Rastløs retropop

Mikhael Paskalev er første finalist i Urørtfinalen. Bli bedre kjent med han og musikken her!

I ukene frem mot Urørtfinalen 2012 får du sjansen til å bli bedre kjent med finalistene. Først ut er Mikhael Paskalev – sunnmøringen som sitter i samme musikalske båt som kompisen Jonas Alaska, og som lager nydelige poplåter som føles både retro og forfriskende.

Paskalev ble kåret til Ukas Urørt i oktober i fjor, og kvalifiserte seg til finalen da han vant over Anana i Urørtduellen i november. I Urørtfinalen stiller han med den nydelige låta «I Spy» – en oppløftende låt Paskalev skrev etter en periode med mye nedstemt musikk, og som handler om å unngå å kjede seg.

Les: Mikhael Paskalev til Urørtfinalen.

I finalen 20. januar møter Paskalev Lemâitre, BENDIK, Overthrow og Autolaser.

Hør låtene og stem på din favoritt her:

Formel

Selv sier Paskalev at musikken hans er pop inspirert av rock, roll og gospel – og  at han prøver å lage formelmessige låter.

– Jeg har en formening om hvordan låtene mine bør høres ut. De skal være fengende og glade, og ikke så altfor lange. Jeg er ikke nazi, men prøver å holde meg innfor disse rammene – uten å drepe all kreativitet.

Som kompisen og bandmedlemmet Jonas Alaska, har Mikhael Paskalev utviklet talentet sitt ved LIPA – Paul McCartneys musikerskole i Liverpool.

– Det beste med å dra dit, var vissheten om at jeg kunne fokusere fullt og helt på musikken, samt alle de bra folka jeg traff, sier han.

Profil: Mikhael Paskalev på Urørt.

Se Mikhael Paskalev og bandet (som inkluderer Jonas Alaska og Billie Van) fremføre «Come On And Jive» i Liverpool i fjor:

Satser alt på musikken

Siden den gang har 24-åringen vært hundre prosent musiker, og holdt seg borte fra strøjobber.

– Det har selvsagt vært både-og; i sommer bodde jeg på vaskerommet til mamma, og det var ikke alltid like kjekt, selv om mamma er grei, forklarer han.

Det har lønt seg å ha fullt fokus: Mange spår Mikhael Paskalev strålende karriere i 2012, og debutalbumet kommer i august. Men først: Urørtfinale.

– Det jeg er mest spent på, er hvordan det blir å spille live på TV. Det blir gøy. Jeg har selvsagt lyst å vinne, men er ikke desperat. Jeg føler nemlig at jeg har fått så mye igjen etter jeg ble kåret til Ukas Urørt, og var i duell, at jeg er takknemlig uansett om jeg vinner eller ikke.

Intervju fra Popsalongen

Tirsdag denne uken gjestet Paskalev Popsalongen på P3. Hver tirsdag og torsdag i ukene fremover kommer alle finalistene til å gjeste Popsalongen for at du skal bli bedre kjent med de.

Hør intervjuet derfra:
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2012/01/Paskalev-i-Popsalongen-del-1.mp3|titles=Paskalev i Popsalongen del 1]

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2012/01/Paskalev-i-Popsalongen-del-2.mp3|titles=Paskalev i Popsalongen del 2]

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2012/01/Paskalev-i-Popsalongen-del-3.mp3|titles=Paskalev i Popsalongen del 3]

Mikhael Paskalev spiller på Bylarm i Oslo i februar. Der får du kanskje høre denne låta – «Susie»:

Og til dere som lurer:  Ja, han er singel.

Urørtfinalen 2012 går av stabelen 20. januar, og sendes live på NRK3 klokka 20. Alle finalistene spiller live.