Se Beezewax live hos Ruben

Bandet fra Moss er samlet igjen og spilte helt ferske låter på Marienlyst.

Mange ble nok overrasket da Dagbladet i 2007 meldte at Beezewax var oppløst, uten at bandmedlemmene selv visste om det.

– Det som skjedde var at Dagbladet hadde en årsoppsummering der vi havnet på lista over «Årets tristeste bandoppløsning». Men vi snakket ikke med hverandre da, så vi ble litt satt ut, forteller de lattermildt.

Etter noen år med stillhet er bandet nå tilbake – og gjør sitt store comeback på Primavera Sound Festival i Barcelona, der blant annet Chvrches, Cut Copy, Kendrick Lamar og norske Kvelertak også er booket.

Snart klare med ny skive

Bandet fra Øreåsen ga ut sitt første album i 1997 – noe som førte til at de unge guttene landet sin første turné i Storbritannia. Siden den gang har de gitt ut fem album og vært på veien å spilt for trofaste publikummere.

– Jeg husker det hang plakater rundt lokalet: «Amazing emo indierock from Norway».

Denne uka gjestet de Ruben på P3 for å slå an en prat og selvfølgelig spille helt ferske låter.

Kenneth Ishak, Jan Erik Moel og Thomas Olsen har kjent hverandre siden barneskolen og starta bandet allerede som tenåringer. Til Ruben forteller de at det bare var spørsmål om tid før de skulle møtes igjen – etter flere år fra hverandre.

– Vi begynte å treffes igjen av sosiale og musikalske årsaker. Og da lagde vi en ny skive. Den er ikke helt ferdig, men den er snart klar, forteller gruppa.

Etter pausen i 2007 gikk vokalist og gitarist Kenneth Ishak sin egen vei, og har gitt ut flere soloalbum med bandet Heyerdahl. Det siste albumet Øen fikk terningkast fire av P3s anmelder. Nå er imidlertid gjengen samlet igjen.

Hør hele intervjuet med Beezewax her

Se bandet fremføre sporet «Hazzard»:

– Hvor typisk er denne låta for resten av plata?

– På slutten av 2000-tallet laget man mer varierte plater, mens nå er det mer monotone plater. Så soundmessig er den representativ. Vi er til å kjenne igjen, vi vil ikke skremme noen.

«Amazing emo indierock from Norway»

«De er og har alltid vært et klassisk rockeband. Ikke i den forstand at de spiller klassisk rock, men i den forstand at de var fire gutter som vokste opp sammen, noe som betydde at de oppdaget alt som livet har å tilby – sammen: Jenter, komme i slosskamper, skateboarding, drikking og generelt havne i trøbbel», står det beskrevet i bandet pressemelding.

Nå har gjengen en ny plate på gang og albumet ventes til høsten, men allerede neste uke drar de på turné til England.

– Husker dere den første utenlandskonserten? spør Ruben.

– Det var vel i Newcastle. Det var ganske skummelt fordi vi fortsatt gikk på videregående. Jeg husker det hang plakater rundt lokalet: «Amazing emo indierock from Norway». Vi ble superinspirerte etter den turen.

Se dem spille «Everyone Will Tear You Down» – låta som er deres første singel fra det kommende albumet.