Romantisk flukt

Ukas Urørte låt ”Rollin To Berlin” handler om en romantisk flukt til det store utland. Men musikken har også tatt Sebastian Waldejer til Kazakhstan og skitne sauer med oljeflekker.

Sebastian Waldejer er Ukas Urørt
Sebastian Waldejer er Ukas Urørt

Ukas Urørte låt ”Rolling To Berlin” handler om en romantisk flukt til det store utland for å dyrke kjærligheten og glemme faenskapet hjemme.

Urørt mener: ”Unge lovende Waldejer ruller i gang sesongen med årets herligste høstlåt. Melodiøst, fengende, stort og intimt på en gang. Med ’Rolling To Berlin’ på øret blant løv og rask har sommerens forfall sjeldent virket vakrere.”

Hør låten her: Sebastian Waldejer – Rolling to Berlin
Mer på: Sebastian Waldejers Urørtprofil

84-modellen Sebastian Waldejer begynte å spre musikken sin på Urørt allerede for 4-5 år siden. Nå håper han at Ukas-tittelen vil gi ham enda flere spillinger. I så fall er han godt på vei. I fjor høst varmet han nemlig opp for The September When sin gjenforeningskonsert i hjembyen Stavanger.

– Det var en veldig spesiell opplevelse å spille alene med kassegitaren foran 10 000 mennekser.

I Borat-land

Den særeste opplevelsen derimot må man av alle ting til Borats hjemland, Kazakhstan, for å finne.

– Et firma fløy meg ni timer ned til julefesten deres i Astana. Det var en mildt sagt sær opplevelse. Det var sauer der som gikk og beitet ved siden av oljepumper og som var flekkete av oljesøl!

Sebastian Waldejer som liten (Foto: Familiefoto)
Sebastian Waldejer som liten (Foto: Familiefoto)

Albumaktuell

Waldejer startet å lage melodier og tekst tidlig i tenårene men følte først etter videregående at han fant sin sjanger og ble fornøyd. Nå har han nettopp gitt ut sitt debutalbum, ”Rise Of The Urban Child” på det uavhengige Stavangerselskapet CCAP.

– Jeg er egentlig en veldig kjedelig person tror jeg. Musikken er veldig utfordrende og givende å holde på med, så det blir stort sett det jeg gjør nå. Foruten kaféturer, reising og å være med sønnen min som er to og et halvt år.

Dimmer pop-elementene

Som inspirasjonskilder nevner han Radiohead, Sufjan Stevens og Elliott Smith. Selv beskriver han musikken sin som indie-pop.

– Jeg legger veldig mye vekt på det tekstmessige i låtene og liker å bruke støy til å dimme ned pop-elementene.

Her er en musikkvideo med Sebastian Waldejer, gjort av Kai Arne Soot som en del Stavanger-serien «GERILJA» (ikke helt ulikt Lydverket Spanderer)

Fremover planlegger han en support-turné til England i oktober/november.

– Deretter skal jeg til New York og skrive låter. Ellers skal jeg prøve å spille så mye som mulig live med bandet mitt.

– Har du noen andre favoritter på Urørt?

– Jeg liker godt Love:Fi. Synes vokalisten Hanne Kolstø er veldig flink.