— Rihanna er en gudinne

Rumble In Rhodos spilte en cover av Rihanna og Calvin Harris’ «We Found Love» live hos Christine. Nyt video her!

Oslo-bandet Rumble in Rhodos er aktuelle med sitt fjerde album, Grace and Nuance, som høstet terningkast 5 av P3s kresne musikkanmelder Kim Klev. Onsdag tok de turen innom studio for å spille live hos Christine.

Gudinne-cover

Rumble In Rhodos spilte sin ferske singel «Entirely Loveless», i tillegg til Rihanna og Calvin Harris’ «We Found Love».

— Vi har jo covret mye i P3 før, så denne gangen har vi lyst til å gjøre stas på en gudinne, sier Thomas, som åpenbart er fan av den barbadiske dansepopdronningen.

— Hvis du har elleve singler på førsteplass på Billboard-listen, så er du mer enn et pent ansikt og en fin kropp.

Vokalist Thomas er noe mer påkledd enn Rihanna når han synger "We Found Love".
Vokalist Thomas er noe mer påkledd enn Rihanna når han synger «We Found Love».

Sjekk ut flere liveopptredener hos Christine her!

Rånete bandnavn

Christine slet litt med uttalen av det noe språkforvirrede navnet, med den norske stavemåten «Rhodos» i stedet for engelske «Rhodes». Derfor ville hun, én gang for alle, komme til bunns i bandnavnmysteriet.

— Vi måtte ha et bandnavn, og var hypp på å bruke det som høres mest rånete ut å si. «Rhodos» er noe man kan vri til å bli veldig harry, så jeg tror vi bare valgte det for å være litt i opprør.

— Men dere er jo ganske lite harry?

— Bli med til helga, så får du se!

Deretter bød bandet på en real turnéhistorie som inneholdt både stripping og flust av shots, og kan nytes i sin helhet hvis du hører hele intervjuet. Christine hadde nemlig sørget for å hente inn litt sladder fra JR Ewing-helten Erlend Mokkelbost, som produserte den nye Rumble In Rhodos-platen sammen med Montée-kollega Anders Tjore.

Her kan du høre hele onsdagens Christine-sending!

Imponerende maskemekking

Som vanlig hadde Christine en praktisk utfordring til studiogjestene, og denne uken er det Halloween som står i fokus. Bandet ble delt i to lag, som skulle dekorere hver sin Halloweenmaske. Team Thomas benyttet anledningen til å lage en maske inspirert av det ferske platecoveret.

— Vi lager en Grace and Nuance-Halloween-edition-maske. Maksimalisme er tingen når man lager Halloweenmaske — jo mer stæsj, jo mer gøy er det.

Team Henrik, derimot, improviserte fritt med farger og fjær.

— Vi har opp/ned-kors, fordi det er veldig enkelt å få til å bli fint. Jeg fikk idéen fra da «Greven» ble fengslet i Frankrike, så dette er en Burzum-inspirert Halloweenmaske.

Christine var imponert over dekorasjonsferdighetene til Rumble In Rhodos-guttene, og mener at det estetiske nivået til bandmedlemmene er høyt.

— Nå vet jeg hvem jeg kan ringe når jeg skal pusse opp huset.

Rumble In Rhodos-guttene koste seg med farger og fjær i studio.
Rumble In Rhodos-guttene koste seg med farger og fjær i studio.

Dansebandsommer og Miley Cyrus

Christine benyttet også anledningen til å spørre guttene hva de hører på i turnébussen.

— Vi kjørte en sommer med bare dansebandmusikk. Hver gang vi kom til en festival, rullet vi ned rutene og snurret danseband på full guffe.

— Det er litt kred å ha peiling på musikk, og hvis jeg er hypp på å høre «Wrecking Ball» av Miley Cyrus, så er ikke det alltid like greit.

— Men så er det noe med å høre på støyrock på en bilstereo, det er liksom ikke alltid like behagelig for ørene.

— Henrik, hva hadde skjedd om du spilte «Wrecking Ball» på repeat sju ganger i bilen?

— Sju ganger i bilen? Dét hadde jeg ikke gjort. Men etterhvert tror jeg folk aksepterer mer av popmusikken også innad i gruppen, vi lar oss inspirere av mye forskjellig. Også «Wrecking Ball», og mye på P3-listene.