Ronny måtte til tannlegen

Trakk visdomstanna for Kirkens Bymisjon.

– Det er det skumleste jeg har gjort i hele mitt liv faktisk, sa Ronny etter at han hadde vært hos tannlegen søndag formiddag under P3aksjonen.

For etter at P3s lyttere sørget for at målet på 4.900.000 innsamlede kroner ble nådd, måtte Ronny trekke visdomstanna, noe han har utsatt å gjøre i hele tre år!

Men med litt hjelp fra P3aksjonen måtte imidlertid tanna ut, og Ronny var en skikkelig kriger og trosset frykten sin – alt for å støtte Kirkens Bymisjon.

Se P3aksjonen direkte her!

Visdomstanna til Ronny satt tett inntil den andre og tok derfor litt tid å få ut. Foto: Daniel Bansal Dahn, NRK P3.

Flink pasient

Visdomstanna til Ronny satt ganske godt fast, tett inntil den andre tanna i underkjeven. Det gjorde at det ikke var så lett å få den ut.

– Tannen kom greit ut, men det tok lengre tid enn forventet fordi det var litt trangt, forklarte tannlege Linda Boman da Ronny var ferdig.

Hun synes han var kjempeflink som klarte seg så bra selv om han hadde såpass mye tannlegeskrekk.

– Han var en flink pasient. Skikkelig tøff, konstaterte hun.

Ronny klarte seg kjempefint hos tannlegen, selv om han veldig nervøs i forkant. Foto: Daniel Bansal Dahn, NRK P3

Holdt på å trekke seg

Ronny var veldig letta da tannlegebesøket var over, for dette var noe han virkelig måtte stålsette seg for å gjennomføre.

– Jeg holdt på å trekke meg da jeg satt i stolen der før de satt bedøvelse. Men etter at den siste bedøvelsen ble satt, så kunne de gjøre hva de vil inni kjeften der uten at det gjorde vondt. Da gikk det bra.

Ronny fikk selv bestemme om han ville trekke tanna si eller ikke – men han svarte ja, og fikk hundekos som belønning! Foto: Daniel Bansal Dahn