Rybak vekker reaksjoner

“Fairytale” ligger nå på P3s A-liste.
– Det ville vært feil å ikke spille låta, mener P3s musikksjef.

Aleksander Rybak (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX )

Eventyrgutten er nå en av de mest spilte artistene på P3, men ikke alle er like fornøyde med det.

Alexander Rybak og låta “Fairytale” gikk til topps i Melodi Grand Prix-finalen her til lands, og nå har gutten med fela også smeltet hjertet til P3s musikkgruppe. Låta ligger nå på A-lista, sammen med blant andre Röyksopp og Big Bang.

– Vi listet ”Fairytale” fordi den var original og hadde en god melodi med norsk signatur, forklarer P3s konstituerte musikksjef, Wolfgang Wee.

Se MGP-låta her.

Radioresepsjonen er fans

Musikkprodusentene som setter sammen spillelistene til P3 har fått sterk støtte fra blant andre gutta i Radioresepsjonen.

– Han har en helt ubeskrivelig X-faktor, uttaler Steinar Sagen i “Dogumentaren om Radioresepsjonen“.

Men ikke alle lyttere er like fornøyde med at Rybaks felepop strømmer ut av radioen flere ganger om dagen.

– Makan til en elendig artist skal man lete lenge etter, hevder en lytter i kommentarfeltet under.

– Klassisk elsk/hat-låt

Wee er ikke overrasket over at “Fairytale” mottas med blandede følelser:

– Vi forutså at den kom til å havne i den klassiske hat/elsk splitten, men det ville være feil av P3, som en brei ungdomskanal, å ikke spille en låt som både gleder veldig mange lyttere og provoserer noen, understreker han.

Rybak kjemper for norsk seier i Eurovision Song Contest i Moskva 16. mai.

42 Responses to “Rybak vekker reaksjoner”

  • Gisle Lysbotn

   Hva har du røyka da? møkka der er for dårlig for p1 tilogmed

  • Sol

   Jeg gjetter på at det blir fest i RR hver dag fremover nå… Og forhåpentligvis tar dere til orde for at den ikke blir værende på lista i sju mnd, sånn at vi slipper å spise av oss ørene til slutt. Alt med måte, kjære sexylubne Steinar.

 1. halvard henry dahlberg

  Nå er det like før jeg tar repern på meg selv. Makan til en elendig artist skal man lete lenge etter og moslet setter den opp. Uff av meg skjønner snart ikke duden lenger. Hva med litt bedre kvalitet håkon ???

  • John Kjensberg

   Vet du hva – Jeg tror at Mr Rybakk vinner hele finalen i Russland! Jeg synes at denne melodien har noe stort over seg. Så fele eller ei – Denne låten vinner den internasjonale finalen i mai…..Heia Rybakk….

 2. Tjaja

  Vits i å bry seg så mye? Han er ikke så ille, og de idiotiske listene på p3 gjør at vi hører de samme sangene hver føkkings uke. Bedre med litt variasjon.

  KUTT UT LISTENE FOR HELVETE! DUMMESTE KONSEPTET NOENSINNE! Vi kan bare laste ned sangene hvis vi vet at det er de som spilles for faen

 3. Gisle Lysbotn

  VÆÆÆR SÅ SNILL Å DROPP MØKKA!!!! Blir slitsomt å skifte kanal vær gang dere skal spille denne satans sinnslidene dårlige dritt musikken!!

  og ja helt enig i at liste konsepte e heilt på tryne, finnes nok musikk i verden til å variere det litt skulle en tro.. eller blir det for dyrt?

  • elisabeth

   Kjeften på dæg, du he bara i å halla kjeft !!!! isje åkka fail at du he så dårlege musikk smag !!! Alexander rybak er drid flink til å synge og er drit sexii <33333

   SÅ HALL HELLE KJEFT VISS DU SKA SAI NOGE STGT ÅM AN!!!!

   • Kris

    Budskapet ditt faller for bruken av søppeldialekt, dessverre. Finn ei ordbok, og øv sammen med Idol-Jorunn. Kom tilbake om et år. Rybak svever høyt nå, men når du har lært deg norsk, har vi glemt hele eventyrgutten, og Melodi Grand Prix 2010 arrangeres etter stor sannsynligvis øst for Polen.

   • pizzaboy

    Hva slags språk var dette? Skjønte ingenting.

