Ronny om Erna-sending: – Det var helt episk

P3morgen fikk sende live fra selveste Statsministerboligen.

Det er ikke hver dag man får slippe til i huset der statsministeren selv bor. Derfor var det ekstra spesielt da P3morgen ikke bare fikk komme på besøk, men ha en hel sending i boligens spisestue – med statsminister Erna Solberg som medprogramleder.

En plass ved «maktens bord»

– Det var helt episk, sier Ronny om å få lage P3morgen ved samme bord, eller «maktens bord», som det ble kalt. Samme bord som blant annet Angela Merkel, Michelle Obama, Bill Clinton og Malala Yousafzai har sittet ved.

Han syntes det var stas å også få se hvordan huset til statsministeren faktisk ser ut, som han merket hadde en god aura med kunst på veggene, fargerikt møblement og ‘majestetiske’ toaletter.

– Det var en utrolig stor opplevelse, legger han til.

– Det sier noe fint om Norge og demokratiet vårt når vi, som et tullete program, får komme inn i de høyeste kretser, som statsministerboligen, og ha sending, sier Silje.

SKVATT TIL: Mens Silje lagde frokost til statsministeren, kom hun snikende inn på kjøkkenet. Foto: NRK P3, Nicolay Woldsdal

Markus, på sin side, la spesielt merke til ‘den magiske peisen’ til statsministeren, som han fikk tenne ved å trykke på en knapp.

– Jeg føler det også er en metafor for hvordan Erna var i dag: hun leverte som en peis.

Overrasket med kunstverk

Kombinert med musikalske innslag med Silja Sol og Lars Vaular på forhånd, etter ønske fra statsministeren selv, gav gjengen en vertinnegave til henne før hun måtte avgårde på jobb. Det var et maleri av P3morgen-trioen, malt av Ragnhild Bjørnebye Nes.

Se Silja Sol framføre «Dyrene» her:

https://www.youtube.com/watch?v=jEQ9XAEKvNo

– Det er et nydelig verk, og det var en ære å få overrakt det. Men jeg håper det ikke bare blir liggende på et bakrom, og at noen faktisk tar det i bruk, forteller Ronny.

– Markus har plassert det over peisen, og der håper vi det forblir, sier Silje.

Når det gjelder skjebnen til maleriet, forteller kommunikasjonsrådgiver ved Statsministerens kontor, Arvid Samland, at de ikke har rukket å diskutere det ennå, men:

– Vi er enige om at vi må finne en plass til det. Kanskje ikke i boligen, men i hvert fall på kontoret. Da får alle som jobber her sett det også, sier Samland til NRK P3.

Se statsministeren få overrakt maleriet her: