Se Biffy Clyro hos Ruben!

Snart gjester de norske scener på ny. Klarer du ikke vente? Se tre smakebiter fra skottene her.

Med enda litt lengre hår og den syvende studioplaten Ellipsis i bagasjen, skal skottene i Biffy Clyro snart ut på en ny Europa-turné. Simon Neil, James Johnston og Ben Johnston varmet opp ved å spille tre akustiske låter hos Ruben. To helt ferske, «Re-arrange» og «Medicine», pluss en eldre hit, «Biblical». Se videoene øverst og nederst i saken.

Vil du oppleve Biffy Clyro på scenen? Eller vinne en signert CD eller vinyl? Sjekk ut konkurransen til Ruben nederst i saken.

KONKURRANSEN ER NÅ AVSLUTTET OG VINNERENE HAR BLITT KONTAKTET.

Tungt å sprekke turnéboblen

Mottakelsen trioen fikk etter forrige Europa-turné beskriver de som utrolig og uvirkelig. Etter nesten to år på veien og den største turnéen i karrieren deres hittil, lærte de at det er viktig å ta pauser fra scenen – selv om de egentlig ikke vil. Men det tok tid før turnéboblen ble sprukket og de klarte å gå tilbake til det vanlige livet og studio igjen.

– Det er rart å ikke behøves på scenen hver kveld og du føler du deg overflødig. Livet er hakket vanskeligere når man ikke har konserter å se frem til, for uansett hvor sliten man blir av livet på veien, får man livsgnisten man trenger av det, sier vokalist Simon og får bekreftelse fra både James og Ben.

Hvor stort var antiklimakset da dere gikk av scenen etter det siste ekstranummeret, på den siste konserten, på sist turné? spør Ruben.

– Det å være på scenen og spille egne låter er et avhengighetsskapende og fantastisk dop, så det blir alltid litt mørkt og deprimerende etter en konsert er over, forteller trommis Ben.

HØR: Hele intervjuet med Biffy Clyro hos Ruben

Biffy Clyro og programleder Ruben. Foto: Anna Kristine Valderhaug
Biffy Clyro og det ukjente medlemmet nummer fire, programleder Ruben Gran, med (litt) keitete poseringer. Foto: Anna Kristine Valderhaug

Norge betyr mye

Sist gang bandet besøkte norske scener, i 2013, var de innom tre festivaler og P3s anmelder ga toppkarakter for konserten på Bergenfest. Interessen for bandet i Norge har ikke sluknet siden den gang og det legger de merke til. Nå står både konsert i Stavanger og et utsolgt Sentrum Scene i Oslo for tur.

– Vi har veldig stor plass i hjertene våre for Norge, fra første besøk har vi fått stor støtte fra fansen.

KONKURRANSE: Ruben deler ut billetter til begge konsertene, slik at du og en venn kan få oppleve Biffy Clyro live, enten i Stavanger eller i utsolgte Oslo. Har du ikke mulighet til å dra på konsert? Vil du heller vinne en signert CD eller vinyl? Delta i konkurransene ved å svare på dette spørsmålet:

Hvilken av de tre låtene som bandet spilte hos Ruben er din favoritt?

Send svaret ditt, hvilken konsert du ønsker billetter til/hvilket format du ønsker, alder og adresse i en mail til p3ruben@nrk.no eller til P3 Ruben på Facebook. Du må være 18 år for å delta i konsert-konkurransen. Lykke til!

LES: Alt om Biffy Clyro

Se Biffy Clyro fremføre «Medicine» fra sisteplaten hos Ruben:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NIwVtowVNRA&w=100&h=100]

Skottene spilte også en eldre låt for anledningen, nemlig «Biblical» fra forrige album Opposites:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1vMTrixa93A&w=100&h=100]