Alt fra Urørt-finalen

– Urørt gir en god synergi-effekt, sier Fredrik Saroea, jurymedlem i Urørt-finalen.

Fredrik Saroea. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)
Fredrik Saroea. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)

– Urørt gir en god synergi-effekt, sier Fredrik Saroea, jurymedlem i årets Urørt-finale.

Ja, det stemmer – stemningen er mildt sagt positivt spent, og vi har slått av en prat med apparatet rundt finalen. Saroea fortsetter – Jeg synes ikke at Urørt er en musikk-konkurranse. Vi spurte da om hva han legger i det: – Det er en mønstring, sier han med et smil.

– Tilvekst i musikk-Norge, det er viktig. Urørt er en kanal som fungerer som et vindu.

Saroea har startet opp et plateselskap som heter Young Aspiring Professionals som huser tidligere Urørt-artister, men har ikke hørt om alle finalistene – noe som bekrefter at Urørt faktisk er basert på urørte artister. – Jeg er overrasket over at det var så mange som jeg ikke hadde hørt om. Det er jo formidabelt!

Alt i alt er Urørt utrolig inspirerende for andre artister som vil opp og fram, sier Saroea.

P3tv tok en statussjekk med artister og crew få timer før finaleshowet:

Det er flere som gleder seg veldig til fredages arrangement. Musikksjef i P3 og en av fire jurymedlemmer for kveldens finale, Mats Borch Bugge, har fått med seg signalene til folket som beveger seg rundt i det røde runde huset i Trondheim.

– Det er en del nervøse blikk. Også lurer jeg på hvilket av finalistene kommer til å gå seg bort i bygget. Det er ganske stort her.

Mats Borch Bugge. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)
Mats Borch Bugge. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)

Etter at vinneren blir kåret rett før klokken åtte, er det som kjent konserter på Samfundet med samtlige av kveldens ti finalister.

– Som band i dag, man kunne levere live, sier musikksjefen.

Kveldens konfransier, Asbjørn Slettemark, skyter inn: – Man må være som Aerosmith live. Da har man fått det til.

Ingrid Olava. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)
Ingrid Olava. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)

Ingrid Olava, en av fire jurymedlemmer, gleder seg naturligvis: – Det er veldig godt å se all den energien som de nominerte utstråler. Vi spurte om hvor mange av årets finalister hun tror kommer til å ende opp med et album innen utgangen av neste år.

– Fem av finalistene, tror Olava.

– Det vil bli et veldig bra TONO-år for vinnerene, sier Thomas Seltzer, medlem i juryen.

– Altså, det kommer til å bli en heidundranes fest etter showet. Samfundet er vel det stedet hvor Håkon Moslet har blacka ut flest ganger og fått fjeset sitt tegnet på, forteller Seltzer.

RR i grava på Samfundet. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)
RR i grava på Samfundet. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)

– Jeg har VELDIG store forventninger for i kveld, sier Tore Sagen fra Radioresepsjonen. Bjarte Tjøstheim derimot, har ikke så veldig mye å si.

– Har du noen favoritter, Bjarte? – Ingen kommentar. – Har du noen forventninger for kvelden? – Ingen kommentar, får vi høre fra Tjøstheim.

Steinar Sagen er heller bekymret. – Jeg er bekymret for hydraulikken. Den liften ser ikke bra ut.

Sjekk ut slideshow fra Samfundet!

Få med dere vorspielet på radio fra og med klokken 16!

Se showet på P3.no i kveld kl 19!

– Det gjenstår noen lydprøver og litt logistikk, men jeg tror vi har det meste under kontroll. Jeg er sikker på at kveldens Urørtfinale blir tidenes beste, sier Urørts prosjektleder Henning Severud knapt seks timer før kveldens show er i gang.

Alt under kontroll: Urørts prosjektleder har til og med tid til å slå av en prat med fjorårets Urørt-vinnere Pony The Pirate. (Foto: Erlend Lånke OSlbu, NRK P3)
Alt under kontroll: Urørts prosjektleder har til og med tid til å slå av en prat med fjorårets Urørt-vinnere Pony The Pirate. (Foto: Erlend Lånke OSlbu, NRK P3)

Les: 10 år med Urørt

Lite søvn og mye kaffe

Overalt man beveger seg på Samfundet i Trondheim denne formiddagen høres gitarer, trommer, skingrende pipelyder og beskjeder som “mer bass i monitor”. 10 finalister har lydprøver rundt om på husets mange scener. Om få timer er det avgjort hvem av dem som vinner penger, heder og tittelen “Årets Urørt”.

- Mer bass i monitor, takk. Silje Tombre og resten av Blood Command sjekker lyd før kveldens konsert.
- Mer bass i monitor, takk. Silje Tombre og resten av Blood Command sjekker lyd før kveldens konsert.

– Det har vært lite søvn i natt og mye kaffe i dag, men jeg gleder meg veldig til i kveld, kan Silje Tombre, vokalist i Blood Command fortelle. Bergensrockerne er finalister med låta “Five Inches Of A Car Accident”.

Reggaeartisten Jabaman er noe roligere.

– Det blir gøy å spille på Samfundet, men jeg er ikke så opptatt av egne vinnersjanser. Det viktigste for meg er å spre reggaen ut til folk, sier han.

- Jeg er mest opptatt av å spre raggaemusikken i Norge, sier Urørt-finalist Jabaman
- Jeg er mest opptatt av å spre reggaemusikken i Norge, sier Urørt-finalist Jabaman

Klassiskdebut for Pony

Fra klokken 20, når finaleshowet er ferdig, skal årets finalister spille på Samfundets småscener Edgar, Klubben og Knaus. Kun fjorårets vinner, Pony The Pirate, får spille på hovedscenen i Storsalen under selve finalen. De har med seg noen helt spesielle gjester i kveld.

Fjorårets Urørtvinnere spiller på årets finale sammen med Trondheimsolistene. Seks timer før showet hadde de sin første felles øving.  (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)
Fjorårets Urørtvinnere spiller på årets finale sammen med Trondheimsolistene. Seks timer før showet hadde de sin første felles øving. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

– Vi skal spille med Trondheimsolistene for første gang, og tror det kommer til å funke bra. Vi satte nettopp i gang med vår første felles øving, så litt spennende er det jo, sier Ponys vokalist Joakim Johannessen.

Trondheimsolistene øver til Urørtfinalen 2010 (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)
Trondheimsolistene øver til Urørtfinalen 2010 (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

Livesending fra Samfundet

P3-stemme Stian Eliassen sender P3fredag live fra Samfundet fra klokka fire  i dag.

– Vi må bare få på plass teknikken og få ferdig noen intervju med artistene, så går dette sannsynligvis bra. Fra klokka fire serverer vi stemningen fra Samfundet og finalistenes nerver direkte hjem til folk, og når vinneren er kåret kommer de løpende direkte opp hit, forteller han.

Stian Eliassen sender P3fredag live fra Samfundet i Trondheim før og etter Urørtfinalen (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)
Stian Eliassen sender P3fredag live fra Samfundet i Trondheim før og etter Urørtfinalen (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

Finalen streames på P3. no og sendes direkte på P3. Når den er over klokka 20 fortsetter Stian livesendingen sin med intervjuer med vinneren og rapportering fra konserter og fest frem til klokka 21.

Asbjørn Slettemark leder finalen, og Radioresepsjonen står for prisutdelingen.

Internettavstemningen er nå stengt, men du kan stemme på din favoritt via sms.

Vinneren kåres halvt om halvt ved hjelp av publikums stemmer og juryens avgjørelse.

Se programmet for kvelden her!