 4. Sol

  Det er jo helt utrolig at folk reagerer på dette, mens de dag etter dag, måned etter måned, hører på all den andre dritten i stillhet. Mens Rybak faktisk er en flink musiker (man må ikke nødvendigvis like låta, men at han er godt tekninsk kan man ikke si noe på), med litt kvalitet, blir spilt – det er liksom ikke greit. At man lever dag etter dag med grusomme Eva and the heartmaker i ørene to ganger i timen, for deretter å klage på at Rybak er inne på listene, er for meg uforståelig, selv om jeg ikke er noen stor fan av sistnevnte. Spør du meg burde all variasjon i P3-musikken ønskes velkommen.

  • Kim von Klev

   Må si jeg er lite glad i Herr Rybak, men som podcastlytter gjør dette meg lite, pluss at enhver glede for Pottifar er en glede for meg.
   Og korrektomondo, de samme låtene om og om igjen er poop, forandring er evig bra.

   btw, EVA AND THE HARTHMAKR SUCKS. Seriously, in a non-serious way.

   • elisabeth

    Alexander Rybak er flink til å synge og drit sexii <333 han æ så spesiele <33 HIS MY ANGEL:P han æ så kvessen atta + så passe det SÅ drid godt inn mæ felå han broge i fairytale :PP:P:P:P:P: æg digge ann <333

    • Tommy Hansen

     Jizez, vi har to skriftspråk å velge mellom her i landet, men allikevel må du skrive på en helt uleselig dialekt…
     Angående Rybak, så er han en flink artist, og Fairytale er en helt ok sang, men er det virkelig nødvendig at p3 ødelegge den også, ved å spille den flere ganger daglig..?

 5. StiJan

  Fairytale kan man fort bli lei… IHVERTFALL NÅR DEN NÅ SKAL BLI SPILT PÅ A-LISTA FREMOVER.. Shit ass!

 6. svein

  E meina: Den derre grand prix sangen, fairytale, ka tenke det norske folk? Hadde det vært grand prix jr, so hadde den kansje passa. Det der høres seriøst ut som det er ei 12 år gammel jente frå malvik som har skreve. Og skjønna ikkje ka p3 tenke no som dei A-lista den? Tenke på folk som går med radio på jobb heile dagen(meg)! Dokke har verdens beste radioprogram, og treng ikkje å øydelegge det med å spele denne sangen annenkvar time! Veit at denne kommentaren ikkje hjelp, men va berre så frustrert at det måtte ut:p

 7. Anders

  er drittlei av “fairytaile” ^
  han høres og ser ut som en 12 år gammel jente!

 8. Steffen

  Slaar av P3 hver gang den kommer paa. Det er foerste gang i loepet av mine 5 aar som daglig P3 lytter. Muligheter for en avstemning om denne skal spilles i det hele tatt?

 9. oi

  Jeg henger meg på mange av de andre: DROPP LISTENE!! Mye god musikk i petre, men alt blir drit når man hører det 10 ganger om dagen i 10 uker.

  Forøvrig så er Fairytale en bra sang det!

 10. Håkon

  Rybak er helt ok. Men DROPP LISTENE! MINDRE TOPP 20ish.
  Greit med ny norsk musikk osv osv.. men er alt for lav rotasjon… til og med god sangene på C-LISTA begynner jeg å bli smålei av. Oppdater alt… Mere alternativt… man må ikke absolut ha hørt sangene som er “klassikere” 2000ganger før.

 11. Todd Peterson

  Noe så elendig som denne låte og han fyren her skal du lete lenge etter.

  Bjjørn (Losen) slaktet den også.

 12. Eirik

  At man velger å spille en låt som i seg selv bryter like hardt med musikkprofilen som det Satyricon gjorde med sin Fuel for Hatred, får stå for musikkredaktørens regning. Nå hadde jo Satyricon-låta en viss brodd fordi man gjorde et poeng av at det var den første black metal-låta som noen gang var spillelistet i et land som faktisk eksporterer mye mer metall enn pop/rock.

