Radiostjernen fra 90-tallet

Husker du Howard, P3s egen radiocasanova?

Howard, eller Håvard Sylte som han egentlig heter, var med fra starten av den nye unge radiokanalen som skulle være «for deg som er yngre en morra di», nemlig P3. For de som var radiolyttende på 90-tallet holder det kanskje bare med å si et ord- Ballalaika!

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/balalaika.mp3|titles=Poprush med Howard(1995)]

Var radiostjerne

Og for alle dere litt yngre lesere som ikke husker 90-tallet så veldig godt, så kan Howard selv fortelle hva han er kjent for:

– Jeg var radiostjerne på 90-tallet med programmer som Poprush, Howards bærbare fredagsparty, VG lista topp 20, Howard & HC, Bikini, Ni-11 og 10 i skuddet. Jeg hadde også tv- sendinger på NRK2 og har gitt ut diverse plater og turnert land og strand rundt med dj-show. I tillegg var jeg med og startet radiokanalen mPetre i 2000 og var programleder der frem til 2005.


(Howard og Christine Hauge var programledere sammen på mP3. Sammen laget de denne coveren av Ooa hele natten, som solgte til gull sommeren 2003..)

Lekre smekre Emma

I dag står han igjen som kanskje en av P3s mest joviale programledere på 90-tallet. Med sin meget folkelige stil, forkjærlighet for 90-dancemusikk, slogans, personifiserte fakser (les: Lekre smekre Emma) og postkasser og gudbedremeghva i studio. Bare hør her:

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/lekre-smekre-emma.mp3|titles=Poprush med Howard (1995)]

Hvordan går det nå med Lekre smekre Emma?

– Hun ligger i en banankasse i kjelleren.

Sier du fortsatt ballalaika?

– Det er vel 15 år siden sist. Nå har jeg ikke noen spesielle slogans. Howard var en rolle jeg spilte og i den settingen passet det bra med Hey hey hey og Ballalaika.

Håvard Sylte (Howard) i studio. (FOTO: Hilde Larsen, NRK)
Håvard Sylte (Howard) i studio. (FOTO: Hilde Larsen, NRK)

Mange sterke minner

Hva savner du fra tiden i P3?

– Kontakten med publikum og de fantastisk morsomme sendingene.

Hva husker du best?

– Har mange sterke minner, alt fra å stå på scenen foran 50 000 mennesker til å få rørende telefonsamtaler fra folk som forteller at du beriker livene deres. Også mange sinnsyke fester!

Livet smiler

Hva gjør Howard i dag?

– Når det gjelder radio er jeg kursholder på NRK Kompetanse og innhopper på NRK Østlandssendingen og NRK Østfold når folk er syke. I tillegg er jeg gründer av nettbutikkene HysjHysj(alarm og overvåkningsutstyr) og Soundshop AS (dj- og lydutstyr).

Håvard Sylte idag (Foto: NRK Østfold)
Håvard Sylte idag (Foto: NRK Østfold)

Hva er bedre nå, eller var alt bedre før?

– Livet smiler om dagen. Jeg har en flott kone, tre skjønne barn, stort hus med fem mål hage i Son, morsom jobb og god helse. De viktigste tingene er med andre ord på plass!

We love the 90’s

Howard og HC, med det fulle navnet Hans Christian Andersen, var et av P3s mest ihuga radarpar på 90-tallet: De hadde radioprogram sammen, lagde musikk sammen og hadde dj-jobber sammen.

Radarparet Howard og HC (Foto: Privat)
Radarparet Howard og HC (Foto: Privat)

Nå har de kommet sammen igjen, og er aktuelle med en egen landsomspennende partyturné – We love the 90’s. I den anledning kommer også en 2011-versjon av Det va’kke min skyld. I mellomtiden kan vi jo mimre tilbake til det glade 90-tall itonesatt av denne musikkvideoen, Bånn gass (1995):