Sjekk forvandlingen: Ble til Ronnywise Brede Aase

Høy pannebrask, rødt hår, klovnesminke – Ronny ble klovnen fra «IT».

– Verdens koseligste fyr har blitt verdens verste type! Du er sykt ekkel, ass!

Markus Neby sin reaksjon var nådeløs da vår alles kjære Ronny hadde blitt til Ronnywise Brede Aase.

For Ronny er nemlig redd for klovner, og i P3aksjonen må programlederne som kjent stirre frykten i hvitøyet. Derfor var Ronnys første utfordring under aksjonen 2019 følgene: bli til sitt livs største mareritt – klovnen Pennywise fra filmen «IT».

– Jeg hater klovner! Jeg synes de ser skumle ut, jeg liker dem ikke, smalt det fra Ronny før forvandlingen kunne begynne. Men P3s lyttere viste ingen nåde, de ville se Ronny som klovn, og samtidig samle inn penger til en god sak.

Her har Ronny fått nytt hårfeste og bleket hår klargjort for rødfarge. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Klovnesex?

Det så en periode mørkt ut for klovne-Ronny. Da det bare var en halvtime igjen til fristen gikk ut var det nemlig kun samlet inn 25 prosent av målsummen. Da tok Ronnys forlovede og P3-kollega Tuva Fellman grep:

– Jeg ofrer mitt sexliv for en god sak, sa Tuva, men beroliget lytterne med at det fortsatt kom til å bli noe på Ronny selv om han kom til å se helt forferdelig ut som klovn.

– Jeg får bare lukke øyene, sa Tuva.

Lytterne mobiliserte og klarte å få inn de 210.000 kronene som var målet for utfordringen. Med 1.200.000 kroner i banken til inntekt for Care, så ble Ronnywise Brede Aase en realitet. ?❤️

Det var rimelig gøyal stemning i studio da Ronnywise viste seg frem for Tete, Markus og gjesteprogramleder Kristin Jess Rodin. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Fra verdens koseligste til skummel

Dermed røyk skjegget, Ronnys hårfeste ble barbert slik at pannebrasken ble høy og fin, og håret ble bleket og deretter farget rødt/oransje i ekte Pennywise-stil.

Sjokk er vel beskrivelsen som passer best på reaksjonen til de andre programlederne da Ronny entret studio etter forvandlingen.

– Hold deg unna meg, ropte Markus da Ronny kom for å gi ham og Tete en klem.

– Du er ikke koselig lenger!

– Nei, du som er verdens hyggeliste mann, som har en så god og trillende latter – når du ler nå så er det bare skummelt, stemte Tete i.

Ronny selv var ved overraskende godt mot og var ganske avslappet i det heftige klovnekostymet.

– Lytterne våre har betalt masse penger for dette, så nå må jeg jo være sånn en stund. Nå skal jeg sitte her og nyte livet og ta meg en kopp kaffe.