  Rybaks Fairytale kan man tenkte seg har tilnærmet samme publikum som Espen Linds Scared of Heights, en låt som gikk sin seiersgang på P1 i fjor sommer. Hvorfor ble så ikke denne låten listet på P3? Den var minst like populær og hadde mange av de samme kvalitetene som Rybak sin låt. Eller kanskje man heller bør spørre seg hvorfor P3 nå plutselig syns det er greit å A-liste(!) typisk P1-musikk. Er dette en utvikling vi kan nå må forberede oss på? Får vi snart også høre det hyperpopulære kvalitetsfolkbandet Vamp på P3, eller er kritieriet at den som spiller musikken også må kunne gjøre tenåringspikene våte i trusa?

  Musikkredaktør Wee har flere anledninger flagget sine populistiskte holdninger. Samtidig har han vist sterk misnøye mot de av oss som er interessert i musikk (les: utover den musikken som promoteres med tv-reklamer og topper hitlister). I tillegg har Vee også tabbet seg kraftig ut med bastante utsagn om en bransje man kanskje skulle tro han hadde greie på etter så mange år i gamet (http://nrkp3.no/navlebeskuende-musikkjournalister/). Sånn sett er det nesten litt rart at Wee har fått den kanskje aller viktigste jobben i musikknorge per i dag, men det er vel andre kvaliteter P3-ledelsen har sett etter når de nå skal utvikle seg videre.

  Hvis P3 har som misjon å drive musikkradio etter minste felles multiplum-prinsippet så kan dere vinke farvel til de engasjerte lytterne. Kanskje det er på tide med en klargjøring av P3’s kulturpolitiske standpunkt? For det handler om kulturpolitikk; hvem skal få plass på de smale listene til norges viktigste radiokanal for unge, og hvorfor? Og hvem skal holdes utenfor, og hva er grunnen til dette?

  • Sol

   Espen Lind-låta ble i aller høyeste grad, dessverre spilt på P3. Skjønner ikke at folk reagerer så veldig på dette, når de hele tiden lever med samme, og ofte mye dårligere, musikk på P3. Er selv podcast-lytter blitt, og, som nevnt over – er Potti fornøyd, er jeg fornøyd! (den som podcast-lytter er, slipper å til musikken lytte.)

   • Eirik

    Jeg tror du tar feil gitt. Jeg har ikke hørt noe til den Espen Lind-låta på P3, bortsett fra på VG-lista Topp20-programmet. Ellers er det bare P1 og alle de andre kanalene som pumpet ut denne låta i sommer. Du kan jo bare sjekke spillelistene fra tiden da den kom ut og frem til i dag og du har beviset. Er du sikker på at du egentlig er P3-lytter?

    Det handler forøvrig ikke om Rybak sin låt er dårlig eller ikke. Det er enorme mengder musikk som er avsiding bra, men som allikevel aldri ville passet inn på P3s formaterte lister. Det er litt sånn som Fairytale; en låt med visse kvaliteter som alikevel ikke passer inn. P1 derimot er perfekt sted for denne låta.

    Kid Rock sin All Summer Long ble kastet ut av P3-listene i sommer etter krav fra lytterne. Den låta passer perfekt inn på Radio 1, mens den blir å regne som en fornærmelse mot P3-lytternes intellekt og smak.

    Å liste Fairytale handler ikke om å være vågal her fra musikkredaktørens side. Han vil bare spilleliste en sang fordi den er populær. Agendaen her er tydelig; fuck innholdet så lenge det er populært. Hvis det er skal være holdningen til norges kanskje viktigste musikkformidler for ten-tjueåringer så er det grunn god nok til å legge ned hele musikkredaksjonen .En annen ting er det svake arbeidet som ligger bak det å A-liste(!!) en låt som overhodet ikke passer inn i en såpass veldefinert musikkprofil som den P3 har.

    Tilslutt kan man spørre seg: hadde musikkredaktøren omtalt Fairytale som” en orginal låt med god melodi og norsk signatur” om det ikke var for at
    a)låten vant MGP
    b)Rybak er en ung, kjekk mann som gjør tenåringspikene våte i trusa
    c)at låten er den mest solgte i norge for tiden

    • Sol

     Om jeg er sikker på at jeg er p3-lytter? En…å, nei, det er visst p1 jeg har hørt på hele tiden, og trodd at det var p3!! .. Eller ikke. Hvis ikke låta ble spilt på p3 lurer jeg på hvorfor jeg har hørt den, for å si det sånn.

