Gjenopplev Norge mot Brasil

I kveld kan du se den legendariske kampen sammen med Heia Fotball på nrk.no

I kveld vil Heia Fotball i samarbeid med P3aksjonen strømme fotballkampen som samlet en hel nasjon, og du kan følge den historiske kampen på sammen med P3aksjonen, Vidar Riseth, Roar Strand og resten av det norske folk.

Året var 1998. Anledningen var verdensmesterskapet i fotball. Kampen sto om gruppespillet. Kalvbeinte Norge mot fotballnasjonen Brasil. En kveld som forente, og nok en gang vil forene, fotballglade sjeler over hele Norge.

Se kampen øverst i saken her kl. 20:00 i kveld og bli med på folkefesten!

Obs! Arrangementet på Mellomveien Pub i Trondheim er nå utsolgt, men følg med på P3aksjonen for muligheten til å vinne to ekstrabilletter.

– Redd regnskogen ved å se fotball

Som en del av årets P3aksjon er det regnskogen som står i sentrum når det gjenskapes fotballhistorie. Alle inntekter fra billettsalget går uavkortet til bevaring av utsatte regnskogområder i blant annet Brasil.

FØLG P3AKSJONEN DIREKTE HER: P3aksjonen 2015

Sven Bisgaard og Tete Lidbom fra Heia Fotball.
Sven Bisgaard og Tete Lidbom fra Heia Fotball.

Sven Bisgaard fra Heia Fotball har ingen problem med å ramse opp gode grunner til at du bør bli med på folkefesten!

1. Du kan redde regnskogen ved å se på fotball!
2. Du får en unik mulighet til gjenoppleve tidenes norske fotballbegivenhet. På storskjerm! Og med en haug av andre fotballnerder!
3. Du får se Kjetil Rekdal skyte straffe!

Og hvis du vil ha ekstra god stemning under kampen, er det lurt å ha på radioen underveis. på P3 blir stemningsrapporter fra Heia Fotball underveis. De ser kampen sammen med en drøss av fotballfans og heltene Vidar Riseth og Roar Strand.

– Det blir surrealistisk. De to var der! De spilte i den kampen. De var i Marseille! Jeg blir varm om hjertet bare av tanken på at de skal være der, sier Sven.

Har ikke sett kampen

Mange husker akkurat hvor de så den legendariske kampen, men dette er også en ypperlig anledning for de som ikke har fått sett Rekdal og Flo prøve seg mot Brasil.

Programleder Tete Lidbom fra Heia Fotball, er blant de som endelig skal få opplve kampen i sin helhet.

– Altså, jeg har sett førsteomgangen. Men jeg var på besøk hos noen familievenner som bodde utenfor Trondheim, og i pausen av kampen ble to av mine småsøstre så trøtte at min far og stemor bestemte seg for at vi måtte kjøre hjem, til min forskrekkelse selvfølgelig. Men jeg hadde ingenting å stille opp med. Så da Rekdal satte det legendariske straffesparket satt jeg i en gammel, rusten Opel Kadett et eller annet sted på E6, forklarer han.

Hva tror du stillingen blir?;)

– Jeg synes Norge gjorde en god figur i førsteomgangen, men med Denilson, Ronaldo og Bebeto på topp tror jeg Brasil blir for sterke. 3-0 til Brasil…

Hvis du ikke kan se kampen «live» kl 20:00 med Heia Fotball, så ligger den tilgjengelig på nett til kl. 23:59 fredag kveld. Du kan til og med se kampen flere ganger, du kan faktisk begynne allerede nå! Se Norge-Brasil når du vil her.

Heia regnskog! Heia fotball!