Sære mesterskap

Lei av Ski-VM? Her er noen andre alternativer.

Under Ski-VM i Oslo blir det ganske mye fokus på Ski-VM i Oslo. Litt for mye synes noen. Steinar Sagen i Radioresepsjonen mener for eksempel at Ski-VM og alt rundt er teit.

VM i Holmenkollen avsluttes med 5-mila søndag 6. mars. Da har det internasjonale pressekorpset god tid til å flytte seg til VM i skreifiske i Lofoten 25. og 26. mars.

Men allerede nå begynne å planlegge andre mesterskap som ikke har noe med ski å gjøre. Her kan du få litt inspirasjon!

De rare klassikerne

Det finnes noen «helsprøe» for ikke å si «elleville» mesterskap som stort sett får pressedekning hvert enste år. Et fellestrekk ved disse er at de er mest for menn.

Har du kraftig ansiktsbehåring og mye fritid kan du delta i EM i skjegg og bart. Årets mesterskap skal nemlig holdes i Norge 14. – 17. mai. Hvilken by? Trondheim selvfølgelig. Arrangørklubb er Den Norske Mustach-club av 91.

Funfact: Forrige gang Norge arrangerte VM på ski i Trondheim 1997 arrangerte vi også EM i skjegg og bart samme år.

Willi Chevalier fra Tyskland, verdensmester i freestyle-skjegg 2005 (Foto: AP)
Willi Chevalier fra Tyskland, verdensmester i freestyle-skjegg 2005 (Foto: AP)

Hvis du er stor og sterk og har en lett kone kan du delta i VM i konebæring i Sonkajärvi i Finland. OBS! hun må være over 17 år og veie over 49 kg, siden en fyr fra Estland, knuste alle med sin 34-kilos kone i 2001.

Noen vil si det er naturlig å nevne dvergkasting i samme åndedrett som konebæring, men det er finnes per dags dato ikke noen store mesterskap i denne aktiviteten, som dessuten har blitt forbudt flere steder.

Glad i å drite deg ut?

Luftgitar er forlengst en etablert konkurranseform, men luftsex er kanskje ikke så godt kjent ennå. Det går ut på det samme som luftgitar, bortsett fra at man later som at man har sex i steden for å late som at man spiller gitar.

Du rakk desverre ikke Season 2 National Championship i Austin, Texas 26-28 februar, men nye sjanser kommer nok.

Luftsex er foreløpig størst i Japan og USA. Denne videoen taler vel for seg:

VM i fotball

Neida.

God hukommelse?

Britene Dominic O’Brian, Andi Bell og Ben Pridemore har husket best i de fleste hukommelses-VM til nå, men i fjor ble VM vunnet av den 20 år gamle kineseren Wang Feng.

VM 2011 holdes i Kina første uka i oktober.

Hvis du vil bli en mesterhusker bør du øve deg på å huske tall og kort. Det er stort sett dette det går ut på i verdensmesterskapene. Verdensrekorden i å ramse opp alle de 52 kortene i en kortstokk etter å ha sett gjennom en gang er 21.9 sekunder.

Brettspill

VM-deltagelse i et brettspill kan være et alternativ for deg som har vært mye på hytta, eller ikke ønsker å bruke hele livet på fysisk trening.

VM I Scrabble blir arrangert i november i år. Til tross for at landet Tsjekkoslovakia ikke finnes lenger er fortsatt «Czechoslovakian», det beste ordet (opp til 15 bokstaver) man kan legge i engelsk Scrabble.

Hvis du synes det blir litt voldsomt med VM kan du jo prøve deg i NM først. Her er resultatene fra NM 2010.

Bjørn Halvard Knappskog, verdensmester i Monopol 2009. (Foto: Scanpix)
Bjørn Halvard Knappskog, verdensmester i Monopol 2009. (Foto: Scanpix)

I 2009 ble det norsk VM-gull i Monopol da Bjørn Halvard Knappskog (19) fra Asker vant VM i Las Vegas. Man skulle tro at premiepengene på 20 000 dollar var mye for 19-åringen, men avisa Budstikka avslørte at monopolkongen hadde 74 millioner (ekte) kroner på kontoen fra før av.

Hit kan du ikke dra

Det vil ikke bli arrangert flere badstu-verdensmesterskap i den finske byen Heinola etter den tragiske ulykken under VM i fjor.

En av finalistene ble rett og slett så varm at han døde.

Inne i badstuen var temperaturen 110 grader, mens det hvert 30. sekund ble sprøytet en halvliter vann på badstuovnen.

Russeren Vladimir Ladyzhenskiy (t.v.) omkom under VM-finalen i Sauna 2010, mens finnen Timo Kaukonen ble hardt skadet. (Foto: Scanpix)
Russeren Vladimir Ladyzhenskiy (t.v.) omkom under VM-finalen i Sauna 2010, mens finnen Timo Kaukonen ble hardt skadet. (Foto: Scanpix)

VIDEO: Her kan du se den dødelige sauna-finalen. OBS! Det er ikke morsomt, bare ekkelt.

VET DU OM NOEN SÆRE MESTERSKAP? IKKE NØL MED Å DELE DET I KOMMENTARFELTET!