     • Eirik

      Sol: Jeg hører hva du sier, men det hjelper ikke så mye om du ikke klarer å finne bevisene for det. P1 spilte låta veldig mye, den var innom VG-lista Topp 20 (altså ikke listet av P3, og ikke spilt i andre programmer enn nettopp VG-lista Topp 20). P3 har ikke spor av låta på sine spillelister. Du kan jo lete selv og finne bevisene dine (http://nrkp3.no/spillelister/) . Men låta var over alt, på Tv-reklamer og i alle andre kanaler enn nettopp P3. Kanskje det er derfor du tror den var spillelistet der? Tror du også NME og Rollig Stone hadde lange hjemme-hos reportasjer om Espen Lind? Bare fordi Dagbladet, VG, God Kveld Norge og Se & Hør hadde det i sommer?

      Poenget er at låta var en monsterhit, men en P1-hit. Ikke en P3-hit. Og derfor ble den ikke spillelistet på P3, nettopp fordi den ikke passet inn i musikkprofilen. Derfor kan man lure på hvorfor Rybak nå plutselig blir A-listet på P3 med en låt som er akkurat det samme, nemlig en P1-hit. Nå som de spesialisterte musikkprogrammene blir kuttet ned til et minimum så er det kanskje kult om de som bestemmer musikkprofilen til P3 i det minste tenker litt på det kulturpolitiske og ikke “vi-må-ha-mest-mulig-lyttere-så-vi-lister-automatisk-låta-som-er-på-toppen-av-vg-lista-uansett-om-det-er-mgp-vinneren-eller-vamp-eller-bjørn-eidsvåg”. For du kommer ikke unna at det er titusner av barn og ungdom som elsker Bjørn Eidsvåg og Vamp. Sånn sett er det helt legitimt å spille det på en ungdomskanal. Men P3 har en annen profil og en annen kulturpolitisk agenda. Og de som liker Vamp og Eidsvåg får det på P1 eller NRK1 eller P4 eller Radio Norge etc etc. De som liker “ungdommelig” pop og rock får det på P3. De som liker smalere ting må ty til internett evt de få gjenlevende spesialmusikkprogrammene som ennå finnes på P3.

      Til slutt, eksempel på monsterband som spilles av både P1 og P3; Madrugada, deLillos, Beyonce.
      IKKE Espen Lind, IKKE Vamp, IKKE Bjørn Eidsvåg. Hvorfor ikke? Fordi de spiller adult-pop/rock uten form for ungdommelig brodd? Hva spiller egentlig Rybak? Og er det noe som bør A-listes av P3?

      • Viktoria

       Jeg jobbet i hele sommer. Dvs 8 timer medP3 hver dag. Jeg kan garantere deg at Espen Lind’s sang ble spilt. Ikke bare ble jeg gørr lei av hele fyren, men sjefen min hadde den som ringetone på mobilen, og trodde at mobilen ringte for hver gang den ble spilt. Og tro meg det ble den. Bjørn Eidsvåg har også ved flere anledninger blitt spilt på P3.
       Rybaks låt er spennende og skiller seg ut fra vanlig pop, likevel er jeg lei den fordi den har blitt spilt i hjel på p3, allerede :/

       • Eirik

        Først og fremst: Det er ikke krise at en Rybaks sang spilles på P3.

        Det som er krise er når låta hans og låter som Kid Rocks All Summer Long blir spilt 4-5 ganger daglig gjennom A-lista til P3 (selve flaggskipet til musikkredaksjonen). Det er ikke en spesielt imponerende utvikling av kanalen.

        Så Viktoria: Jeg har nå systematisk gått igjennom spillelistene til P3 fra forrige sommer.Det kan du også gjøre ved å klikke deg inn på spillelister:( http://nrkp3.no/spillelister/) , så kan du finne ut akkurat det samme som meg: Espen Lind er ikke å finne på verken A-, B- eller C-lista i løpet av sommeren 2008. MEN: Espen Lind ble garantert spilt minst en gang hver onsdag fordi han var på toppen av VG-lista . Akkurat som Rybak er nå, og akkurat som Gradiosa – Full Pakke var nummer 1 på topp 20 i 2007. Og Scared of Heights ble garantert spilt flere ganger i ønskeprogrammene til P3.

        Det er her det er viktig å se forskjellen.

