Se bilder og video fra rød løper

Ta en titt på bildene og videoene som ble tatt på den røde løperen før prisutdelingen.

Vår reporter sto ved den røde løperen og snakket med artister og band på Spellemann. Se hva de hadde å meddele:

For to år siden sto Skambankt-vokalist Terje Winterstø for Spellemann-skandalen da han kastet øl på Plumbo-vokalisten.

– Jeg har lovet kona mi at jeg skal ha en lav profil dette året, men jeg håper selvsagt på skandaler, så lenge noen andre står for dem. Jeg tenker at jeg sender den stafettpinnen videre.

Skambankt-vokalist Terje Winterstø til venstre. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Skambankt-vokalist Terje Winterstø til venstre. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

I år er hiphop-kategorien fjernet, og erstattet av klassen urban.

– Det er en stor kveld med mye å gjøre. Det er jo litt morsomt at de fjerner hip hop-kategori og lager en urban-kategori der de bare nominerer hip hop-artister. Men jeg bryr meg ikke om hva folk kaller det, jeg mener at jeg først og fremst lager pop-musikk, sier Lars Vaular.

Lars Vaular. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Lars Vaular. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Moddi er nominert til fire priser.

– Hvis jeg vinner alle fire prisene jeg er nominert til har jeg ingen sjans til å få dem med meg videre. Derfor er mamma her med en stor koffert, som hun kan ha eventuelle priser i.

Moddi. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Moddi. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Shining føler seg hedret for å være nominert sammen med tungvektere:

– Vi har aldri før vært nominert sammen med så sterke navn, men det er bare kult. Som jazz-band har vi vært nominert i små klasser, og da er det ingen som vet hvem noen er, derfor er det kult å konkurrere med navn som Satyricon og Kvelertak.

Shining. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Shining. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Mikael Paskalev er nominert til beste nykommer:

– Først og fremst vil jeg ha det kjekt og gøy i kveld, men jeg ønsker selvsagt å vinne også. Det er en stor ære å bli nominert i klassen for beste nykommer. Det er en spesiell pris med penger involvert. Dette er jo noe vi musikere egentlig ikke skal være opptatt av, men i kveld må det være lov.

Mikael Paskalev. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Mikael Paskalev. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Stein Torleif Bjella er fornøyd med å være med på moroa:

– Det er veldig hyggelig å være her, jeg skal spille i kveld og er veldig fokusert på denne oppgaven. Ellers ser jeg på sjansene til å vinne pris som like stor som alle andre sin sjanse. Skulle jeg vinne ville det bety svært mye, det er en den høyeste annerkjennelsen en kan få her i landet.

Stein Torleif Bjella. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Stein Torleif Bjella. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Ole Paus:

– Dette er siste gang jeg er nominert til Spellemann. Jeg er glad for å ha vært med på det, men det holder nå. Mitt beste Spellemann-minne var det året da Vidar Sandbeck vant viseprisen. Han slo meg, men det var så innmari fortjent.

Ole Paus. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Ole Paus. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Broiler er klar for fest:

– Festen i kveld blir vill! Vi skal sørge for at det står bord og stoler vi kan hoppe ned fra og vi skal drikke flere liter med Jägermeister.

Broiler. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Broiler. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Ingrid Olava:

– Jeg har tatt på meg en slags fancy kosedress. Jeg mener at kjolen representerer platen min Summer House på en forbilledlig måte siden jeg er inne i en slags hippie-periode. Dessuten er det godt med noe som ikke sitter som pølseskinn når en skal være her så lenge.

Ingrid Olava. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Ingrid Olava. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

BONUS: Video – Se høydepunkter fra rød løper:

BONUS 2: Video – Se P3.no snakker med Nico & Vinz: