– Samfunnet fremstiller oss som monstre

… sier rapperen Silvana Imam til P3 i anledning lanseringen av en todelt kortfilm. Sjekk ut visualiseringen av sporene «Tänd alla ljus» og «Zon».

– Jeg er en kompleks kunstner og et kompleks menneske, så jeg ville rett og slett lage teater, svarer Imam når vi lurer på hva hun vil formidle med kortfilmen.

Svensken imponerte i mars under by:Larm med blytung bass og ektefølt råskap. Måneden etter lanserte 28-åringen, som har røtter i Syria og Litauen, sin andre EP Jag dör för dig.

Imam har blitt en av de sterkeste stemmene i Sverige i kampen mot rasisme, sexisme og homofobi.

Hvis du gikk glipp av konserten under musikktreffet, får du en mulighet til da den ofte politisk anlagte rapperen spiller torsdag 13. august på Øya i Tøyenparken.

Hør Silvana Imam i Spotify og WiMP

– Gjøre noe med noen som kan utvide min kunst

Fra nevnte EP leverer artisten en kortfilm i to deler til låtene «Tänd alla ljus» og «Zon», regissert av Joanna Nordahl.

P3 har premiere på moroa – se videoene lenger ned i saken.

Imam skriver til P3 når hun er på vei til en spillejobb på Roskilde i Danmark. Artisten forteller oss at grunnen til at hun lager kortfilm er fordi hun er lei musikkvideoformatet.

Silvana Imam på by:Larm 2015. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Silvana Imam på by:Larm 2015. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

– Jeg ville vente med å gjøre noe visuelt til jeg kunne gjøre noe med noen som kan utvide min kunst, sier hun og tilføyer:

– Samfunnet slår ned på folk som skiller seg ut og ikke er normative. De fremstiller oss som monstre. Så jeg ga dem et monster!

Sover under en scene

Det tok tre dager å snekre sammen filmen, og Imam sovnet flere ganger under sminken og måtte bli vekket av teamet. Faktisk tok arbeidsmengden såpass på at Imam sover under en hel scene.

– Jeg lå i dyp søvn i scenen der jeg ligger død i «Zon»-videoen. Det er derfor jeg sover med munnen åpen, jeg hadde aldri gjort det om jeg hadde liksom-sovet, smiler Silvana Imam.

«Tänd alla ljus»

«Zon»