        Det er nemlig enorm forskjell på å spille en låt i et ønskeprogram på P3 – ala P3 Helg hvor innringere bestemmer innholdet, eller i et listeprogram som Topp 20, og det at en kvalifisert musikkredaksjon skal bestemme at låten er god og riktig for profilen til P3. Musikkredaksjonen syns ikke Espen Lind passet inn i P3s listeprofil. Og det til tross for at det var den mest populære sangen den sommeren. Akkurat som de ikke engang vurderte å spilleliste Grandiosa – Full Pakke, da den var landets mest populære sang. Det betyr ikke at låtene var bannlyst, men at de ikke passet godt nok inn i den ungdommelige profilen til å bli systematisk spilt flere ganger daglig. Den fikk ikke musikkredaksjonens kvalitetsstempel om du vil.

        Jeg vet ikke med deg, men jeg har hørt på P3 ca 3-4 timer for dagen siden 1993. Det blir omtrent 20 000 timer med P3. Jeg er fortsatt i 20-årene og dermed også i målgruppa til P3. Jeg kan telle på en hånd antall ganger jeg har hørt Bjørn Eidsvåg blitt spilt på P3 de siste 15 årene. Derimot har han ved flere anledninger vært med som programleder og gjest i Radioresepsjonen det siste året. I tillegg til å være gjest på Trygdekontoret til Thomas Seltzer nå for et par uker siden.

        Poenget mitt er at Bjørn Eidsvåg er populær nok til å A-listes på P3 (og dermed spilles 4 ganger daglig) hvis kriteriet bare er å være populær. Eidsvåg har tusenvis av unge fans. Men musikken hans passer ikke inn på P3. Derfor har sangene hans aldri vært på noen spillelister i P3. Det samme med Vamp og Sie Gubba. Grupper som selger som hakka møkk, og har en fanskare hvor minst 50-60% er i aldersmålgruppa til P3. Allikevel listes de aldri, akkurat som låtene på de hyperpopulære MegaDanceMania-samleskivene. Fordi de ikke passer inn. Akkurat som Espen Lind, fordi han ikke passer inn. Akkurat som Alexander Rybak, fordi låta hans ikke passer inn…

        Det vil si, ny musikkredaktør med et bittert hat mot alle som er interessert i musikk utover det man finner på Topp 20 og i tv-reklamene. Nytt regime, nye regler. Det som er populært er bra og må spilles for enhver pris, uansett om det passer inn på ungdomsradio eller ikke. Det som musikkinteresserte liker er snobbete drit og alle musikkjournalister er idioter. Flertallsstyre er demokratisk. Begreper som “flertallstyranni” og “minoriteter” blir visket ut av P3-ordboka etterhvert som alle små spesialprogrammer blir lagt ned og spillelistene dreier seg mer og mer vekk fra ungdommelig brodd og over mot “hva-nå-enn-som-selger-mest-akkurat-nå”. Er det nå den retningen P3 skal ta fremover? Har vi ikke allerede 40 radiokanaler i Norge som dekker minste-felles-multiplum-behovet i befolkningen? Blant annet NRKs egen kanal Mp3.

 13. Natas

  Jeg har lenge vippet mellom “Adjø P3” eller “jeg gir det en sjanse til”, men nå er valget enkelt: ADJØ!! Det var noen gode år! Snufs…

 14. Kristian Z

  Jeg prøver stort sett å holde meg unna P3 på dagtid, men nå som jeg vet at den helt jævlige GP-låten der er på A-listen skal jeg gjøre alt i min makt for å unngå å høre på P3 de neste ukene!

  De gangene jeg hører på radio på dagtid, bytter jeg vanligvis frem og tilbake mellom P3 og Radio Norge, fordi ingen av kanalene klarer å spille to brukbare låter på rad. P3s A-liste er alltid 50% dritt, og av og til slår de til med noe uutholdelig dritt som Karpe Diem. GP-Rybak er det verste P3 har A-listet til nå, og det sier mye! Aldri om jeg vil utsette meg selv for faren for å høre den låten igjen.

 15. Arve

  Jeg fatter ikke hvorfor folk blir så forbasket opprørt over dette, Petre har da spilt langt jævligere ting før. Og man burde jo ha lært at man alltid bør ha muligheten til å kunne switche over til en CD (eller annen lydkilde) ved et enkelt trykk når Petre kjører i gang det verste musikalske kadaver de kunne finne.

