Sammen med kjæresten fra 5. klasse

Bergensbølgen slutter ikke å bruse, 17 år gamle Boy Pablo er Ukas Urørt.

– Jeg er yngst i familien, og helt siden jeg var liten har jeg vært omringet av musikk.

For 17 år gamle Nicolas Pablo Munõz fra Bergen, har det alltid falt seg naturlig å holde på med musikk. Han startet bak trommesettet og var blodfan av punk. Men sin egen musikalske stemme fant han med chille akkorder og rolige rytmer. Og i desember i fjor startet han Boy Pablo-prosjektet.

– Jeg satser på musikken! Men det kunne vært gøy å lage kule klær også.
Nicolas går siste året på videregående hvor han også fordyper seg i musikk. Ellers liker han best å tilbringe tid med familien.

– Shoutout til mamma, pappa og søsknene mine.

På spørsmålet om familien skulle vært med om det ble superstjerne-tilværelse og turné i utlandet, kommer svaret kjapt:

– De må jo det. Mamma og pappa har vært på hver eneste konsert til nå, så de skal med!

Urørt mener:

Alt ved Boy Pablo oser personlighet og sjarme. Produksjonen sitter som støpt, både svevende og drømmende, men samtidig målbevisst og tydelig. Lukk øynene og tenk at du kan fly. «ur phone» er det perfekte lydsporet til den imaginære ferden over by og land.

 

– Den følelsen når man våkner og ikke finner mobilen sin

– «ur phone» handler om barneskolekjærlighet. Om hvor bekymret jeg var for hva vennene mine skulle tenke om at jeg hadde fått min første kjæreste. Og om hvor flau og beskjeden jeg ble ovenfor foreldrene mine.

– Nå er jeg faktisk sammen med henne jeg var sammen med i 5. klasse. Det er jo litt søtt, ler Nicolas.

Boy Pablo skrev «ur phone» i sommer, med utgangspunkt i det litt bakpå gitarriffet i refrenget.

– Jeg lager som regel en instrumental først og tilpasser teksten til musikken. Jeg har gjerne et gitarriff, en trommerytme eller melodi klar, og så bygger jeg resten av låten rundt det.

– Når jeg skriver tekst, skriver jeg om hverdagslige hendelser. Du vet den følelsen når man våkner og ikke finner mobilen sin, sånt skriver jeg om. Jeg liker at det er enkelt, og pakker det ofte inn i en slags kjærlighetshistorie. Den trenger nødvendigvis ikke handle om en person, men mer om kjærlighet til trivielle hverdagsting, som at jeg savner sommeren.

Maya Vik på Øyafestivalen 2012. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Maya Vik liker Ukas Urørt Boy Pablo. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Tidligere har Röyksopp latt seg imponere av Ponette og forrige uke fikk Kristoffer Schau lyst til å se Lüt live. Denne uka har artist og låtskriver Maya Vik blitt sjarmert av Boy Pablo.

– Veldig søt låt, med et refreng man husker og som man kan synge med på.

Maya Vik liker den superenkle produksjonen med melodi og tekst i fokus.

– Det er ofte lett å pøse på med for mange elementer og stort lydbilde på en slik låt. En enkel produksjon krever at melodien er sterk i seg selv, og det er Boy Pablos «ur phone».

– Låten er et fint eksempel på at det enkle ofte er det beste!

Skapes mye musikk i Bergen, fordi det er dårlig vær

Boy Pablo har som en av to, blitt tildelt årets Bergenfest-stipend, og omtales som en del av den nye bergensbølgen.

– Jeg tror det skapes så mye bra musikk i Bergen fordi det er så dårlig vær, spøker Nicolas. Men det er jo litt sant, hva skal man ute i regnet? Da må man finne på noe inne, og det ble for meg og mange andre musikk.

Boy Pablo synes det er spennende å være en del av Bergensbølgen, men det er ikke noe han tenker spesielt mye på, eller som påvirker han noe særlig.

– Jeg lager musikk jeg først og fremst vil høre selv, men det er dritkjekt når andre gir meg tilbakemelding og liker det jeg lager. For meg er stemningen viktig, jeg vil at folk skal føle seg chill og i godt humør når de hører musikken min.

Leve ut drømmen som Dj Roy

I desember går Boy Pablo i studio og lover at vi kan vente oss mer musikk før våren kommer.

– Musikalsk inspirasjon henter jeg fra mye forskjellig. Mac DeMarco er en favoritt, det samme er Veronica Maggio, Tyler The Creator og alt i mellom der. Pappa har introdusert meg for 70-talls band fra Chile, de inspirerer med sine effekter, gitarriff og melodier.

Boy Pablo kan oppleves utenbys for første gang i Trondheim i februar, og er alt bekreftet til Bergenfest i hjembyen i juni.

– Jeg og bandet gleder oss sykt til det! Og så drømmer vi om turné i Øst-Europa: Ukraina, Latvia, Bosnia og Ungarn, hvor jeg og guttene mine spiller en chill konsert etterfulgt av et kokende DJ-set med Øst-Europeisk techno og 90-talls hits. Men jeg må først lære meg DJ-ing, så jeg kan leve ut drømmen som DJ Roy.

– Selv digger jeg danselåtene til Michael Jackson, ABBA og Rick Astley. Og Latin-Amerikanske rytmer er dødsbra. Jeg danser til det meste egentlig, så lenge stemningen er der!

Nyt favoritter fra Boy Pablo eller DJ Roy her: