Se opp for Loddefjord-country

Nok et musikalsk utspring fra Loddefjord. Hør den nydelige westerninspirerte Ukas Urørt-låta om ulykkelig kjærlighet her.

Siden bandets oppstart for et drøyt år siden, har Pokal hatt tre ulike bassister og to forskjellige trommiser. Det er kun Thomas på vokal og Christoffer på gitar, som har vært med siden starten. De møttes på et skrivekurs med John Olav Nilsen og Sturle, fra Fjorden Baby, på Elvetun ungdsomskulturhus.

– Jeg begynte i tenårene å skrive raptekster på engelsk, men har aldri vært noe særlig flink i engelsk. På skrivekurset fant jeg inspirasjon til å oversette raptekstene og skrive nye tekster på norsk og bergensk, slik Fjorden Baby og John Olav Nilsen og gjengen gjorde det, sier Thomas.

 

P3 Urørt mener:

Pokal fra Loddefjord spiller eklektisk poprock med drabantby-attityde og bygdesjarm. Med countrytwang og ruskete vokal er «For Deg Tusen Ganger Til» en låt om blødende kjærlighet, med et uhyre sterkt refreng.

 

Etter kurset møttes Thomas og Christoffer oftere og skaffet seg øvingstid på kulturhuset. De fant en bassist, en trommis samt en rytmegitarist, og plutselig var det blitt et band – men de manglet et navn.

– Noen dager før vi skulle slippe vår første låt på Urørt, satt vi og drakk og funderte på hvilket bandnavn vi skulle ha. Vi hentet navnet fra et ølmerke fra Coop som heter Pokal. Det skulle bare være midlertidig, men vi gjorde aldri noe med det så da ble vi bare hetende det.

Profil: Pokal på Urørt

Ukas Urørt uke 21, Pokal. (Foto: Presse)

Bandet består av:
Thomas Roksvåg (vokalist)
Christoffer Johansen (gitar)
Steffi Galvis Tvedt (rytmegitar/synth)
Ruben Strønen (bass)
Glenn Bertelsen (trommer)

Midlertidig ble fast

Også bandmedlemmene har vært mer eller mindre midlertidige, for Pokal har hatt en rekke ulike musikere innom siden de startet opp tidlig i 2013.

– Det er bare 2 måneder siden vi ble et helt band med alle bandmedlemmene som vi skal ha. Når vi lager nye låter er alle med og bestemmer. Vi begynner ofte å jamme og finner et kult utgangspunkt som Thomas deretter skriver tekst til.

Hva er historien bak låta «For deg tusen ganger til»?
– Låta ble laget for over et år siden og handler om håpløs forelskelse hvor du er helt betatt av en person og vedkommende bare overser deg. Du vet du aldri vil få han/hun, men du klarer likevel ikke å gi opp. At den ble litt western-aktig er imidlertid helt tilfeldig, men hvorfor ikke? Vi er jo fra Bergen vest.

Hva er det mest interessante som har skjedd i karrieren så langt?
– Det må være da vi ble anbefalt i VG og ukas låt på studentradioen i Bergen med «For deg tusen ganger til» – og nå selvfølgelig Ukas Urørt. Vi har også spilt live på studentradioen i Bergen, samt på festplassen og danskebåten som også var to kjempemorsomme oppdrag.

Hva er deres inspirasjonskilder?
– Vi har så mange forskjellige musikksmaker, så er litt vanskelig å si hvem vi er inspirert av. Vi er fem medlemmer i bandet og alle hører på ulike artister og sanger. Vi prøver egentlig bare å gjøre vår egen greie og lage noe som ingen har gjort før. Jeg som vokalist og låtskriver er veldig glad i britiske og svenske band som Pulp og Håkan Hellstrøm, og band som FUN. og Imagine Dragons. Jeg lytter ofte på tekstene deres og prøver å finne inspirasjon til mine egne tekster. To låter som jeg er veldig glad i er Pulp sin «Do You Remember The First Time» og Håkan Hellstrøms «Känn ingen sorg för mig Göteborg».

Har dere andre favoritter på Urørt?
– Band som har imponert er Frøken Fryd, Miss Tati (som noen i bandet kjenner fra før), samt våre tjommier fra Loddefjord Dasilva Trayne og Dårlig Vane.

Hvordan ser drømmegigen ut?
– Drømmegigen vår må være å fylle Koengen som Kaizers Orchestra. Det hadde vært skikkelig stort, i og med at det på en måte er på hjemmebane, og siden vi er fra Bergen.