  Selv synes jeg det er en viss “schwung” over låta, på tross av vaklende vokalprestasjoner.

 16. Husflidsindianer

  Helt enig med Sol, det har alltid vært noe fæl musikk på radioen, og dette er i det minste litt forandring. Og med tanke på en del grusomme låter i MGP-finalen bør vi kanskje heller være glad for at det ikke er en av dem som ble spilt dag ut og dag inn? Vet at jeg hadde blitt gal av omtrent alle der før Rybak.

  • Eirik

   Så du tror virkelig at P3 plikter å A-liste minst en av sangene fra Melodi Grand Prix? Hva med at de ikke spilte noen av de låtene som var med i Grand Prix og heller ga A-listeplassen til Phoenix sin utrolige catchy “1901” eller Norma Sass – Japan for den saks skyld.

 17. Kristian

  Jeg er ganske picky når det gjelder musikk, samtidig så greier jeg å lide meg gjennom det meste. Har hørt på P3 mer eller mindre fast i et år nå og har hørt mye musikk jeg ikke liker, men for første gang ser jeg meg NØDT til å skifte kanal når mr Rybak dundrer av gårde med denne forferdelige låta. Hva i alle land og dager gjør en sånn søplelåt på en radiokanal som skal fronte mer eller mindre seriøs musikk?

 18. Oblligatorisk Lasso

  Grei låt, med rar tekst: “Years ago when I was younger”….Selvfølgelig var du yngre før i tida. Kan du si “smør på flesk”?

 19. Tøffe Thomas

  Hvorfor ikke høre på sine lyttere og lisensbetalere? De fleste postene her er jo negativ til både spillelister og at vi må høre på mr. Viktigper som tror han jordens midtpunkt. Greit nok, den er god til å være MGP låt, men det betyr ikke at den er bra. MGP holder som vi alle vet et meget lavt nivå. Få opp en avstemning og det blir fort klart at di ferreste ønsker denne dritten på A-listen.

 20. thomastoget

  Jeg hører på p3 12 timer for dagen, og har gjort det i snart 7 år! Det begynner å bli litt mye listepop og fronting av egene opplegg som urørt på spillelistene. Det må bli lavere rotasjon på sangene, jeg klarer snart ikke rybakk eller forøvrig Røyksopp 10 ganger for dagen!

  Dette er noe dere i p3 må begynne å tenke litt på snart, finnes jo så mye bra dere kan spille!

  Sånn utenom akkurat det med repeat syndromet som herjer i kanalen, så er det en knall kanal! er resepsjon fan på min hals! Og Sææxy (som de sier i Bergen) er et litt stilig program musikkmessig. Sett bort fra de grautete dialektene som Leeena i Døden på Oslo S ville sagt det!

 21. Johan

  Det är ju helt otroligt att det ens är någon som lyssnar på radio i detta land längre, ni har en rotation på 5 låtar, Max!

  Det finns andra låtar än de sönderspelade ni har!

  jag säger bara OMG

 22. mj

  Det hadde vel vært unaturlig om man likte ALL musikk som ble spilt på en radiokanal, eller om man likte alle programmene som ble sendt på en tv-kanal. Selv er eg ikke akkuratt begeistra over Rybakk, han syger falskt og moduleringen er helt forferdelig. Men jeg skrur ikke AV radioen bare fordi jeg i 4 lusne minutter må høre noe jeg ikke er begeistra for.

  Dialekten alle snakker om over her, som ingen skjønner hvor er fra..”høres” ut som Åldgård/Jæren-dialekt fra vestlandet. 🙂

 23. nano

  Jeg har hørt på P3 siden åpningsdagen, og har nesten alltid vært fornøyd med musikken. Rotasjonen har dog vært litt tung på enkelte sanger.

  ….men Fairytale er en MØKKASANG!!! Sett opp en avsteming og få den ut av listene!!

 24. Holter

  Det er vanskelig å finne noe om lydkvaliteten som nådde “de tusen hjem” under første semifinale. Jeg hørte i en kommentar at Sverige hadde protestert og det gjorde de med rette. Lydkvaliteten i min stue var helt elendig. Vi mistet instrumenter fra rytmer til melodier fra de fleste deltagerne. Fint om dette blir rettet før resten av GP går på lufta!!! Fint å se på, men dette er da virkelig en melodifestival!