Røvertokt på Roskilde

Tyver herjer på Roskildecampen.

Under årets utgave av Roskildefestivalen har flere av festivalgjestene blitt frastjålet sine eiendeler.

Dansk politi bekrefter at det er mange tyver på Roskildes festivalcamp, og oppfordrer folk om å ikke ta med seg unødvendige verdigjenstander. Foto: Jørn Gjersøe, P3.no.
Dansk politi bekrefter at det er mange tyver på Roskildes festivalcamp, og oppfordrer folk om å ikke ta med seg unødvendige verdigjenstander. Foto: Jørn Gjersøe, P3.no.

Bekrefter

NRK kjenner til at flere norske gjester har mistet sine mobiltelfoner og annet utstyr, og dansk politi bekrefter overfor P3 at er tyver herjer på campen.

Norge er fortsatt blant de best representerte nasjonene når det gjelder gjester på Roskilde. Under storhetstiden for noen år siden kunne det være så mange som 15.000 norske gjester på den danske festivalen. Men det er fortsatt mange tusen musikkelskere som valfarter sørover for musikk, fest og moro.

Da vi besøkte det enorme campingområdet på Roskilde fant vi flere nordmenn som forklarte at de hadde blitt frastjålet blant annet sine mobiltelefoner.

– Leter etter tomgods

– De er sleipe, de går inn i teltleiren mens folk sover, under påskudd av å lete etter tomgods som de skal pante, forklarer en av gjestene til P3.

Dansk politi kan også bekrefte at det er mange utlendinger på området med uedle hensikter. Totalt er det blitt rapportert om 340 tilfeller av anmeldte tyverier så langt. Men tjenestemennene ønsker ikke å spekulere i hvilken grad av organisering som måtte ligge bak.

De understreker imidlertid at dette er på det samme nivået som under fjorårets festival.

Unødvendige gjenstander av verdi

Politiet i Roskilde sier til P3 at det er snakk om folk fra både Bulgaria, Romania og flere øst-europeiske land, men også dansker. Enkelte av dem er også blitt arrestert.

Generelt oppfordrer politiet gjester på festivaler om ikke å ta med seg unødvendige gjenstander av verdi, som nettbrett og datamaskiner.

Natt til fredag var det også et tilfelle av knivstikking. Ifølge Ekstrabladet var syv unge menn involvert i et slagsmål på campen, og at en mann ble stukket i magen med en saks.