Se opp for vokalisten, hun er helt rå!

Det mener P3s musikksjef Håkon Moslet som gikk i taket etter å ha sett The BlackSheeps vinne Melodi Grand Prix Junior. Nå er de lista på P3.

Agnete Johnsen er en rå vokalist, mener Håkon Moslet. (Foto: Scanpix/Lise Åserud)

Det mener P3s musikksjef Håkon Moslet som gikk i taket etter å ha sett The BlackSheeps vinne Melodi Grand Prix Junior. Nå er de B-lista på P3, og blir de yngste som er lista på kanalen siden tATu.

– Det er jo veldig fint, svarer de tre jentene i The BlackSheeps avslappet. Den eneste væren i flokken, Alexander (15), blir litt mer overveldet, og får bare frem et “hæ?”.

Bandet var ikke klar over at de hadde fått innpass på radioen før P3nett overbrakte nyheten tidlig denne uka.

Hør og last ned gratis; The BlackSheeps – Oro Jaska, Beana
http://www11.nrk.no/urort/1.0/track/download/562438.mp3

Møtt av velkomstkomité

– Fra neste uke kommer dere til å bli spilt minst to ganger om dagen på P3.

– Dritkult! Det er veldig tøft og morsomt for oss. Finalen i MGPjr var helt utrolig! Det første vi gjorde når vi kom på hotellrommet var å slappe av og forsøke å fordøye det. Vi var veldig fornøyde, og måtte sjekke hva som sto om finalen på nett.

Etter finalen ble tenåringene ble møtt av ordfører, blomster og flagg når de søndag landet på Høybuktmoen Flyplass.

– Det var rart å komme tilbake, men gøy å gå på skolen. Folk gratulerte oss.

– Var det noen som var misunnelige?

– Nei det tror vi ikke, det virker som de er glade på våre vegne.

Yngste siden Tatu

– De er vel de yngste på listene siden vi spilte den russiske jenteduoen Tatu, men mye kulere, sier musikksjef i P3, Håkon Moslet.

– The BlackSheeps har rett og slett laget en veldig kul låt, sier Moslet. Det var flere av oss musikkfolka i P3 som gikk i taket etter å ha sett opptrednen deres i MGP Junior-finalen på fredag. Dette kunne vært et lovende Urørt-band som hadde truffet spikeren både soundmessig og med låta.

– Hvilke reaksjoner venter du fra lytterne?

– At ”the kids are alright”, men hvor blir det av den nye Metallica-singelen! Slapp av folkens, den kommer snart. Jeg tror alle P3-lyttere som liker rock vil like låten. Hvis de er skeptiske fordi The BlackSheeps kommer fra MGPjr, så er det et par fordommer som er modne for fall.

Moslet ser potensiale i bandet, men synes det er vanskelig å spå fremtiden for The BlackSheeps.

– Det er umulig å si hvor de er om et år, de er så unge. Men de bør kunne bli en attraksjon i kraft av ”Oro Jaska, Beana” og sine opptredner. Og se opp for vokalisten. Hun er helt rå.

Fornøyde vinnere. F.v. Viktoria, Agnete, Alexander og Emelie. (Foto: Lise Åserud, Scanpix)

Vil skille seg ut

Gjengen forteller at det ikke er noen spesiell grunn til at de synger både på samisk og norsk, men at det bare ble sånn. Samtidig innrømmer de at det ikke er mangel på engelsktimer som ligger til grunn for den ekstra s’en i Sheeps.
– Vi skiller oss litt ut, og selv om det ikke ser riktig ut for andre, så er det riktig for oss.
Inspirasjonskildene til bandet er ikke så overraskende annen musikk, og gjerne fra Metallica, Nirvana, The Hives eller Foo Fighters.

Selv om de er unge, er de ikke hundre prosent ferske, og du bør sjekke ut dette opptaket fra april 2007 i Mánáid-tv. Overgangen til scenen i Spektrum ble likevel stor.

– Med så stor scene og så mye som skjedde på en gang, måtte vi konsentrere oss mye mer. Publikum måtte få sitt, samtidig som vi måtte følge med på kameraene rundt oss, siden det hele ble sendt på tv. Drømmen er å kunne leve av musikken, spre den ut i verden, og å ha det så morsomt som vi har nå.

29. november står de på scenen i København, og oppladningen går så langt rolig for seg.

– Vi øver litt og tar det chill.

– Slutter dere på skolen hvis dere vinner finalen i MGP Nordic?

– Nei, det kan vi vel ikke, det er viktig at vi fortsetter på skolen. Fremover vil vi prøve å produsere mer musikk, skrive flere låter og kanskje gi ut en cd.

Mer om The BlackSheeps

The BlackSheeps på Urørt

The BlackSheeps på MySpace