Ronny og Markus tester Nato-burgeren

Kan det stemme at «verdens beste burger» selges fra ei lita bu i Rennebu?

Det lukter svakt av bacon langs jordet på Voll i Rennebu. Meget lovende. Dette er nemlig stedet du kan få tak i «verdens beste burger», i alle fall ifølge amerikanske soldater på Nato-øvelse.

Verdens beste burger?

NRK P3s egen burgerekspert, Ronny Brede Aase, kan ikke la en slik mulighet gå fra seg. Han har tidligere vært på burgerreise til Berlin sammen med P3morgen-kollega Markus Ekrem Neby, men hvem hadde gjetta at burger-reise volum 2 skulle bli til ei lita bygd i Trøndelag?

– Når amerikanske soldater kaller en burger kjøpt i Rennebu for «verdens beste burger», da er det klart jeg blir nysgjerrig, sier en forventningsfull burgerentusiast.

Se minidokumentaren om burger-turen til Berlin her:

Markus har ikke like høye forventninger, men blir likevel imponert over oppmøtet utenfor den lille bua som er satt opp som midlertidig Nato-kafé.

– Her er det jo full folkefest!

De har nemlig kommet i grevens tid – dette er Nato-kafeens siste åpningsdag! Soldatene har forlatt Trøndelag. Nå skal den klassiske Nato-burgeren «doble bacon cheese» testes av to unge menn som aldri har kledd seg i militærstøvler eller vandret milevis med gjørme til knærne.

Bredes burgerbarometer

Tida er kommet. Sannhetens øyeblikk. Står Ronny og Markus med «verdens beste burger» i hendene? Ronny går hardt ut.

– Jeg elsker kreative og innovative burgere, men her har Voll og Nato-kafeen fått til noe helt unikt, begynner han før Markus avbryter.

– Nei, det kan du ikke mene! Det er nydelig at dette er gjort i dugnadsånd – det gir en flott totalopplevelse, men du kan virkelig ikke kalle det verdens beste hamburger, sier en engasjer Markus, som krever at Ronny plasserer Nato-burgeren på «Bredes burgerbarometer».

Den mye omtalte Nato-burgeren. Foto: Daniel Rørvik Davidsen

– Dette er et stykke nydelig burger, og på et kioskburgerbarometer er det en 10’er, sier Ronny.

Vel og bra, men hvor vil han plassere Nato-burgeren på burger-skalaen over alle burger-skalaer, nemlig «Bredes burgerbarometer»?

– Der havner den på en 5’er, kommer Ronny til slutt fram til.

Se Ronny og Markus teste Nato-burgeren øverst i saken!