Restaurant i campingvogn?

Tore tok utfordringen i Bandens “Ønsk deg en sak”.

I denne ukas “Ønsk deg en sak”-spalte fikk Tore i Banden i oppgave å starte en restaurant i en campingvogn med godkjennelse fra mattilsynet. Tore tok oppgaven, og startet jakten på Mattilsynet, og ikke minst campingvogna.

Ønsk deg en sak hos Banden her!

Kabe Royale 780

Campingvogna finner han på Kvål, tjue minutter sør for Trondheim. Han fikk nemlig låne en ni meter lang skjønnhet ved navn Kabe Royale 780. Den har kjøkken, bad, to salonger og dobbeltseng.

Menyen blir tidlig satt. Det må være noe som Tore for det første kan mestre med sine ferdigheter innen matlaging, og det må være noe som enkelt kan tilberedes i hans Kabe Royale 780.

Tore bestemmer seg for å kjøre enkel norsk husmannskost.

Rett nr 1. “Tore”
Karbonade, med kokte poteter og surkål

Rett nr 2. “Tore spesial”
Karbonade, med kokte poteter og rødkål

Dessert: “Hjemmelagd” yoghurtsjokolademousse.

Restaurant til 209 kr

Tore fikk lånt kokekar, gass, og en vannkanne for å hjelpe restauranten som til slutt fikk navnet “Kvål Karbis og Caravan”. Denne perlen av en restaurant endte opp med å koste 209 kroner og 50 øre, eksklusive campingvogna. Alt er på plass, nå må bare maten klaffe.

Velkommen til Kvål Karbis og Caravan. (Foto: Maria Lindberg)
Velkommen til Kvål Karbis og Caravan. (Foto: Maria Lindberg)

Tores spesialdessert bestod av en boks yoghurt og sjokolademoussepulver. (Foto: Maria Lindberg)
Tores spesialdessert bestod av en boks yoghurt og sjokolademoussepulver. (Foto: Maria Lindberg)

Vann var det vanskelig med i campingvogna, men det ordna seg fort med en blomsterkanne. Mattilsynet var kanskje ikke like gira. (Foto: Maria Lindberg)
Vann var det vanskelig med i campingvogna, men det ordna seg fort med en blomsterkanne. Mattilsynet var kanskje ikke like gira. (Foto: Maria Lindberg)

Potetene koker, det samme gjør surkålen, og karbonadene koser seg i sausen som Tore stolt påpeker er en smørsaus. Eller smeltet smør, som man også kaller det. Den stolte innehaveren gjør seg stor flid med å dekke på bordet til restaurantens første gjest, nemlig Valborg Aasen Engan fra Mattilsynet.

Hør Tore fra campingvogna her: [audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/intro-restaurant.mp3|titles=Tore om sin nye restaurant]

– Hva er du mest bekymra for at Mattilsynet kommer til å klage på?

– Jeg tror nok hun kommer til å pirke på den blomsterkanna som vi får vannet vårt fra, den er vel ikke akkurat superhygienisk, sier Tore. Også er jeg selv litt skeptisk til plastbestikket, legger han til.

Bordet er dekket, og Tore gjør seg klar til den store inspeksjonen. Valborg Aasen Engan fra Mattilsynet kommer inn, og er overraskende positiv til Tores nyoppstartede campingprosjekt.

– Prinsipielt er ikke Mattilsynet imot campingvogner. Det kommer an på hvordan den er innredet, om den har vann, lagerplass, kjølekapasitet, og om den er ren, sier Engan.

– Blomsterkanna hadde nok ikke blitt akseptert. Men det ser ut som om du har en del kunnskap om dette, for ingrediensene er jo halvfabrikater som bare er å varme opp, og da er det jo mye lettere enn hvis du skulle håndtert råvarer. Du har jo også valgt engangsbestikk, og engangskopper, og det er jo nødvendig i en sånn type lokalitet, sier Engan.

Mattilsynet fikk servert en Tore spesial, men var faktisk så mett at hun ikke hadde særlig lyst på mat. Merkelig. (Foto: Maria Lindberg)
Mattilsynet fikk servert en Tore spesial, men var faktisk så mett at hun ikke hadde særlig lyst på mat. (Foto: Maria Lindberg)

Smiljefjes til campingvogna

Hvorvidt det var kunnskap om Mattilsynets reglement eller det faktum at Tore ikke gidda noe særlig oppvask, ble det uansett tommel opp for både engangsbestikket og meny. Mattilsynet var faktisk så fornøyd at hun var villig til å gi campingvogna et smilefjes for standarden.

I Trondheim kan man nemlig se en lapp i alle serveringssteder fra Mattilsynet, hvor standarden indikeres med forskjellige smilefjes, eller sure fjes, alt etter.

– Det hadde nok vært et litt større problem hvis denne restauranten skulle servere ting som ble laget fra bunnen, for da stiller man mye større krav til at man har lager og fryse-kapasitet, benkplass og mange sånne ting, sier Valborg.

Hør Mattilsynets dom over Tores campingrestaurant: [audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/prat-med-mattilsynet.mp3|titles=Hva synes mattilsynet? ]

Vil du ha din sak på lufta? Ønsk deg en sak hos Banden!

Bonus:

En av de mest episke Ønsk deg en sak- sakene. Ludvig prøver å sende seg selv som pakke.