Ridderne av Østfold

Stonerbandet Warp Riders er glade for at de kan sette hjemfylket på kartet ved å være Ukas Urørt.

– Black Widow handler om falske mennesker og hvor «giftige» de er, sier de fire guttene i Warp Riders om låta de er Ukas Urørt med.

P3 Urørt mener:

Warp Riders leverer tung og dyp rock med rett linje til Black Sabbath, via alskens hardrock som har kommet på veien. Det er vanskelig å trå feil med så flotte riff og skitten lyd – dette liker vi!

Mer om: Warp Riders.

Warp Riders har tatt navnet sitt fra den tredje plata til The Sword. Bandet har eksistert i et drøyt år, og består av fire medlemmer; Richard Ottosson (20), Markus Berntzen (20), Eimund Aadahl (23) og Ben Bouker (23). De beskriver musikken sin som «stein rock & roll med blues-referanser og mye fuzz».

Richard og Eimund har tidligere spilt sammen i mange år, og Markus og Richard starta sitt første band sammen da de var 11 eller 12 år.

– Sommeren 2011 spurte Markus om Richard og Eimund ville være med på å jamme ut noen riff han skulle bruke til et annet prosjekt han spilte i. Vi fant da ut at det egentlig funka veldig bra å spille sammen, så vi bestemte oss for å starte et nytt band, noe som resulterte i at Markus droppa sitt gamle prosjekt, forteller de.

Musikk fra Østfold

Bandet er oppvokst i pønk- og hardcoremiljøet i Østfold, og hyller de eldre bandene der for at de har inspirert dem.

– Göttemia må nevnes. Tror de må være Norges mest undervurderte pønk-band. Har sett dem live siden vi var kids, og det er fortsatt like fett!Egentlig det meste av Tonehjulet Kräftpest-band må sies å være klare favoritter. Garden, Vaya Con Satan, Anti Poison Slammer, Aiming For Enrike og FORK.

– Også er det jo også god-gutta våre i Your New Favourite White Trash; hvorfor de ikke er større i den sjangeren de operer i, skjønner vi ikke en dritt av!

I sommer har Warp Riders  turnert med Bits Between, som også er samfylkinger.

– Verdens kuleste gutter som spiller hard, kjapp hardcore som trøkker som helvete, uten at de er pripne, overlegne straight edge-ere. Messerschmitt fra Halden er også noe av det kuleste vi veit om; tung, seig doom spilt gjennom en backline som man ikke har sett lignende til siden Black Sabbath i 1973.

Warp Riders (Foto: Benjamin Huseby)

Horer og dop

Gjennom turnéen med Bits Between, har Warp Riders fått en brutal innføring i livet på veien.

– Velger å holde meg til stikkord da dette er veldig lite husrent, men kan jo nevne at vi har blitt stoppa av sivil-snut i Horten, spilt for Paradise Hotell-deltakere i Drammen, blitt jaget gatelangs av ildsinte kokain-dealere og horer i Oslo og spilt på en festival hvor alle festival-deltakerene og arrangørene var ruset på sopp. Good times, forteller Richard.

Se video fra turnéen:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Nh_dpccEIBs&version=3&hl=en_US]

Jobber med album

Selv om Warp Riders spiller musikk i stoner-gata, er det ikke sånn at de bare hører på musikk i eget landskap.

– Vi hører på mer enn sludge og doom! Det går mest i 70-talls rock og blues i tillegg til en del folk og pop på stereoen hjemme, siden det er det vi vokste opp med. Black Sabbath, The Beatles, Led Zeppelin, Lorraine Ellison, Canned Heat, The Band, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, Clutch, MC5 og Grateful Dead har alle vært viktige for oss. Dessuten digger vi Blomst og The Regent her på Urørt.

Nå jobber kvartetten mot sitt første album.

– Både Black Widow og Sweet Tounge som ligger på Urørt-siden vår, og er sluppet som 7″, vil være med på albumet. Dessuten er det snakk om en split-EP med Bits Between, hvor vi skal spille inn to nye låter og lage en hardcore/krøst låt, og de skal spille inn to nye låter og lage en stoner-låt. Dessuten håper vi å få spilt så mye live som overhodet mulig.

Warp Riders er klare i sin tale når de blir bedt om å komme med en apell til folket;

– Stay groovy!

Hva synes du om Warp Riders? Legg gjerne igjen en kommentar under.

Hør intervju med Warp Riders i Urørt på P3, onsdag kokka 21 – 23.