jeg kan ikke avsløre for mye, men det kommer ikke til å gå så bra for han.

Selv om det blir trist både for resepsjonistene og for lytterne at programmet tar en pause, mener Steinar at det likevel er til det bedre. En «drømmesituasjon» beskriver Steinar det som, det å veksle mellom å gjøre TV og radio. Han konstaterer at radio er det beste.

– Det blir bedre radio av disse pausene. Hadde vi skullet lage radio sammenhengende i 7 år hadde vi blitt… Vi er blitt sære nok, tror jeg, og vi får en slags «reality check» av å bevege oss utenfor studio og ut i verden. Men radio er det gøyeste! Det er jo det vi gjør til vanlig og liker aller best. TV er hobbyprosjektet.

Skravla går

Likevel blir det nok skravling på Steinar selv om han ikke blir sittende i studio med de andre resepsjonistene hver dag.

– Det er min kollega i Lilyhammer, Trond Fausa Aurvåg, som får den støyten tror jeg. Det er han jeg blir sittende å snakke drit med, fortelle om de siste 24 timene og så videre.

Hva vi kan forvente oss av neste sesong av Radioresepsjonen er ikke helt satt enda. Resepsjonistene planlegger et seminar for å finne ut av det når det nærmer seg.

– Vi er ikke helt sikre på hvordan det blir til høsten enda, men det blir ikke noen kjempeforvandling, sier Steinar.

Blir seminaret satt til Kjønnsnes Mølle Spa og konferansesenter?

– Nei, Kjønnsnes Mølle Spa og konferansesenter er alt for dyrt for NRK, sier Steinar.

Se litt av hva gutta gjorde sist gang de hadde pause:

 
Mens Bjarte var med i Underholdningsavdelingen på NRK1, holdt Steinar fast ved radiojobben. Sammen med RR-venn, og vikar Bjørn Eidsvåg, lagde de fredagsprogrammet Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty

Kirketid tar over

Torsdag 19. desember sender Radiorespesjonen sin siste sending, og gir med det plass til en nytt, men velkjent humorprogram på kanalen. Mandag 6. januar er det nemlig bergenserne i Kirketid som tar over sendetiden fra klokken 11.00 til 13.00 mandag til torsdag hver uke, ut august 2014.

– Det at enkelte lyttere ønsker oss tilbake er et tegn på at det står greit nok til med nasjonen vår, på samme måte som at nedgangen i salget av Donald Duck og Co er et tegn på at det står litt dårlig til, sier Endre, en tredjedel av kirketrioen.

– Tre utvokste menn som prøver for hard

Dette er tredje gang Kirketid gjør comeback på kanalen etter å ha sendt på søndager en periode, og hver formiddag fra mandag til torsdag i sommer. Denne gangen kan lytterne vente seg både krangling, løgner, historier og livemusikk.

Endre Aasebø (Foto: NRK P3)
Endre Aasebø (Foto: NRK P3)

– Det blir tre utvokste menn som prøver for hardt. Men vi håper jo at lytterne får høre gøye samtaler, historier, løgner, krangling, livemusikk og annet snacks, sier Kjartan.

Og for deg som ikke har hørt på Kirketid før:

Det er tre veldig forskjellige karer i starten av 30 årene som prøver å beholde ungdommen i seg ved å lage radio for unge kule mennesker. Kirketid prøver å dekke hele følelsesspekteret, kjærlighet, hat og likegyldighet.

Som å ta over for Kaizers

I tillegg til å kunne snakke, som er et minstekrav til radioprogramledere, behersker alle Kirketid-medlemmene instrumenter. De pleier derfor å de være sitt eget husband som spiller live i studio, og sammenlikner gjerne overtakelsen etter Radioresepsjonen på følgende vis:

– Det kan nok være litt som å si til Kaizers Orchestras fans at nå tar vi over for dem, nå skal vi være deres nye favorittband! Men det er jo utrolig hvor mye man kan oppnå med tvang.

Kirketid tar over for Radioresepsjonen frem til august 2014. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Endre Aasebø, Kjartan Ericsson og Anders McAuley i Kirketid tar over for Radioresepsjonen frem til august 2014. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Kirketid består av de tre bergenserne Endre Aasebø, Kjartan Ericsson og Anders Mcauley, som blant annet har jobbet i Popsalongen sammen med tidligere programleder Aishath Afeef.

Programnavnet Kirketid stammer fra programmets opprinnelige sendetid på søndag formiddag. Endre forteller at de ikke ville endre navn, selv om de nå skal sende på ukedagene:

— Nei, vi ønsket liksom ikke å bytte hest midt i elven.

Kirketid har premiere på NRK P3 mandag 6. januar klokka 11.00

Anders McAuley (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)